Joi desi aveam liber, eram prea obosit din cauza serviciului si mi-a fost lene sa fac munca fizica la Soim. Am demontat ECU-ul de rezerva primit odata cu Fiat-ul 1.9JTD 80CP ce l-am cumparat acum 2 ani, am dezlipit Flash-ul de pe PCB. ECU-ul este identic hardware, difera total doar la nivel de software. Flash-ul este 29F400, avand 4Mb memorie. Voi inlocui acest flash cu unul 29F160, cu 16Mb memorie, este minunat faptul a package-ul este identic, intra fix acolo unde este vechiul Flash, necesitand numai rerutarea celor 2 adrese extra (A18 si A19) catre un selector de adrese pe care il voi construi si il voi integra in ECU.
Voi clona ECU-ul original al Soimului, facand 4 copii ale ECU original impartit in 4 banks, diferind hartile si alte params. Langa schimbator voi monta un buton de selectie a bancurilor cu un mic display LED ce va indica bancul selectat, in asa fel incat sa pot modifica din mers comportamentul motorului, transmitand catre ECU modul selectat prin CAN.
Asa voi avea 4 driving modes:
1- Economy (cand sunt subtire la portofel
)
2- Normal (asa cum e din fabrica, cu mici modificari minore, gen EGR OFF, etc)
3- High power (pentru viteza, pentru Autobahn)
4- High torque (pentru acceleratie, util in curbe, serpentine)
O sa postez poze cu progresul lucrului!
Later edit (pentru tzzivii, ca mi-am adus aminte ca precis o sa comenteze ca nu are CAN
):
Soimul nu are CAN, dar ii voi implementa un CAN network, nu e mare branza, e chiar foarte simplu de facut! Motivul: sa interconectez controllerul de Cruise Control pe care il construiesc, LCD TFT-ul care e si el in lucru, acest ECU Bank Controller, inca un controller pentru anexele extra de la motor ce vor fi montate. Capetele retelei vor fi ECU si Cruise Controller, acolo vor fi terminatorii de 120 ohmi. Bineinteles ca va fi legat la portul de diagnoza, la pinii dedicati FIAT, care la Soim nu sunt folositi.
Later later edit: DISCLAIMER: Acest nou ECU va fi facut corect, NU va avea softuri si alte cacaturi de manarit testele de noxe gen VAG si alte porcini.