It is currently 29 Jan 2025, 01:22

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 210 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 59 Next
Author Message
 Post subject: Re: xenon 156
PostPosted: 15 Sep 2008, 17:16 

mi-am montat de ceva vreme un kit HID
sunt fffff multumit
montajul l-am facut singur, m-am chinuit de nu-mi mai simteam degetele
am intampinat problema cu becurile prea mari dar dupa putin efort am reusit sa le introduc
sigurantele de sarma care fixeaza becul in far mi-au pus cele mai multe probleme....pur si simplu nu voiau sa se inchida.
asta pana m-am dumirit ca becul original are ghidajele din metal pe cand HID-ul il are de plastic, si e mai gros....s-a rezolvat cu putin smirghel care a adus plasticul la o grosime mai rezonabila.
a fost cea mai buna investitie pe care am facut-o pana acum la masina
total 320 ron
nu ezitati.....merita!!

PostPosted: 16 Sep 2008, 11:59 

Car: Alfa Romeo 159 2.0TI
merita...si eu mi-am montat si sunt foarte multumit...daca vreti va dau si voua kitu cu 300lei :D

PostPosted: 16 Sep 2008, 12:50 

Pe mine m-a costat tot vreo 300 dar am bagat si berile aici :naughty: . Le-am montat de cateva zile pe 147 si efectul e spectaculos dar m-a dezamagit un pic optica farurilor. Per ansamblu sunt multumit dar ramane sa vedem cat de fiabile sunt.

PostPosted: 17 Sep 2008, 00:46 

Aici imi asum eu rolul de "Gigi contra"
Nu mi-as pune asa ceva nici batut.
Si va mai atrag atentia asupra unui lucru: in tarile "civilizate" xenoanele sunt interzise fara sistem de spalare a farului si fara sintem de auto-leveling.
Oare de ce?

PostPosted: 17 Sep 2008, 01:16 

Car: 156 - The Red Hawk
Pentru ca la ei curge apa calda... Limpede? :D

PostPosted: 17 Sep 2008, 01:22 

Pt ca e vb de tarile civilizate si nu de Romania. Nu vad in asta un impediment pt noi. Cand o sa ajungem si noi acolo atunci voi da si eu 1500 euro pe faruri originale...pana atunci...fiecare cum poate :peace:

PostPosted: 17 Sep 2008, 10:31 

dupa ce termin puteti sa aruncati cu rosii
nu ma gandesc la participantii la trafic....(ma refer la cei ce se pot simti deranjati de farurile mele cu kit HID)
...ma gandesc in schimb la mine. Circul prin Romania si e f important pentru mine sa vad din timp:
- gropile din drum
- carute nesemnalizate
- biciclisti si cetateni "afumati"
- orice alt obstacol care imi poate pune viata in primejdie.

am in schimb grija sa nu umblu cu farurile murdare
la reglarea farului am incercat sa nu-l reglez astfel incat sa bata in copaci
in cazul in care circul cu incarcatura pe spate, obligatoriu imi reglez si unghiul de bataie al farurilor

L.E.- instalarea unui kit HID nu e o operatie de tuning(chiar nu ma intereseaza aspectul pe care il are masina cu acesta), e o necesitate impusa de conditiile din tara asta minunata

PostPosted: 17 Sep 2008, 10:39 

Sau din cauza ca tu ai "vazut" caruta, cetateanul afumat sau groapa, cel din fata ta nu a vazut caruta sau cetateanul sau mai stiu eu ce si l-a acrosat din cauza farurilor tale care-l deranjau, pentru ca tu ai pus becuri care nu sunt gandite pentru farurile tale?

PostPosted: 17 Sep 2008, 10:46 

Si farurile cu xenon aftermarket se pot regla corespunzator si nu deranjeaza absolut deloc! La fel cum si halogenele stock pot bate in copaci cand nu sunt reglate. Sa afirmi insa ca nu te deranjeaza daca orbesti ceilalti participanti in trafic e :thumbdown: :uhuh:

And see Heaven in the headlights,
Mile after mile, after mile, after mile..

