It is currently 20 Nov 2024, 01:30

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 58 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 Next
Author Message
PostPosted: 05 Feb 2014, 03:11 

Car: 156, 1.6 twin s 99`
madkat Quote:
Intercooler?
Tu realizezi ca ai luat un 1.6 ASPIRAT? Adica in genul 1.6-lui de 105 de la VAG dar pe hartie cu ceva mai multa vana. Dar la fel de greu (a se citi imposibil) de upgradat.

Ai luat-o cu 300e - ai bagat deja 14mil in ea, mai bagi pana in 20mil - si o vinzi apoi cu vreo mie si ceva de euro. Asa are o sansa si masina asta, si castigi niste bani pentru 5v.

serios...

Multumesc pentru sfat madkat, cred ca o sa ti-l ascult, o sa o repar, ii dau pace dupa aia la motor, ca din cate observ .. nu pot ajunge la nimic cu modificari, pt o mai buna performanta .. Dar de vandut nu vreau sa o vand momentan, pentru ca dupa cum spuneam si la inceput am luat-o pt ca imi place fff mult designul ei, stabilitatea, comfortul .. Multumesc frumos oricum de sfaturi, si o sa tin cont de ele !! Asa e cu unii incepatori , e mai greu :bash: :D

PostPosted: 05 Feb 2014, 03:16 

Car: 156
modificari poti sa faci insa nu tu sau baietii cu tiuning, fac altii care pot, au cu ce, dar mai ales au bani.

repar o si bucura te de ea.

nu este deajuns sa detii o Alfa Romeo sau mai multe ca sa fii alfist.....

Go further! AlfaClub.ro is about support!

PostPosted: 05 Feb 2014, 15:48 

madkat Quote:
Platforma este excelenta - designul deasemenea - si cu motorul potrivit (vezi de ex chiar si masina din semnatura mea) e o masina tare faina. Insa cu 1.6-le nu vei avea decat dezamagiri.
Spor la o aduce tehnic la un nivel cat de cat ok.

edit - ia-i o suspesie calumea a4-ului cu banii rezultati ;) - nici ala nu are o platforma tocmai rea.
Intradevar, de la a ta mai poti avea pretentii, dar de la 1.6-le din a mea ... nu prea pot avea multe pretentii :) oricum acum astept cu nerabdare sa o termine, pentru ca ieri a mers din nou chiuloasa la rectificat. Pentru ca initial au observat ca erau doar 8 supape duse, le-au schimbat, au zis ca e totul in regula, dar mecanicul meu nu a fost prea convins si a mers cu chiuloasa in alta parte sa o verifice daca e bine, si cand au verificat-o cu .... :bash: nu imi vine in minte, ceva lichid ... au observat ca pe la celelalte scapa presiune, si asa am hotarat sa le schimb pe toate ... si astazi, cel tarziu maine e gata chiuloasa iar cel tarziu luni va fi totul montat pe masina :) si gata de plimbat :D .

Apropo ... Ca am uitat sa intreb. Ai idee cam cat costa un parbriz pentru alfa ? Pentru ca am avut ceva vecini binevoitori, si unde am lasat masina parcata 2 zile, pana am mers sa o iau pe platforma mi-au dat cu ceva piatra, metal, caramida ... nu stiu cu ce in parbriz, si mi l-au crapat tot ... :|

PostPosted: 05 Feb 2014, 15:52 

Car: Spider 916
Pentru parbriz arunca un ochi pe la Publicitate - Oferte extinse si vorbeste cu baietii care au 156 la dezmebrat.

PostPosted: 05 Feb 2014, 15:59 

t.spark Quote:
Pentru parbriz arunca un ochi pe la Publicitate - Oferte extinse si vorbeste cu baietii care au 156 la dezmebrat.
Multumesc frumos t.spark , incepe sa imi placa din ce in ce mai mult pe acest forum. Gasesti oameni de treaba si informatii foarte utile !! :peace:

PostPosted: 05 Feb 2014, 16:11 

madkat Quote:
Dezlipitul parbrizului incat sa ramana intreg, curat de adeziv si fara vreo ciupitura pe margine, cu potential de intindere - cam greu. As merge pe nou...

