Am fost si eu la SAB special ca sa vad Giulia mai de aproape. Din exterior o mai vazusem in realitate, deja imi formasem o opinie. O masina frumoasa, dar fara factorul wow pe care l-au avut 156 si 159 la vremea lor. Mi-am mentinut parerea...alaturi de Jag XE e in topul clasei la capitolul frumusete, si e totusi o Alfa, nu prea vad cum ar putea fi confundata cu un BMW
Interiorul...ei bine, aici am fost chiar surprins. Calitatea materialelor mi se pare la acelasi nivel cu Mercedes sau BMW sau precedentul A4 (pe cel nou nu l-am "pipait"), modul in care functioneaza butoanele, capacul cotierei sau al suporturilor de pahare se simte foarte Audi, iar imbinarile mi se par fara repros. Evident, pentru o masina de 30-40k euro, nu compar cu masini de 100k. Sistemul de infotainment mi s-a parut suficient de intuitiv, ecranul foarte bun, se misca fluid, insa sistemul audio de pe masina rosie mi s-a parut foarte slab. Nu stiu daca era sistemul de baza, nu stiu daca era complet dereglat, dar mi s-a parut mult sub BOSE de pe 159, si nici asta nu e chiar o referinta. Pozitia la volan mi s-a parut excelenta, mai joasa decat in 159, volanul arata si se simte bine, spatiul in fata si pe laterale pare mai mult decat ok, in spate doar decent, iar scaunele mi s-au parut ok la sedere, desi asta e o chestie care se testeaza la drum mai lung.
Ce nu mi-a placut...portbagajul e finisat doar pe jumatate (partea de sus nu era capitonata, era tabla goala la vedere), si cam atat. Am plecat de acolo cu gandul ca vreau una, deci impresia a fost pozitiva. Un 2.0 de 200 cp, RWD, intr-o echipare decenta mi se pare o masina demna de luat in seama, la un pret decent comparativ cu tripleta germana. Daca as fi in postura sa cumpar o masina de clasa medie pe la 40k euro, singurul lucru care m-ar retine de la Giulia ar fi reteaua de service de la noi, dupa experientele pe care le-am avut cu ei m-as duce cu inima stransa la revizii, si fereasca sfantul de probleme de investigat...altfel nu vad niciun motiv pentru care ar merita mai mult achizitia unui BMW, Merc sau Audi comparabil.