Sa mai spun si eu doua cuvinte despre a mea Alfa...
Dupa doua luni de chin, mi-am luat masina din service pe jumatate reparata (14 iunie) si evident, dupa ce am analizat lucrarea mai in amanunt, au aparut si primele greseli: lipsa suruburi la bara din spate, la bara din fata la un colt e stearsa spre sarita vopseaua, lipsa surub la difuzorul de la sofer, materialul din spatele difuzorului rupt, un colt de la capota portbagajului gazata, lipsa capacel de la prag. Ma mir ca nu-i lipsesc geamurile. A mai ramas directia de facut, pentru ca ASTRA, dupa mintea lor de idioti, spune ca eu aveam fuzeta stramba dinainte
, asa ca am hotarat sa o fac eu, pentru ca nu mai pot astepta. Bineinteles ca i-am reclamat. Asadar, ca sa pot face directia, trebuie sa schimb o sumedeine de piese.
Asa ca lista ar fi asta:
- portfuzete fata (una este stramba, iar cealalta are rulmentul stricat)
- brate inferioare fata
- tendoane spate
- bascule si bucse bascule spate
- discuri frana fata (unul e ovalizat) si placute
- radiator racire (fisurat)
- cele doua suruburi mari, de la rotile spate, care tin tendoanele (nici nu mai spun ca reprezentanta nici macar nu stie care-s suruburile, ca mi-au adus doua, dar din alta parte
)
- distributie (2 ani
)
Ca un mic upgrade, am pus jante pe 17, impreuna cu un set de anvelope de vara 225/45, dar ca sa fiu din ce in ce mai "
fericit", la vulcanizare, incompetentul ala mi-a pus cricul in podeaua de la sofer si mi-a facut o indoitura in lonjeron, care se cunoaste si in interior, cu toate ca i-am spus clar unde sa puna cricul (ultima poza). Intrebare: cum se repara asta? R1: Se schimba lonjeronul, cu costuri enorme si dezechiparea masinii, cred in proportie de vreo 70-80%. R2: Se lasa lonjeronul asa si se indreapta podeaua in interior, la o presa speciala. Cele doua raspunsuri sunt date de persoane avizate.
Nu stiu ce sa mai zic, dar ori am ghinion, ori sunt blestemat
. Aproape ca nu merg cu ea si sunt luat in tinta de tot felul de "animale" din trafic, de la vulcanizari sau service-uri. Cred ca am gresit tara de domiciliu
.
Mai jos cateva poze, in starea ei actuala.