Pentru cineva care a intrat anul trecut in Clubul Alfa, recunosc ca mi-am amintit de niste momente neplacute cand am citit topicul asta.
Poate nu este evident pentru cei care se cunosc de multi ani pe aici, insa e o diferenta clara de atitudine intre felul in care Alex Andreescu a abordat subiectul, si cei care au raspuns la curiozitatile lui.
Chiar daca poate nu o sa se simta toata lumea "cu musca pe caciula" si o sa credeti ca nu e nimic gresit in limbajul unora (ca sa nu dam nume), mi se pare util sa va zic ca indiferent cum sunteti obisnuiti sa apreciati calitatile si defectele unei masini,
fiecare om are dreptul sa selecteze ce e relevant sau nu pentru el la o parere.
Eu mi-am luat o Giulia care nu avea nimic major schimbat la 138.000 km. Si l-am sunat pe tzivii, care m-a ajutat cu revizie, schimb de distributie, reglat ce mai era de reglat si mi-a recomandat schimbul de ulei la cutie. M-a costat cu totul putin peste 1000 de euro, folosind exclusiv piese OEM. Pana la 5-7 mii de euro mai e mult si bine, si te asigur, Alex, ca daca nu o sa ai un ghinion major, costurile de intretinere si/sau reparatie nu vor fi de speriat.
In afara de asta, imi cer scuze pentru cei care te-au insultat pentru ca nu vezi lucrurile exact ca ei, si cred ca o masina cu peste 200k km este o cazatura buna de fier vechi, fara ca ei sa fi avut asa ceva.
Amice, (si eu nu o zic deloc ironic) sfatul meu este sa ai rabdare si sa aprofundezi piata cat poti de mult inainte de a lua o decizie. Si mie mi se pare ca masinile la care te uiti tu sunt supraevaluate, si poti gasi oferte mai bune care merita atentia ta.
Diesel-ul de Giulia e excelent, si ti-o spun dupa aproape 25k km facuti in primul an. Nu este de puristi, face ca un tractor, dar poti avea incredere in el. Eu am acum 161.000 km si sunt sigur ca atunci cand o sa o vand, probabil la peste 200k km, o s-o vand unui om ca tine, care nu isi ia deciziile bazate pe frici induse de la mecanicii de service sau exemple care s-au intamplat la o masina din 20.000.
Bafta la cautari, si sper sa ne spui in curand ca vii in clubul nostru