Nou vazusem cel mai ieftin pe la 250ron (asta in Buc)
Am inteles. Pai cel mai probabil voi cauta unul nou aici in CJ , ca nu cred ca poate fi mare diferenta de pret ... Undeva stiam o firma care facea reclama pentru parbrize, cu cele mai mici preturi si montare 50 lei ... Acum o sa vad daca mai dau de ei sa ma rezolve si pe mine :)

PostPosted: 05 Feb 2014, 16:12 

Apropo de alfa ta madkat , este foarte frumoasa! Acum m-am uitat la pozele cu ea. Sa o stapanesti sanatos si sa aveti grija unul de celalalt ;) !

PostPosted: 05 Feb 2014, 17:29 

Car: 147 1.6
Alfa156Cluj Quote:
madkat Quote:
Dezlipitul parbrizului incat sa ramana intreg, curat de adeziv si fara vreo ciupitura pe margine, cu potential de intindere - cam greu. As merge pe nou...

Am inteles. Pai cel mai probabil voi cauta unul nou aici in CJ , ca nu cred ca poate fi mare diferenta de pret ... Undeva stiam o firma care facea reclama pentru parbrize, cu cele mai mici preturi si montare 50 lei ... Acum o sa vad daca mai dau de ei sa ma rezolve si pe mine :)
In Manastur langa Billa, cum vii dinspre centru treci podu' si dupa semafor inainte de Billa este pe dreapta un centru de parbrize, acolo sunt ft ieftine si iti ofera garantie.
Daca vrei iti dau nr. lor,eu tot acolo am schimbat la mai multe masini.

PostPosted: 05 Feb 2014, 17:48 

Virgil Quote:
Alfa156Cluj Quote:
madkat Quote:

In Manastur langa Billa, cum vii dinspre centru treci podu' si dupa semafor inainte de Billa este pe dreapta un centru de parbrize, acolo sunt ft ieftine si iti ofera garantie.
Daca vrei iti dau nr. lor,eu tot acolo am schimbat la mai multe masini.
Cred ca stiu unde este. E langa magazinul ala de piese auto non stop cumva ? Parca fac si ITP acolo, sau nu mai stiu exact ... Numai service .. Nu mai retin. Poti sa imi dai nr lor te rog ? Sa ii sun sa vad la ce pret este, si pe cand poate ajunge. Mersi ! :wave:

PostPosted: 05 Feb 2014, 19:51 

madkat Quote:
Merci.
Pozele sunt destul de inselatoare - vopseaua e departe de perfectiune (nici nu ai cum sa o tii asa prin orasele noastre) si interiorul inca mai necesita munca.
Tehnic insa caut sa o tin cat de bine posibil.

Poze cu 156-le tau totusi nu pui?
In ziua de azi, nici nu ai cum sa le tii perfecte ... Insa e impecabila pentru mine. La a mea mai este mult de lucrat la ea, dar o sa ajunga si ea bine. Sigur ca o sa pun poze cu ea, dupa ce o repar, ii fac, pentru ca dupa cum spuneam si la inceput, am avut acel noroc de a o cumpara sambata seara, iar sambata noaptea s-a stricat ... Am apucat de am facut maxim 100km cu ea :(. Saptamana care vine preconizeaza mecanicii ca o sa fie gata, si o sa ii fac poze sa le postez :). Sper sa mi se remedieze toate problemele cand o iau ... :|. Sa nu mai am probleme cu motorul.

PostPosted: 05 Feb 2014, 19:55 

bag de seama ca ai luat o cu 300 euro si ce ai zis, ia sa i dau eu blana sa vedem ce misto sant alfele... ghinion, daca mergeai cu treapta 1 direct acasa si intrai pe forum iti explica lumea sa i faci imediat distributia ca sa fii sigur ca nu ai belele.

