Eu doar ce m-am intors dintr-o superba vacanta de 2 saptamani al carei traseu vi-l recomand din inima!
O sa incerc sa refac traseul, asadar:
Ziua 1: drum Bucuresti - Mosonmagyarovar (Ungaria); in principiu a fost doar zi de condus, am ales traseul prin Timisoara (un peisaj superb pe la Portile de Fier), am iesit in Ungaria unde la cativa km ne-am urcat pe autostrada
Ziua 2: am plecat de dimineata de la Mosonmagyarovar si in cateva ore eram in Graz; am vizitat principalel atractii ale orasului pret de cateva ore, frumos oras! Pe dupa-amiaza am plecat spre Italia, unde am inoptat la Favaro Veneto, o localitate aflata in apropierea Venetiei
Ziua 3: am lasat masina in parcarea hotelului si am luat autobuzul, in 20 de minute eram in Venetia. Am vizitat Palatul Dogilor si Basilica San Marco, a fost timp chiar si de o plimbare cu gondola. Contrar celor auzite, Venetia este superba, nicidecum degradata si urat mirositoare.. Spre dupa-amiaza ne-am intors la hotel de unde am luat masina cu destinatia Florenta.
Zilele 4-7: le-am petrecut la Florenta, unde n-am mai miscat masina din parcarea hotelului. Am facut totul la pas, dealtfel centrul orasului este oarecum pietonal, circula foarte putine masini pe-acolo, si alea cu autorizatii speciale. Am vizitat Domul (unde am urcat pana pe acoperisul cupolei), Basilica di Santa Croce, Ufizi si Pallazzo Pitti, dar in cea mai mare parte ne-am plimbat pe strazile superbe din centru, Ponte Vecchio, Piazza Michelangelo (ce ofera o priveliste superba asupra orasului). Excelent oras!
Ziua 8: am plecat din Florenta intr-o excursie prin Toscana. Regiunea este de-a dreptul superba, soseaua strabate niste dealuri pline de vii unde din loc in loc sunt asezari foarte pitoresti. Am poposit in Castelina, Greve di Chianti, Siena (un oras vechi, superb, mare parte din el pastrat ca si oras cetate) si San Gimignano (supranumit si orasul turnurilor). Seara am inoptat la Marina di Pisa, o statiune pe malul marii, in imediata apropiere a Pisei
Ziua 9: am plecat dimineata catre Pisa, am vizitat Piazza dei Miracoli, locul in care se alfa Domul, Baptisteriul so celebrul turn, care este mai inclinat decat ma asteptam. am plecat apoi spre Austria, destinatia finala fiind Obergurgl (cea de-a doua cea mai inalta asezare din Europa - 1930m). In drum am trecut pasul Timmelsjoch, aflat la o altitudine de 2509m, strabatand cel mai renumit traseu de motociclisti din Europa (un drum foarte ingust si destul de virajat, pe care nu exagerez cand zic ca m-au depasit sute de motociclisti!)
Ziua 10: am facut traseul montan Silvreta, un traseu lejer insa cu niste peisaje superbe. Seara ne-am intors in Obergurgl
Ziua 11: am mers in Innsbruck, am vizitat Muzeul Swarovski Kristalwelten (aflat la cativa km), centrul orasului si trambulina Bergiesel (aflata in circuitul celor 4 trambuline pentru pasionatii de sarituri cu schiurile); din nou, ne-am intors in Obergurgl
Ziua 12: dupa ce am trecut pe rand prin Elvetia, Italia si-apoi din nou Austria, am facut pasul Stelvio! Aflat la 2760m, peisajul si drumul sunt absolut superbe, insa sa va spun sincer, nu-i cel mai bun traseu de alergat cu masina: este compus numai din linii drepte si ace de par, iar soseaua este intr-atat de ingusta incat in acele de par este nevoie sa franezi pana aproape de oprire, sa te asiguri ca nu vine nimeni din sens opus si abia apoi sa iei curba, pentru ca e nevoie sa iesi pe contrasens (si asta cu Saab-ul, care are unghi de bracaj sensibil mai mare decat al Alfei). Per total, o experienta minunata! La intoarcerea in Obergurgl a trebuit sa trecem din nou prin Timmelsjoch
Ziua 13: Am plecat intr-u traseu prin Bavaria, unde am vizitat Oberammergau, un orasel foarte pitoresc de unde se pare ca s-au inspirat Fratii Grimm in povestirile lor, si 2 castele (din pacate, pe cel de-al doilea, Neuschwanstein, l-am vazut doar de-afara, pentru ca am ajuns prea tarziu si l-am gasit inchis; ca si referinta, este castelul pe care l-a folosit ca inspiratie Walt Disney)
Ziua 14: Am plecat din Obergurgl catre tara; pe drum am vazut cascada Krimml, cea mai mare cascada din Europa si ce-a de-a cincea din lume (aici o sa il contrazic putin pe Doberman) si am facut ghetarul Grossglockner. Dincolo de peisajele superbe pe care le ofera, il recomand din inima ca si traseu de alergat cu masina: soseaua este foarte lata (pe alocuri chiar cu cate 1 banda alternativa in plus) iar drumul este frumos virajat, sicanele alternand cu ace de par. Are pante foarte abrupte, astfel incat cateodata ajungeam sa vad doar cerul in capatul pantei, unde drumul facea o curba. Tot aici am vazut si marmote
Seara am inoptat in Sankt Koloman, o localitate aflata tot undeva in munte, in apropiere de granita cu Ungaria.
Ziua 15: drum Sankt Koloman - Sandra (in apropiere de Timisoara)
Ziua 16: Inapoi in Bucuresti, dupa un total de 5800+ km..
In principiu este traseu care poate fi facut in 2 vacante diferite, una prin Toscana si cealalta prin Tirol, insa recomand calduros oricare din ele, mai ales pentru pasionatii de condus.
Attachment:
IMG_1251.jpg [ 222.74 KiB | Viewed 3560 times ]
Attachment:
IMG_1475-Edit.jpg [ 192.84 KiB | Viewed 3560 times ]
Attachment:
IMG_1751.jpg [ 167.84 KiB | Viewed 3560 times ]
Attachment:
IMG_1876.jpg [ 200.79 KiB | Viewed 3560 times ]
Attachment:
IMG_1908-Edit.jpg [ 198.93 KiB | Viewed 3560 times ]
Attachment:
IMG_1983.jpg [ 270.92 KiB | Viewed 3560 times ]