Nu am mai scris de mult pe topicul deschis pentru masina mea, dar acum tocmai m-am intors din concediu (cel mai lung traseu cu masina , de cand o am 2500 KM) si vreau impart cu voi impresii-le pe care mi le-a lasat si de asemenea cateva intrebari legate de mici "probleme" observate .
In masina am fost 4 persoane si portbagajul ca nu mai puteai arunca un ac
(c-am lasata de spate fost dar ce sa faci
)
La dus am facut traseul Cluj - Belgrad - Podgorica - si vreau sa zic ca am ramas surprins de cum s-a comportat pe super serpentinele din Serbia si Muntenegru (cine a facut drumul acela cred ca stie cum e) . Am facut c-am 700 de KM numai de drumuri de munte dar a fost o adevarata placere sa merg cu Alfa pe astfel drumuri.
La intoarcere am venit prin Croatia - Ungaria si vreau sa zic ca pe autostrada e bijuterie. Am scos o medie de 97 KM/h din Plitvice (Croatia) pana in Cluj (va dati seama ca dupa ce am intrat in Romania am venit ca melcul) . Viteza maxima a fost 201
KM/h pe GPS si c-am 208km/h pe ceas - mai mult de atata nu a mers eram in podea cu acceleratia - dar la ce incarcat eram nu ma mir
.
Dar cel mai mult mi-a placut cum se comporta la seriile intre 140 - 180 aveam senzatia ca pilotez nu ca , conduc
.
Acum lasand la o parte entuziasmul meu am si observat unele lucruri destul de ciudate si as vrea daca se poate sa imi ziceti din experienta voastra daca sunt normale sau nu:
1. La un moment dat mergeam in a 5 c-am la 100 (putin subturat), si cand am apasat mai brusc pe acceleratie am auzit cum se tureaza motorul si apoi dintr-o data masina a plecat. Senzatia mea e ca se tureaza - fara sa traga - pana pe 2500-3000 ture si apoi parca trage dintr-o data - ca si cum ar intra turbo brusc - repet asta se intampla de obicei la urcare sau cand masina e foarte incarcata si o accelerez brusc - aveti idee daca este normal sau e o problema la masina mea
2. Cand schimb viteza cateodata (mai ales cand sunt subturat) mi se aude o bataie in momentul cand las ambreiajul ca si cum ar fi un troncanit am observat ca se intampla mai ales cand schimb din 3 in 4 si din 4 in 5. - ceva idei ?
3. Azi dimineata cand am vrut sa plec de pe loc nu mai intra nicicum in a 1 , m-am chinuit un pic dar am observat ca agata in draci atat in 1 cat si in treptele 2-3 . Ce este ciudat ca pe cand sa ajung la servici c-am 20 minute de mers a inceput sa intre in viteza foarte usor si finut. Aveti idee care ar putea fi buba ? Sa fie problemele 2 si 3 legate una de alta?
Curand o sa pun si ceva poze de pe drum .