Offf....
Cand ai Alfa, simti ca traiesti! Iti bate "cuorele" sportivo de tot
Sambata trecuta (4 Oct.) m-am dus sa schimb distributia la Bacau, ca acolo am/avem mecanicul de Alfe mai nou. Am fost impreuna cu Silviu (hartans), am intrat in service si s-au apucat baietii de treaba. Demontat ce-i de demontat, verificat piesele, ca desenele de pe curele sunt conforme, inspectat role etc. tot tacamul. Foarte interesant ca pe masina era o intreaga pizza de piese la distributie si accesorii. Curea de accesorii Contitech, intinzator Dayco, rola ghid ceva indescifrabil, curele distributie Gates, role distributie Litens, Korea GMB si o pompa de apa tot ceva prin Germania. Toate bune si frumoase, pana cand pune calele. Ce sa vezi!? Unul din lobii de la axa de evacuare e tocit! WTF!?!
In fine... A fost montat totul si verificat semnele sa fie cum trebuie. Ca o paranteza, fiindca aveam plasticele de la un 156 JTS ce l-am dezmembrat, le-am inlocuit ca erau mai intregi decat ce avea GT-ul. Dupa toata montarea, hai sa dam cheie. Zis si facut. Imi zice mecanicul: "Stii...nu-mi place cum se aude. Se aude un harscait, ceva.... Cred ca e pompa de apa. Da...stiu ca mai fac asa unele." Ii zic: Da, sunetul asta il are si 156-le, dar mai mult la ralanti.
Totul in regula pana la urma. Mnah, daca s-a terminat treaba, fac plata si hai acasa de acuma. Iesim pe poarta, mergem sa zic vreo 500-1000 m si.....deodata batai ce n-ar trebui sa se auda, de alea de-ti dau niste emotii crunte! Eram cu geamurile deschise si am auzit amandoi intr-un perete lateral ce treceam pe langa el. Sunat mecanicul ca venim inapoi. Cand a auzit, s-a "bucurat", evident.
Sus capota si hai sa ascultam ce si cum. Toti ne uitam precum curca-n lemne si nu ne dadeam seama de unde. Ascultat cu urechea la surubelnita, in fata masinii, in lateral, peste tot. CE E!? DE UNDE E?!
Pana la urma s-a descoperit vinovatul si era rola intinzatoare de la arborii balansieri.
ASTA e sunetul, de fapt sunetele. Unul e o harscaiala cu frecventa si cealalta e o bataie. Pana la urma s-a rezolvat punand-o usor mai intinsa decat e corect (varful cu punctul trebuie sa fie o dreapta rectilinie pentru cine stie). Astfel a tacut. Din cauza ca arcul, presupun, e mai slab, tampita batea in partea metalica si dadea senzatia ca bate vreo biela sau cine stie ce naiba!
KIT-ul este Contitech complet. Nu am avut niciodata astfel de situatii pe 156, care e la a doua sau chiar a treia distributie Contitech, dar se pare ca asta va fi si ultima! O parte din piese sunt Made in Germany si o parte Made in "tarisoara" noastra, inclusiv panarama de rola de la balansieri. Ce e culmea e ca avea un sticker lipit cu Made in Romania peste stanta Made in Canada.
Ce naiba o fi insemnand asta?? E reconditionata, e rebranduita??
Pana la urma totul s-a terminat cu bine. Am ajuns acasa, am mai mers cu ea si nu s-a auzit nimic nou, nimic rau.
In concluzie:
- Am nevoie de o axa de evacuare. Stiti pe cineva pe care ma pot baza sa-mi trimita una verificata si rasverificata sau mai bine ma duc si-mi iau una noua? Am vazut ca nu-i chiar iefina si as pune numai originala!
- Nu mai cumpar kit de distributie Contitech ci doar original, Dayco, Gates sau SKF.
Alt lucru ce l-am facut inainde de distributie a fost sa instalez un
Pioneer DEH-S220UI. Se aude bine, dar musai imi trebuie o chestie de aia de domolit semnalul de la radio ca la bass daca pun Loudness pe HIGH se aude tare neplacut. Momentan e pe LOW, insa mai mult de volum 8-10 nu pot da. Fiecare treapta de volum se aude cu mult mai tare decat ar trebui. Deocamdata functioneaza pe modul old school, adica fara comenzile de pe volan, pana fac rost de tot kit-ul de la
InCarTec. Sper sa gasesc rama adaptoare in culoarea gri inchis.
Fiindca subwooferul baraia, am luat altul din dezmembrari de pe un GT. Mda...am luat teapa. Face ca al meu. Insa, norocul mi-a suras cand intr-o zi cautand pe internet alte variante si rasvariante, ajung pe OLX-ul de la noi si ce sa vezi? Fix in Iasi, cineva vindea un subwoofer de pe un Audi A3 care s-a potrivit perfect! Am bass clar si placut!
Gata. In ordinea scrisului, fotografii:
P.S. Si cateva asa, de fandosire cu surorile ei