PostPosted: 05 Feb 2014, 20:02 

comanr Quote:
bag de seama ca ai luat o cu 300 euro si ce ai zis, ia sa i dau eu blana sa vedem ce misto sant alfele... ghinion, daca mergeai cu treapta 1 direct acasa si intrai pe forum iti explica lumea sa i faci imediat distributia ca sa fii sigur ca nu ai belele.
Nu prea ai dreptate comanr :) . Cei aproape 100km au fost facuti pentru a ajunge in cluj, si nici nu am ajuns cu ea pana acasa ;). Si la ce vreme era atunci afara, chiar nu era rostul de a da blana ... :) :peace:

PostPosted: 05 Feb 2014, 21:10 

chiar e ghinion, sa cumperi o masina si pana acasa sa se rupa cureaua de distributie, sincer imi pare rau pentru tine, imi imaginez prin ce ai trecut, lasand la o parte banii dati si alte alea, chiar si o bicicleta daca cumperi si ti se rupe lantul imediat e aiurea.

lasa ca o sa fie bine, camasile au uzura? cum se prezinta motorul la interior si cati km avea?

PostPosted: 05 Feb 2014, 21:19 

comanr Quote:
chiar e ghinion, sa cumperi o masina si pana acasa sa se rupa cureaua de distributie, sincer imi pare rau pentru tine, imi imaginez prin ce ai trecut, lasand la o parte banii dati si alte alea, chiar si o bicicleta daca cumperi si ti se rupe lantul imediat e aiurea.

lasa ca o sa fie bine, camasile au uzura? cum se prezinta motorul la interior si cati km avea?
Asa e .. Si dupa ce ca am avut ghinion cu motorul, am avut si vecini binevoitori :)) Motorul este destul de ok, din cate am apucat sa vad, acuma cand e desfacut am vazut ca in rest totul e cam ok pe la el... Am avut noroc ca nu au spart supapele pistoanele, doar le-au lovit umpic, se vede acolo o urma ... Dar in rest nimic grav. Asta imi este cea mai mare problema acum, cu motorul , ca dupa aia, poate usor usor reusesc sa remediez si problema caldurii, dezaburirii ... Dar un lucru nu mi-a fost lamurit... Cu servodirectia ... Mi-a curs tot lichidul din ea, dupa aia i-am pus un bidon de lichid sa vad ce se intampla, si instant mi-a fost tot sub masina ... Pompa nu face galagie ... Ce ar putea fi ? Multumesc !

P.S : Nu stiu sa iti spun kilometrii reali, in bord are 210.000 din cate retin ...

PostPosted: 05 Feb 2014, 21:25 

verifica segmentii, eventual daca cilindrii arata binisor baga i un set de segmenti noi si cuzineti, o sa mi multumesti.

uleiul de servo "iese" pe la o conducta de retur undeva langa o prindere de sasiu unde e o clema, se vede daca te bagi sub masina. se poate suda sau inlocui, aia a fost prima buba la mine.

PostPosted: 05 Feb 2014, 21:41 

comanr Quote:
verifica segmentii, eventual daca cilindrii arata binisor baga i un set de segmenti noi si cuzineti, o sa mi multumesti.

uleiul de servo "iese" pe la o conducta de retur undeva langa o prindere de sasiu unde e o clema, se vede daca te bagi sub masina. se poate suda sau inlocui, aia a fost prima buba la mine.
Bine de stiut. Maine le spun mecanicilor sa se uite si la segmenti si cuzineti, mersi mult. Sper sa fie si la mine aceeasi problema cu servodirectia ... Sa fie doar acea conducta. Daca am avut aceeasi problema ... Ca nu aveam servo deloc, mai greu ca la dacie mergea, si cand i l-am pus a fost instant tot jos sub masina ... Au zis baietii de la service ca oricum o sa imi verifice toate furtunele si conductele la presiune, sa vada care e treaba pe acolo, sa fie totul ok. Si ... Imi spunea cineva pe aici, ca un termostat e undeva la 300-400 lei. Cum as putea afla daca aia e problema de nu imi da caldura, fara sa aschizitionez acel termostat. Am patit si la audi ca nu imi dadea caldura, dar am fost la spalatorie, si am scos tur/retur si am bagat cu turbojetul pe unul din ele de am curatat toata instalatia, si dupa aia aveam caldura de ma frigea ...

