dand Quote:
lucianm Quote:
Ma iertati, dar eu nu vreau sa mai platesc (stiti ca si noi platim prin contributia la Fondul Monetar, chiar daca nu avem euro):
- pensia medie peste 800 de Euro
- salariul mediu cca 1300 Euro
- salariul minim cca 600 Euro
- varsta reala de pensionare cca 52 de ani
- al 14 lea salariu
- a 14a pensie
- etc...
dar cel mai tare nu vreau sa mai dau bani unui popor care se duce la mitingul dinaintea referendumului cu mii de steaguri rosii cu secera si ciocanul!! Astia sunt cei pentru care am fost noi vanduti de Churchill la Ialta si a fost nevoie sa ne calce in picioare ca sa ne bage comunismul in cap, iar lor a fost nevoie sa le faca dictatura militara ca sa le scoata comunismul din cap. Degeaba!
Gata!
@mugurel: Muntenegru si Sfantu Gheorghe (Delta)- Romania!
Lucian, nu ne-am cunoscut (inca) din pacate, insa mi-ai facut impresia unui om care stie sa interpreteze o balanta contabila si un P&L si care citeste mai mult decat i se ofera in mainstream, come on! Despre debt crisis s-a scris mult prea mult ca sa ramanem la stadiul de europenii le dau bani grecilor sa-si ia masini. Ultima transa IMF a fost irosita 100% doar ptr a acoperi bancile private si a evita o criza fara precedent, din punctul asta de vedere desi nu am fost niciodata de stanga aprob punctul de vedere al motociclistului ala finantist cum ca e imoral ca profitul sa fie privatizat, iar datoria nationalizata. Banii aia nu au intrat in buzunarul lui Spyros&co, ci s-au reintors in mare parte la mama Commerzbank, DeutscheBank etc. Sigur ca datoriile alea s-au acumulat in timp ca urmare a dorintei Germaniei de a profita la maximum de oportunitatile oferite de piata comuna si in egala masura de coruptia generalizata din Grecia, insa IMF&co ar trebui sa ia o decizie la un moment dat - ori faci un write-off masiv si un plan de redresare competitiv, ori opresti complet finantarea si ii lasi atunci pe greci sa se descurce cum pot.
Nu ii poti acuza nici pe greci
en masse, e ca si cum te-as acuza si eu pe tine ca l-ai votat pe Iliescu, Basescu, Ponta etc. Si sa stii ca nu sunt chiar atat de lenesi, eu am un developee acum care mi-a zis ca e minunat sa poata pleca de la serviciu la 6 seara, vinerea la 5 sa inchida laptopul si sa fie platit daca lucreaza cateodata in weekend, asa ceva nu s-a auzit in Grecia - numarul de ore lucrate era dublu pe un salariu de trei ori mai mic. Nu i-am zis ca in Germania se da stingerea vinerea la 3 daca lucrezi remote sau 12.30 daca te prinde vinerea la client.
Salut, Dan. Chiar mi-ar place sa ne vedem si sa discutam.
Problema mea, in cateva cuvinte, e ca nivelul de trai din Grecia e nesustenabil, pe orice parte ai lua-o. Si nu e vina FMI-ului sau a troicii europene, in frunte cu Germania. Dar, cand peste faptul ca vrei sa ai pensii medii de peste 1000 de Euro si salarii minime de 600 de Euro intr-o tara care NU POATE fi mai bogata decat Romania (de exemplu), mai suprapui si stangismul asta de opereta la prima vedere (cu "no pasaran", Che Guevara si steaguri cu secera si ciocanul purtate de o generatie rebela intr-o tara care nu a cunoscut comunismul doar fiindca am fost noi bagati in iad in locul lor), la prima vedere spun, fiindca in spate ranjeste Putin si, si mai in spate, se incrunta Stalin calare pe vreo 20 de milioane de victime (din care vreun milion in Romania doar)...ei, bine, atunci ma revolt si eu.
Si, la final, fiindca nu as vrea sa transformam topicul asta in altceva, iti mai spun: grecii au votat ca au luat 320 de miliarde de Euro si nu vor ei, asa de-ai dracu', in frunte cu Tsipras, Che Guevara si Mao, sa ii mai dea inapoi. Dar ce-ar fi daca in celelalte 17 tari din zona Euro s-ar organiza un referendum si cetatenii ar fi intrebati daca vor sa plateasca datoriile grecilor, fiindca ei nu vor sa mai dea banii inapoi? Cam ce procent crezi ca ar zice nu?