Eastmaster, nu mi-ai inteles punctul de vedere foarte bine; eu ma refer la oamenii care, in perioada de asa zisa crestere economica TREBUIAU sa locuiasca undeva. Ori perioada aia a tinut cativa ani, timp in care chiriile (alternativa achizitiei unei case) au crescut exponential. Eu ti-o spun din punctul de vedere al omului aflat in aceasta situatie. Nu am vrut sa ma dau exemplu insa poate asa e mai simplu...din 1998 de cand am aterizat la Bucuresti a trebuit sa-mi port de grija in cea mai mare parte a timpului...am studiat, am muncit, mi-am platit facturile si chiria din banii castigati de mine (si prietena, ulterior sotie
). So, pot sa spun ca am trecut prin toate etapele evolutiei imobiliare...inclusiv prin etapa in care esti foarte frustrat de faptul ca cel care iti pretinde chiria iti spune franc in fata ca cererea e atat de mare incat negocierea e practic imposibila, cu alte cuvinte take it or leave it, si mai frustrant de atat fiind faptul ca acel cuantum al chiriei echivala (more or less) cu cel al unei rate la o casa. Asta a fost de fapt problema la care eu personal nu am gasit alternativa; la ce am spus nu in schimb a fost la achizitia unui apartament, vechi sau nou, din motive oarecum evidente. Apartamentele vechi sunt....vechi, iar cele noi sunt in marea lor o gluma la capitolul executie (am lucrat, impreuna cu tatal meu, ca si subantreprenori pentru mari dezvoltatori din Romania...multe contracte aveau ca obiect refacerea lucrarilor executate de niste "mercenari" cum obisnuiam sa le zicem...si acum am niste poze facute la partea de structura de la blocurile din Vitan, blocuri cu 10-12 etaje la care stalpii sau grinzile n-au vazut ce e ala un vibrator de beton, segregarile fiind de fapt niste gauri de vedeai prin grinda dintr-o parte in cealalta).
Da, ai dreptate cu presa, asta-i rolul lor; insa credibilitatea lor scade in momentul in care vin cu lucruri puerile...de multe ori vorbesc de semidocti, ori un Gadea se regaseste in aceasta postura tot mai des. Ce imi place la antena3 - Stirea Zilei, cu Gabriela Vranceanu Firea...mi se pare cea mai echilibrata emisiune.
Dragos - foarte bun exemplul dat de tine si oarecum elocvent pentru justitia din Romania; pe parte civila eu am avut un proces cu un PSDist din Prahova, care are sa-mi dea f multi bani (pt mine f multi ...) proces care s-a incheiat in in 2011, dupa 3 ani, cu acceptarea de catre instanta a cererii de insolvabilitate pe care am facut-o (de atunci s-au mai schimbat judecatorii). O sa spuna unii ca a durat totusi putin pentru Romania - gresit total...la dosar aveam un document in care omul isi recunostea creanta (sa fim intelesi vb de societati comerciale aici). Acelasi caz, in UK, nici nu ajungea in instanta ... aici este un fel de prima instanta unde trimiti contra sumei de vreo 12 lire o scrisoare in care spui ce te doare, iar daca lucrurile sunt f clare sunt rezolvate in max 1 luna...daca nu, poti sa mergi mai departe, insa ai la mana acea prima rezolutie in care se si justifica decizia. Ca sa nu mai zic de casele de avocatura care vaneaza astfel de spete...stiind ca pot castiga f multi bani din asa ceva ... motiv in plus pt societatile comerciale sa nu se joace cu activitatea lor.
In alta ordine de idei am senzatia ca Romania se apropie tot mai mult de anul 1989 si sper sa nu-l depaseasca; singura mea speranta, sincer sa fiu, sta intr-o clasa politica tanara, formata pe altfel de principii decat cele ariviste, o clasa politica care sa lupte SI pentru natiune, sa dea dovada de putin spirit altruist...caci altfel nu vom fi decat ca si pana acum doar o moneda de schimb.