PostPosted: 05 Feb 2014, 21:43 

ia o incet, fa o sa miste si apoi mai vezi pe parcurs, masina pare cam neglijata asta ca sa fiu indulgent.

PostPosted: 05 Feb 2014, 21:49 

comanr Quote:
ia o incet, fa o sa miste si apoi mai vezi pe parcurs, masina pare cam neglijata asta ca sa fiu indulgent.
Masina e un cazan acum.. Sunt constient, dar usor usor o fac sa isi revina la viata :D. Ca ar fi pacat sa o las asa ...

PostPosted: 05 Feb 2014, 22:13 

Car: Vespa
madkat Quote:
Merci.
Pozele sunt destul de inselatoare
Vreau sa cred ca e vorba de pozele mai vechi cand era mai fioroasa , sa zicem :)

Ca uitasem de partea cu lichidul de servo ... Conductele alea au prostul obicei sa cedeze . Si nu sunt deloc ieftine ( 10-12 mil ) . Iar din dezmembrari chiar nu te sfatuiesc sa pui . Pot ceda foarte curand iar manopera e grava rau ca sunt exact in spatele motorului si e ceva treaba sa le inlocuiesti .

PostPosted: 05 Feb 2014, 22:21 

Ca uitasem de partea cu lichidul de servo ... Conductele alea au prostul obicei sa cedeze . Si nu sunt deloc ieftine ( 10-12 mil ) . Iar din dezmembrari chiar nu te sfatuiesc sa pui . Pot ceda foarte curand iar manopera e grava rau ca sunt exact in spatele motorului si e ceva treaba sa le inlocuiesti .[/quote]

Si .. Daca ar fi sa fie alea de care spui tu, nu ar exista alta metoda ? Sa o sudez, sau altceva ? Pentru ca nu as da chiar atat pe o conducta :)

PostPosted: 05 Feb 2014, 22:23 

Car: AR 166 TB / 159 Jtdm
Un termostat pt 1.6 ts, costa 120lei nou. Daca tine 2 ani, e bine.

ex:
156 2.0ts
147 1.6ts
166 2.0tb v6
156 2.4jtd

PostPosted: 06 Feb 2014, 13:18 

Flor1n Quote:
Un termostat pt 1.6 ts, costa 120lei nou. Daca tine 2 ani, e bine.
Mersi pentru informatie!

PostPosted: 06 Feb 2014, 13:20 

madkat Quote:
Conductele sunt mai problematice la V6 doar - din cauza pozitiei si temperaturilor

La TS sau JTD nu e asa problema, si se si schimba mult mai usor.
Ok . O sa vad exact care este problema cu servodirectia cand monteaza baietii motorul la loc, o sa ma uit atunci sa vad ce si cum e pe acolo, sper sa fie doar o conducta, sa o pot schimba, sau sa ii fac ceva, si sa nu coste chiar atat :samui: (10-12mil) cum zicea un coleg mai sus ...

PostPosted: 06 Feb 2014, 23:03 

Car: o cisterna
Conductele de obicei cedeaza in zona de prindere, bridele care le fixeaza de sasiu sunt de fier, in timp ruginesc, se slabesc, capata joc, se uduna reziduuri de pe carosabil si perforeaza conductele. Bineinteles ca se pot repara, le dai jos si inlocuiesti segmentul perforat, ori sudand in loc un alt tub din aluminiu ori prin sertizare. Sunt sigur ca exista si in Cluj ateliere care fac reparatiile astea, iar o asemenea reparatie nici n-ar trebui sa fie foarte scumpa.

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 06 Feb 2014, 23:16 

problemele apar la conductele din aluminiu, care nu ruginesc , oxideaza si se fisureaza.
conductele noi sant din hier mort.

Post new topic  Reply to topic  [ 58 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 Next

All times are UTC+03:00