Salut,
Ideea principala e simpla: Ia-ti ce-ti place. Oricum bagi bani in ea, dar macar sa intorci capul cand pleci de langa ea
A mea e tractor 2.0 de 103 kw. Ca idee, 1.4 de 170 hp parca trage ceva mai bine sau cel putin in momentul in care am avut ocazia sa testez, asa am avut impresia.
Ca la orice obiect, gadget, masina, marca, totul depinde de proprietarul dinainte. Daca si-a batut joc de ea, greu ii refaci reputatia.
Nu am am intampinat probleme de gasit piese, numai daca nu am stiut exact ce si unde se foloseste. Daca stii pe cineva care se ocupa de piese, ii dai doar seria de sasiu si sigur gaseste. Daca ai probleme cu codul piesei originale, poti verifica aici:
http://keyeper.pekidi.com/ si/sau
https://7zap.com/en/ .
Ca idee, revizia e cam 600 cu filtru de motorina (eu il schimb o data la 30 k km), 400 - fara filtru de motorina. Pretul poate sa difere in functie de marca aleasa pentru filtre si ulei.
Distributia cu piese originale ~700 cu tot cu pompa de apa.
Alte cateva exemple ce am mai schimbat si imi amintesc: alternator Denso - 1000, arcuri spate ~200/bucata debitmetru Bosch - 450, filtru epurator - 250, curatare dpf - 1400, reconditionat turbina - 1400, (discuri+placute)x4 ~1300, schimbate recent placute fata ATE -280, spate TRW -180. Nu fac reclama nimanui, preturile sunt informative si, bineinteles, pot sa difere, in functie de magazin/distribuitor.
Ca sa iti faci o idee, daca esti in/din Cluj, poti sa vii la o intalnire duminica de la 12:00 (de obicei la Rod, dar nu e batut in cuie). Daca nu esti din Cluj poti sa mergi la o intalnire la tine in oras/zona.
Consumul nu m-a prea interesat niciodata, dar de curiozitate am un 8-9 mixt si vede destul de des 4000rpm. Am facut Cluj - Sighet cu 9.8 media, dar si cu 4.6 (aici aveam check si limp si era noapte). Asadar, consumul este o variabila care depinde de drumul pe care mergi si greutatea piciorului.
Daca ideea de a urca la volan nu iti aduce un zambet pe fata, conduci masina gresita