Quote:
Coils may not have enough stored energy to fire, or in the least case, not enough energy to cross the gap, creating a miss-fire.
Asta este exact ce ai zis tu cu distanta mare dintre electrozi dar nu scrie ca se incalzeste ci din contra da scanteia inainte de timp deci temp <. ***
***daca iti da miss-fire(nu a avut suficient voltaj stocat sa sara intre electrozi de aceea nu s-a aprins) dupa ce schimbi bobina atunci clar trebuie sa schimbi si bujiile(la miss-fire ai sanse mari sa o strici, nu numai din cauza temperaturii dar si a faptului ca acel curent a ramas in bobina deci sarcina initiala inainte de a incepe ciclul de incarcare este mai mare decat ar fi trebuit => supraincare sau aprindere prematura.
Cat timp n-ai eroare, si termenul de inlocuire estimat in urma inspectiei vizuale(nu stiu cand au fost schimbate ultima oara sa folosesc nr de km standard) nu a trecut, nu esti obligat sa le schimbi(poti, este recomandat dar nu e inca nevoie).
Probabil ai mai multa experienta, stii mai multe decat mine, nu zic nu, dar un sambure de adevar exista si in ce am scris eu.