Am si eu o problema care cred ca se incadreaza perfect in topicul asta, asa ca nu mai deschid alt thread!
Problema mea este urmatoarea: se plafoneaza la 150km/h. Are reprize bune, ma scoate cand e cazul, insa in a-5-a dupa 150km/h nu mai are vână nici s-o tai. De asemenea, in a-4-a la peste 5000rpm, se cam taie avântul, parca dă în nas, simptom intalnit si la viteza "maxima" de 150km/h.
Buun, filtrul de aer e "nou", are 2000 km, uleiul tot de atunci, Castrol Magnatec 10W40, bujii NGK originali ricambi schimbate tot atunci. Debitmetrul este mai îmbâcsit, il curăț eu la 2-3 saptamani cu spray de contacte si dispare mscf, in rest, in treptele inferioare trage ok, variatorul e uzat insa asa era si acum 2 ani cand am cumparat-o insa din amintirile mele am mers cu ea 175km/h cu acelasi variator si acelasi debitmetru, deci se poate.
Am fost la ITP in septembrie, gazele au iesit 0.02mg/?, gagiul de acolo a zis ca maximul admis este 0.2 deci stau bine. Clapeta de acceleratie am curatat-o "relativ" recent. Motorul nu merge prea rotund, la tester zice amestec prea bogat/prea sarac!
Sa fie catalizatorul imbâcsit? Sondele lambda trebuie schimbate?
Cand am schimbat bujiile, am vazut ca bujia mare de la cilindrul 1 era mai "oxidata" decat celelalte, sau avea pe ea calamina sau ulei ars, nu pot spune cu certitudine. Garnitura capac culbutori am schimbat-o, insa tot da ceva ulei afara pe undeva.
Din descrierea mea, poate emite cineva o teorie care sa ma lumineze si pe mine de ce se plafoneaza bella mea la 150km/h?
Repet, are reprize bunicele, depasesc din scurt multe alte masini cu pretentii, dar pe urma vin aia din urma frate nu gluma!
WTF?
_________________ Eee...vulpea cand nu ajunge la struguri, zice ca sunt acrii!!!
I am not discriminating anybody! I hate everybody equally!
|