ninjoaca Quote:
Ped la Cosava si Cosevita nu mai satiu exact este o curba "ac de par" si nu este deloc semnalizata - acolo a fost cat pe ce sa zbor si eu de pe drum. Recunosc ce-i drept ca merg destul de tare, dar...... macar un semn puteau si ei sa puna.
e o serie de doua curbe chiar la intrarea in ohaba (venind dinspre lugoj spre deva), in panta si semnalizate drept curba dubla periculoasa. intr-adevar, daca nu cunosti traseul poate deveni aiurea, mai ales noaptea. in rest, toata portiunea dintre lugoj si ilia e destul de virajata, cu cateva destul de nasoale (curba stransa - peste 90 de grade - imediat dupa curba de la iesirea din cosava, presarata cu asfalt destul de denivelat si cu gropi. la peste 50-60kmh risti sa pierzi aderenta si sa o driftuiesti putin). portiunea dintre faget si lugoj e destul de periculoasa, mai ales din cauza 'meseriasilor' care o calca prin zona de padure. m-a ratat la o mustata unul care depasea linistit in curba, rampa si linie continua in coloana. partea cea mai nasoala e ca nu ai deloc zona de refugiu.
in rest ilia - faget e so-so. pt o masina mai rigida cum e gtv-ul ar cam fi de evitat. deva-ilia si faget-timisoara sunt chiar ok
deva-arad-timisoara = super ok, mai putin traversarea aradului care e 'de vis'
deva-caransebes-timisoara = recomandat. drum liber si asfalt bun (dar varianta cea mai lunga)
deva-ilia-faget-lugoj-timisoara = cea mai putin ok varianta, cea mai scurta
timisoara-potoc (aproape de cheile nerei)> timisoara-moravita = ok. 130kmh constant, fara probleme majore. moravita-potoc = iadul pe pamant. cel mai prost drum pe care am mers pana acum. un rival pe masura pentru deva-varfuri-oradea
deva-sibiu / deva-cluj = fara probleme
imi poate spune cineva starea drumului pe tronsonul resita-semenic (valiug)? am fost anul trecut dar cu fiatul si in afara de traversarea resitei mi s-a parut ok. maine fac iar traseul dar in gtv si dupa experienta 'moravita and beyond' sunt putin retinut :-s