Desi nu detin o Alfa, am urmarit lansarea Tonale cu multa curiozitate, ca un outsider.
Ce mi-a placut la lansare:
- teasere inainte de lansare
- faptul ca pilotii de F1 (asa cum sunt ei, mai nereusiti pentru 2022) au fost implicati in "eveniment"
- filmul de lansare a facut un pic de cinste si muzeului si istoriei AR, muzeu care este impresionant si in realitate
- imediat dupa lansare (~1 h) o groaza de canale Youtube care au avut acces la masina inainte de lansare au publicat materiale detaliate despre masina - canale din us, uk, it, nl, ger, fr; bun, asa se face!
Se putea si mai bine:
- au reusit sa tina filmulete la cutie pana cu o zi inainte de lansare cand au scapat pe net, iar in ziua de azi e f greu sa faci asta; lucrez intr-o alta industrie, nu auto dar stiu cat de greu e azi (cu atatea portite de scapare) sa mai pastrezi asa ceva sa nu rasufle atunci cand ai o lansare cu comunicare media
Nu mi-a placut:
- dupa lansare ma asteptam sa existe ceva document pdf cu toate informatiile mentionate la lansare
- prea multe buzzwords in prezentare
- inca se insista pe faza ca Imparato e un alfist, e "de-al nostru", ca nevasta-sa s-a nascut practic intr-o Alfa etc
Masina:
Ce imi place:
- farurile, stopurile arata foarte bine; mi-ar place ca farurile/luminile de zi sa se aprinda pe rand (ca pe ceasurile digitale din bord), nu toate odata - ma rog, un gimmick
- banda led de pe stopuri e de efect - nice touch, oare de la conceptul Tonale s-a inspirat Porche pentru Macan ?
- ceasuri de bord digitale cu cateva personalizari/customizari - cool, e totusi 2022
- camera 360 - mentionata, nu am vazut inca un demo, ar fi fost frumos sa vad
- faruri matrix led - am vazut o animatie cum functioneaza ca demo
- plansa de bord iluminata
- ca design exterior este peste orice de la concurenta din clasa asta (X1, X2, Q3, GLA, GLB) chiar daca din anumite unghiuri pare cam umflata
- au pastrat padelele de la Giulia - e fain ca devine un trademark AR, sunt apreciate unanim
Nu imi place:
- amplasarea butonului DNA e aiurea, zici ca l-au uitat si la final a venit un inginer si a zis "hei, ce facem cu butonul asta ?"
- zona de la schimbatorul de viteze
- gurile de aerisire - au renuntat la cele din concept cu afisaj digital, acelea aratau cool
As cumpara-o ? Poate ca a doua masina pentru sotie, dar nu e pentru mine din cauza motorizarilor.
Mi-as dori sa existe un facelift la Stelvio care sa cuprinda toate aspectele de la "ce imi place". Pentru o familie de 4 Stelvio e ce-mi trebuie.
Sa pastreze motorizarile actuale pe benzina dar sa adauge ce a venit pe Tonale si am mentionat la plusuri.
LE: sectiune pe forum pentru Tonale ?