Baieti, am in prezent o Alfa 156 2.0 TS (76.000 km, dec. 1999) pe care intentionez sa o schimb in curand, posibil cu o Alfa 159. Pentru a completa prezentarile, mentionez ca am fost si la doua intalniri recente ale clubului din Bucuresti ( comlimente pt idee, realizari site , atmosfera, etc.) Am citit, vazut de aproape multe despre Alfa 159, mai putin test-drive (nici macar macar urcat la bord) . Mi-ar placea mult sa citesc despre experientele unora dintre voi legate de acest subiect. OK, 159 arata super la exterior, am vazut-o expusa, imi plac ideile noi de forta in design (aspectul frontal, cu farurile "triple-head", spatele, etc) , dar am cateva nedumeriri legate de calitatea fabricatiei si ergonomia interiorului. De exemplu, am citit ca pozitia de conducere este "cam" inalta in comparatie cu competitia ( bmw seria 3, A4) . Cum naiba? Asta era un minus si la 156, mi-a displacut de la inceput, chiar daca merg cu scaunul la inaltime minima. M-am obisnuit, dar diferenta este notabila cand te urci in automobilele mentionate deja ( am 1.86 m, nu sunt jucator de baschet ! pozitia inalta este o contradictie cu spiritul Alfa, cred). Apoi, mai citesc (
http://www.mitoalfaromeo.com/news/news. ... =756084095 , si in test drive-ul lui clarkson) despre minusuri in calitatea materialelor si asamblare.
aVETI COMENTARII despre aceste lucruri? V-ati urcat in 159, ati condus-o? Mi-ar placea sa comentam apoi si despre performantele dinamice , sasiu, suspensie ( am inteles ca este o evolutie fata de 156) , motoare.
De exemplu, ma gandesc acum la motorul 2.2 JTS 185 CP (masina mai grea cu 300 Kg decat 2.0 TS, totusi) . Credeti ca este un better buy decat 1.9 JTD de 150 CP? Cred ca consumul in oras la 2.2 JTS ar fi echivalent cu cel pe care il am acum pe 2.0 TS ( 13-14-15%). JTD-ul ar consuma 9% in oras (8% pe hartie)??
Cristian