PostPosted: 17 Sep 2008, 10:54 

Ce s-a enervat madkat :lol:

PostPosted: 17 Sep 2008, 11:35 

Madkat - eu nu am xenoane :wave:

PostPosted: 17 Sep 2008, 11:41 

M-ai prins la faza asta. Recunosc.. e adevarat. Intentionez sa-mi pun atat xenoane cat si licurici din aia faini albastri pe stropitorul de parbriz. :peace:

PostPosted: 17 Sep 2008, 11:45 

Car: 115/960
Sincer, instalatia de spalare a farurilor din punctul meu de vedere este absolut inutila si consumatoare de lichid de parbriz. Cand am venit in iarna din Austria calculam consumul de motorina si de lichid de parbriz, si tot nu vedeam nimic. Imaginati-va ca ati da pe parbriz doar jet de apa si nu ar trece si stergatoarele in urma lui, credeti ca s-ar vedea ceva? La fel se intampla si pe faruri, tot curatatul in fiecare benzinarie cu spalator de parbriz era sfant. In rest, perfect de acord cu parerile exprimate aici, in plus toate kiturile HID sunt niste chinezarii nenorocite care cedeaza cand ti-e lumea mai draga, oare chiar nu v-ati intrebat de ce nu produce nici o firma serioasa astfel de kituri afetrmarket? Oare de ce Philips vinde becuri halogen in X variante imbunatatite gen BlueVision, Vision Plus, si nu face direct xenon!? Oare de ce Tantza a renuntat la aceste xenoane aftermarket in detrimentul banalelor BlueVision halogen?

PostPosted: 17 Sep 2008, 12:00 

madkat Quote:
bai oameni buni - cum naibii de nu intelegti ca OGLINDA DE FAR NORMAL ESTE PROIECTATA PENTRU UN ANUMIT TIP, INTENSITATE SI POZITIE A FASCICOLULUI LUMINOS!!!! - caracteristica becului cu halogen
pentru xenon trebuie alt tip de bloc optic - ce e asa greu de inteles? - producatorii astia "incompetenti" pun xenon DOAR pe blocuri optice cu lupa... si nu ca sa arate bine si sa isi puna alti idioti angeleyes pe ele... ci pentru ca asa trebuie...
Corect. Nimeni de aici nu crede ca daca isi pune HID-uri after market o sa aiba caracteristicile unui far proiectat pentru asa ceva. Dar de la ideea asta la concluzia ca daca iti pui asa ceva pe masina esti un fel de "Farul din Alexandria" care omoara lumea pe sosele cu inconstiena, este mare distanta. Atata timp cat reglarea blocurilor optice se face corespunzator (de cele mai multe ori sub nivelul normal de inaltime ), ai spalator de faruri sau mare grija cu curatarea lor, cu alte cuvinte o faci dar nu gandindu-te numai la tine, cred ca este ok. Cat despre auto-level, nu este atat de eficent cum ai spus intr-un post anterior, in sensul in care daca mergi pe un drum denivelat efectul este identic cu farurile normale. Acesta isi face prezenta cand mergi in panta/rampa o perioada mai lunga. In alta ordine de idei, exista masini stock cu xenon care nu au faruri cu lupa care sa focalizeze lumina mai bine, care vezi doamne au blocurile optice modificate.... hmm da-mi voie sa ma indoiesc. Sa nu mai vorbim de masinile inalte (SUV, Jeep etc) sau de masini gen Matiz care indiferent ce le-ai face, mai bine dupa lasarea serii le lasi parcate.

Ege...

De acord cu consumul exagerat de lichid si eu sunt patit, dar complet inutila?? nu cred. Ti-am spus cum mergeau baietii pe A1 cu 80 Km/h ca nu vedeau nimic iar eu nu aveam nici o problema chiar daca asta m-a costat 5l de lichid :naughty:
Un raspuns la intrebarea ta ar fi din acelasi motiv pentru care producatorii de telefoane recunoscuti nu fac DualSim-uri dar totusi cred ca fiabilitatea kit-urilor este o problema. Acum ramane de vazut daca vb de 2 saptamani sau 2 ani. In al doilea caz cred ca este un raport pret/calitate bun.

PostPosted: 17 Sep 2008, 14:17 

Quote:
exista masini stock cu xenon care nu au faruri cu lupa
care-s alea, trai-ti-ar offtopicu'...

eu as face o campanie ca astia care merg cu proiectoarele si-si pun csenuane aftărmarchiet sa fie obligati sa stea 10 minute in fiecare zi uitandu-se in soare ploapele lipite cu ducktape...

