gata...m-ati facut "suc de rosii"
)
gresesti daca te gandesti ca nu-mi pasa de ceilalti din trafic. de aia am si precizat ca mi-am facut reglajul astfel incat sa nu deranjez daca pot pe nimeni...si sa stii ca nu primesc flashuri in trafic si nimeni nu-mi baga faza lunga asa de a dracului.
1.auto leveling system (ALS): in prima etapa acest sistem a fost introdus pentru a preintampina lumina cu "bataie in copaci" care aparea la trecerea in varf de rampa. timpul de raspuns al sistemului era de 3-4 secunde, chiar si mai mare.
in acest moment cele mai performante ALS-uri au un timp de raspuns de putin sub 2 secunde. acest comportament nu rezolva acel efect de flash pe care ceilalti il vad cand trecem peste denivelari. sistemele ALS nu au ajus inca acolo incat sa raspunde la fractiune de secunda...dar se lucreaza la asa ceva, inclusiv la un sistem de lentile cu lichid care sa permita o schimbare f rapida a punctului de focalizare, inclusiv a unghiului sub care bate faza farului.
2.sisteme HID facut de mari producatori exista dar sunt f scumpe
http://www.autolamps-online.com/gasdischarge/index.htm . acestea se pot folosi ca si kit la fel ca cele chinezesti sau ca piesa de schimb pentru balastul original care s-a stricat.
3. mi s-a spus ca am sa mor cand am sa primesc o faza lunga in ochi pr ca eu am alte becuri puse. spun din nou ca un kit bine reglat nu deranjeaza mai mult decat un bec bluevision sau altceva mai de calitate. daca e vreunul din voi care raspunde la un HID cu faza lunga, orbind pe altii, atunci eu spun ca ala e un mare nebun, inconstient .... si nu mai continui pt ca nu ma lasa regulamentul forumului.
4.kiturile HID nu sunt inventate de chinezi, in tari mult mai avansate ca a noastra se folosesc de f mult timp si sunt legale(UK), iar in tarile in care acest lucru e interzis fara ALS, e parerea mea, ca regula a fost impusa pentru ca dealerii de autovehicule sa nu trebuiasca sa stearga de pe lista de optionale farurile xenon, care ca si optiune la o masina sunt destul de scumpe (o regula din categoria taxei de poluare).
inchei:
nu am vrut sa supar pe nimeni, pur si simplu am argumentat parerea expusa, nu-mi voi scoate "xenoanele" si nu am sa port pica nimanui care are alta parere.