Salutare, mergi pe diagnoza cu cablu! Daca vrei fara cablu, singura varianta e CANtieCAR, care insa costa o caruta de bani si care nu se justifica pentru casual use. Pentru 159 iti va trebui doar adaptorul verde, asta daca vrei sa te conectezi la ABS. Celelalte adaptoare (alb, violet...) sunt pentru Jeep sau Fiat sau alte modele de Alfa parca, daca imi mai amintesc eu bine

. Eu m-am folosit de situl celor de la multiecuscan pentru a vedea ce adaptoare am nevoie (
https://www.multiecuscan.net/SupportedVehiclesList.aspx) Da un scroll pe acolo si vezi daca te ajuta. Pacat ca nu mai exista magazinul de unde am luat eu interfata (elm327.ro), deoarce Clujul nu e China sau Anglia, la garantie sau durata de expeditie. Diagnoza este cu chipset Elm 327 1.5 si se conecteaza cu Multiecuscan la toate modulele pe 159 (engine, airbag, gearbox, dashbord, body, service, climate control, other) si cu adaptporul verde si la ABS. De la Body se poate face Proxy Alignament, de la service si engine se poate reseta schimbul de ulei, poti sterge erorile, etc... in schimb am intalnit o problema cu acest adaptor ELM 327: nu poti scrie injectoarele. Pentru scris injectoarele am folosit o interfata KKL, care costa vreo 70 de lei pe olx. S-ar putea sa existe si alte probleme cu aceasta interfata, dar deocamdata eu nu am intalnit decat cea cu scrisul injectoarelor. Daca cineva mai foloseste ELM 327 1.5 si stie si de alte probleme, e binevenit sa completeze.