PostPosted: 17 Sep 2008, 14:30 

La partea cu auto-levelingul tind sa fiu de acord cu tine, la partea cu spalatorul de faruri tind sa imi mentin parerea (este poate o usoara imbunatatire, dar in nici un caz nu poti avea un far curat, oricata presiune ar avea jetul nu poate indeparta mazga, noroi etc, repet, e ca si cum pe parbriz ai da cu apa si nu ai trece apoi si cu stergatoarele), deci aceste avantaje sunt, sa zicem, aproape nule. La Saab am chiar si lupe (si spalator de faruri), si cu toate astea, tot n-as pune! In primul rand fiabilitatea ma ingrijoreaza. Din acelasi motiv nu am avut niciodata nici telefon dual-sim, nici dvd/tv/navi chinezesc, etc. In plus, la faruri fara lupa, trebuie sa fii foarte atent cu reglajul, am avut 2 zile xenon pe 147 (am testat impreuna cu alexmirica un astfel de kit) si intr-o singura seara am pierdut numaratoarea flashurilor si injuraturilor primite, in plus in numai jumatate de ora mi s-a spus amical la 2 semafoare ca deranjez cu farurile, deci nu e chiar un mit.

PostPosted: 17 Sep 2008, 14:46 

Gata, le dau jos. Si eu am mai primit ceva flash-uri in trafic dar in nici un caz cum afirma ege, fara numar...

PostPosted: 17 Sep 2008, 15:16 

pentru ca ale tale probabil sunt mai bine reglate, daca erai atent am si spus ca trebuie avut mare grija la aspectul asta!

PostPosted: 17 Sep 2008, 15:27 

Toshy....

sa-mi traiasca! sa-mi traiasca :P

ex: Nissan Pathfinder, Renault Laguna II, Volvo S60 (modele mai vechi) ... si poate mai sunt.

eu as scapa la campania ta, pentru ca xenoanele le-am montat pe masina Andrei :clapping:

cu proiectoarele sunt perfect de acord cu tine, cat despre "stouri" nu iti raspund in acelasi ton pentru ca stiu ca esti suparacios (vezi alte topicuri) :harhar:

Ege.....

Intradevar ma gandesc ca efectul spalatorului (la 159) este amplificat la mine pentru ca am xenoane, dar imi amintesc de 156 cu care aveam mari probleme de vizibilitate pe timp urat si atunci imi doream doar sa scuipe acolo ceva cat sa dea grosul jos si sa nu mai opresc din 10 in 10 km. Cat despre chinezisme, aftermarket etc, iti respect opinia si asa este in general, dar asta nu inseamna ca daca nu este brand, scump sau cunoscut trebuie sa fie si prost sau nefiabil, dar asta este alta discutie.

Cat despre injuraturi ... ce sa spun, nu am mers cu masina noaptea decat la intalnire pana acum, deci nu am avut ocazia, ca voua va era rusine sa imi spuneti :naughty: , dar fiti siguri ca daca observ asa ceva si nu gasesc o solutie tehnica mutumitoare, o sa inchei experimentul cu xenoanele tot atat de repede precum l-am si inceput

PostPosted: 17 Sep 2008, 16:18 

mda, le tot reglez si se deregleaza destul de repede, dar cred ca am si un far care se misca putin, o sa verific cat de curand, dar m-am mai gandit in trecut sa le dau jos si daca gasesc ceva sa nu se mai deregleze asa rapid le dau si eu jos...

PostPosted: 17 Sep 2008, 18:40 

gata...m-ati facut "suc de rosii" :))
gresesti daca te gandesti ca nu-mi pasa de ceilalti din trafic. de aia am si precizat ca mi-am facut reglajul astfel incat sa nu deranjez daca pot pe nimeni...si sa stii ca nu primesc flashuri in trafic si nimeni nu-mi baga faza lunga asa de a dracului.

1.auto leveling system (ALS): in prima etapa acest sistem a fost introdus pentru a preintampina lumina cu "bataie in copaci" care aparea la trecerea in varf de rampa. timpul de raspuns al sistemului era de 3-4 secunde, chiar si mai mare.
in acest moment cele mai performante ALS-uri au un timp de raspuns de putin sub 2 secunde. acest comportament nu rezolva acel efect de flash pe care ceilalti il vad cand trecem peste denivelari. sistemele ALS nu au ajus inca acolo incat sa raspunde la fractiune de secunda...dar se lucreaza la asa ceva, inclusiv la un sistem de lentile cu lichid care sa permita o schimbare f rapida a punctului de focalizare, inclusiv a unghiului sub care bate faza farului.

2.sisteme HID facut de mari producatori exista dar sunt f scumpe http://www.autolamps-online.com/gasdischarge/index.htm . acestea se pot folosi ca si kit la fel ca cele chinezesti sau ca piesa de schimb pentru balastul original care s-a stricat.

3. mi s-a spus ca am sa mor cand am sa primesc o faza lunga in ochi pr ca eu am alte becuri puse. spun din nou ca un kit bine reglat nu deranjeaza mai mult decat un bec bluevision sau altceva mai de calitate. daca e vreunul din voi care raspunde la un HID cu faza lunga, orbind pe altii, atunci eu spun ca ala e un mare nebun, inconstient .... si nu mai continui pt ca nu ma lasa regulamentul forumului.

