Tocmai ce citeam un articol: "amenintat de Junior, Tonale pregateste un facelift"...
Industria auto are o dinamica fantastica, si nimeni nu risca sa scoata un produs care nu ar avea rezultate, asta nu inseamna ca trebuie sa placa si sa se vanda in sute de mii de exemplare, sigur exista niste studii, niste analize, care nu prea dau gres; depinde ce se urmareste, iar/dar publicul roman e mult pe langa ce se intampla in Italia, Franta, Spania, unde am vazut modele de masini care nu cred ca apar in ofertele din Romania (imi vine in minte acum Lancia Ypsilon (2011-2024), care e cata frunza, cata iarba, in Italia...).
Se targeteaza ceva, anumite piete, varste, culturi, viziuni, poate chiar si varste, si buget (si aici cred ca cei care isi permit astazi o masina de 60k, nu mai sunt cei care isi permiteau acum 10 ani).
Actualul Stelvio a fost reusit de la inceput, mai ales ca a avut ca premergator Giulia, a primit un facelift (inutil, din punctul meu de vedere), dar e clar ca nu mai este de actualitate, suntem plini de "gandaci si carabusi": Peugeot, Renault, Cupra, Toyota, si inca nu a fost invadata Europa de masinile chinezesti, care chinezi sunt cei care dau tonul (seria 7 de la BMW a fost facuta dupa placul si dorinta lor).
Din ce se vede in pozele de mai sus, ce vor sa scoata e o mare mizerie, probabil forma finala va fi tot o porcarie, dar stilizata.
Nu e prima controversa, Citroen se incadreaza cu brio ca fiind cel mai blamat brand, dar are personalitate; este exact ca in situatia unui copil, parintii il fac, dar nu stiu cum va fi, uratel dar destept, blegut dar sarmant, il mai ajuti cu o hainuta.
Poate Stelvio 2 va fi ceva asumat, clientul este si tester, de fapt cel mai bun, se prea poate sa fie doar un dus rece, sa produca pe baza de comenzi, ca mai apoi sa scoata ceva la cererea publicului. Poate au deja un contract semnat cu Carabinierii...
_________________ V E R O C U O R E S P O R T I V O
|