ALXege Quote:
Ok, ai dreptate, difera instructiunile de montaj pentru Giulia si Stelvio. La Giulia ai intr-adevar nevoie sa decupezi plasticul ala, la Stelvio probabil e mai mult loc.
Te-ai uitat de curiozitate cat costa reperul ala? Ca inafara faptului ca poate vrei sa te intorci vreodata la varianta originala (ca te-ai saturat de zgomot sau ca vinzi masina si consideri ca ai sanse mai mari sa o vinzi in echiparea originala), nu vad vreun motiv pentru care sa te ingrijorezi de plasticul ala. Daca ai altul inact de rezerva, cred poti merge spre Ulter fara probleme!
Dupa cum ziceam, colegul Milas din CJ are o astfel de evacuare montata pe Stelvio (nu stiu de ce nu mai e atat de activ pe forum
). Am auzit-o la mica intalnire din toamna, insa doar cu valvele deschise. Suna foarte bine pentru gustul meu.
Din pacate nu am reusit sa o ascult decat asa, pentru ca valvele ramasesera blocate pe deschis. Din ce inteleg de la Tzivi, e o problema comuna la valvele actionate electric. Presupun ca mai conteaza si calitatea motorasului, insa e posibil ca aceleasi probleme sa apara si la alti producatori care folosesc valve electrice (adica majoritatea producatorilor AM). Variantele OE (cel putin Alfa Romeo / Maserati, la altii nu stiu) folosesc valve vacumatice (cum dealtfel are si colegul Iftao, pe evacuarea #tzziviibranded).
Ulter mi-a suras dpdv sunet si pret, dar nu vreau sa ma apuc de taiat plastice, indiferent daca le pot inlocui ulterior. Poate e doar piticul meu, dar as vrea sa optez pentru variante care se pot monta fara alte modificari. Si daca se mai si blocheaza valva, e clar no go.
Din pacate am auzit de probleme si la Milltek, cu toate ca pretul nu e deloc neglijabil (aprox. 2k). Majoritatea celor cu care am vorbit aveau probleme cu valvele, rezolvand cu aplicatia de mobil cu ajutorul careia isi deschid/inchid valvele.
De Ragazzon nu am auzit sa fie probleme, dar in acelasi timp varianta cu valve e si cea mai slab vanduta din portofoliu.
Daca variantele cu valve actionate electric sunt atat de sensibile, inseamna ca raman 2 variante:
- valve vacumatice cum are colegul Iftao (daca Bogdan le recomanda, inseamna ca sunt o varianta mult mai buna)
- un resonated catback fara valve de la Supersprint. Suna demential, chiar si pe variantele OPF
https://streamable.com/60sn8x