tibi013 Quote:
vreau sa cumpar o alfa 147 jtd an de fabricatie 2002-2005 si stiu ca are motor commonrail insa nu stiu daca are si probleme acest motor?ma puteti ajuta...sfaturi, impresii, detalii tehnice(marca injectoarelor, pompa de inalta presiune)...intreb ptr ca sunt posesorul unui focus 1.8 tdci (momentan sta la bordura) si am reparat injectoarele de 2 ori din cauza pompei si parca nu as vrea la urmatoarea masina sa fac la fel...
multumesc si sper sa ma primiti si pe mine in aceasta comunitate...
Am auzit si eu de problemele Ford-urilor, Renault-urilor si Logan-urilor cu motorizatii diesel. Asta pentru ca toate au sisteme de injectoe common-rail Delphi care sunt foarte sensibile la motorina. Adica daca nu pui motorina de calitate (eu recomand de la OMV) si nu iti schimbi filtrul la termen si cu filtre Delphi (care au 2 microni la filtraj spre deosebire de altele care au 5 microni) ti se strica foarte repede injectoarele. In plus unele pompe de inalta presiune genereaza si span (defect de fabricatie in special Renault/Logan) si asta le pune capac.
Italienii fac motoare bune si din cate am citit pe forumuri nu prea intalnesti astfel de probleme legate de injectoare. Doar poate ca trebuie sa le repari atunci cand pica (pentru ca toate pica la un moment dat: cred ca pentru Romania: 150.000 - 200.000 km daca ai grija de motorina si filtre). Si daca iti pica le poti repara la un pret convenabil (250 RON) dar sincer nu am auzit de probleme cu pompele de inalta presiune pentru Alfa Romeo.