sincer sa fiu, poate sa aiba si tevi de chiuveta pe dedesupt daca stiu sa faca o caroserie care sa ramana pe drum. Spre exemplu, noua Honda Civic Type R a trecut la semirigida de la independenta. Intradevar a pierdut ca performante insa lumea o cumpara in continuare. Vad ca majoritatea se cramponeaza in detalii si fineturi tehnice insa foarte putini chiar isi duc masina la limita la care sa aiba nevoie de minuni ingineresti. Cei care mai alearga pe undeva cu ele, de cele mai multe ori merg doar drept asa ca poate ar fi motiv de suparare faptul ca nu vine din fabrica pe sine, cu roti de tren.
Sa fim seriosi, o Alfa Romeo in 2009 este acelasi lucru cu un amart de Golf, Astra sau A3. Oamenii cer masini sigure nu bolizi de curse. Eu sper ca Milano sa vanda in draci cu orice sarme ar fi legata si indiferent cum arata pentru ca in viitor, din banii produsi, sa apara si modele cu adevarat sportive. Ultimile masini sportive facute de Alfa Romeo au fost 147/156 GTA si GTV/GT-urile V6. Practic de vreo 4-5 ani nu mai putem discuta de masini performante la Alfa Romeo. A, ca un 1,9 JTD este mai tare decat un 1,9 TDI, nu cred ca are a face cu simbolistica Cuore Sportivo ci pur si simplu cu Fiat Powertrain. Asadar, atata timp cat Fiat ne lasa sa ne jucam cu masinutele in curtea lor, vom primi doar ce au ei de gand sa ne dea. Avem de ales intre a ne multumi cu atat sau a merge sa ne jucam in alta curte.
Intelegeti o data ca Alfa Romeo astazi nu mai inseamna decat o marca comerciala, la fel ca si Lancia. Valoarea tehnologica este dependenta strict de platformele Fiat. Alfa nu mai are fabrici proprii si mai nou nu mai are nici centrul de design popriu. Daca viitorul economic va surade grupului si daca treburile se vor misca ok in SUA si China vom vedea si platforme comune dezvoltate cu Ferrari si Maserati pentru varfurile de gama Alfa Romeo. Deocamdata vom merge cu Fiat-uri recarosate iar in curand si cu Chrysler (Mercedes). Este rau? Sincer cred ca in final este foarte bine. In primul rand este foarte bine ca inca se investeste in Alfa si nu este vanduta chinezilor. Asadar dupa cum ziceam.... as da banii pe ea!
Nu uitati ca suntem in plina criza economica si avem cu totii de tras inca 3-4 ani ca sa revenim la stadiul de acum un an.