4.kiturile HID nu sunt inventate de chinezi, in tari mult mai avansate ca a noastra se folosesc de f mult timp si sunt legale(UK), iar in tarile in care acest lucru e interzis fara ALS, e parerea mea, ca regula a fost impusa pentru ca dealerii de autovehicule sa nu trebuiasca sa stearga de pe lista de optionale farurile xenon, care ca si optiune la o masina sunt destul de scumpe (o regula din categoria taxei de poluare).

inchei:
nu am vrut sa supar pe nimeni, pur si simplu am argumentat parerea expusa, nu-mi voi scoate "xenoanele" si nu am sa port pica nimanui care are alta parere.

PostPosted: 17 Sep 2008, 20:09 

Car: 156 - The Red Hawk
madkat Quote:
...OGLINDA DE FAR NORMAL ESTE PROIECTATA PENTRU UN ANUMIT TIP, INTENSITATE SI POZITIE A FASCICOLULUI LUMINOS!!!!
Nenea... pai da ce, lumina se reflecta altfel? E tot lumina!!!
Problema e alta.
1) chinezariile pot avea centrul activ (bulbul) situal la alta distanta fata de soclu, fapt ce strica tot, oglinzile reflecta lumina altfel.
2) am pus mana zilele trecute pe un kit xenon aftermarket, dar de firma (nu chinezarie). Becul era altfel! Pur si simplu pe partea superioara a bulbului era aplicat un strat fotoabsorbant de culoare inchisa, ce respecta un anume sablon + bulbul la fix aceeasi distanta fata de soclu ca la un bec normal H7.
Rezultatul: SPECTACULOS! Lumina bate fix cum trebuie, zonele sunt foarte bine delimitate, nu mai bate in pomi, nu orbeste, nimic!
Partea proasta este ca are un pret mult mai ridicat - 900 ron! Dar face toti banii!

PostPosted: 17 Sep 2008, 20:43 

toshy Quote:
Quote:
exista masini stock cu xenon care nu au faruri cu lupa
care-s alea, trai-ti-ar offtopicu'...

eu as face o campanie ca astia care merg cu proiectoarele si-si pun csenuane aftărmarchiet sa fie obligati sa stea 10 minute in fiecare zi uitandu-se in soare ploapele lipite cu ducktape...
:clapping: :goodpost:

PostPosted: 22 Sep 2008, 22:14 

As dori sa va ajut cu cateva lucruri asupra problemelor cu xenonul pe Alfa.

In primul rand instalatii xenon aftermarket nu exista decat made in china nu exista fabricant ca siemens. Philips, etc acestia fabrica decat becuri pentru instalatii originale. Apropo cele din site-ul dat de marian mai sus sunt tot made in china difera doar aptipildul de pe ele cele originale nu se aseamana deloc cu acelea de pe site.

Balastul instalatilor chinezesti poate inlocuii cu succes balastul original al masinilor.

Pretul unui kit xenon nu trebuie sa depaseasca 300 ron

Pentru Alfa exista un model special de bec pe care aproape nici un importator nu il aduce in tara din cauza necunoasterii acestor probleme. Modelul de bec al instalatiei xenon se numeste H7R.

Chiar si cu H7 normal daca sunt reglate farurile dupa montarea noilor becuri acestea nu deranjeaza ceilalti conducatori din trafic si intradevar faza lunga bate mai sus decat normal.

Nu va recomand sa achizitionati instalatii xenon cu balast mare modelul vechi deoarece va crapa la primele zile cu 40 grade afara. Daca o faceti macar cumparati de la o firma de incredere cu garantie reala.

Daca va montati xenon si o sa vreti si un bec de pozitie cu leduri nu cumparati din targ deoarece nu merg pe alfa si daca merg se ard in maxim 10 zile. Pentru a functiona aceste becuri trebuie adaugate niste rezistente sau pur si simplu lasat in spatele farului si becul normal de pozitie.

Imi puteti pune si alte intrebari va raspund cu placere. Am o experienta mare cu instalatile xenon.

PS urmatorul transport din china va contine si instalatii cu becuri H7R

PostPosted: 22 Sep 2008, 22:47 

sal.Astazi am gasit un model de faruri ptr.156 pe forum la alfa sport,stie cineva despre ele ceva? :(

Noi lo chiamiamo:Cuore Sportivo"...

Post new topic  Reply to topic  [ 210 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 59 Next

All times are UTC+03:00