Salutare alfisti,
Asta este prima mea postare aici, deci sper sa ma luati usor
Anul acesta in Martie am devenit posesorul unei minunate 156 Q4 nu crossul. Imi e draga tare,are toate optiunile posibile de la vremea respectiva inclusiv Webasto. O sa pun si niste poze dar , am venit aici sa imi spun ofurile si sper ca ma puteti ajuta. Nu stiu daca a mai fost abordata problema dar sa incepem:
1. Aleatoriu la plecari de pe loc treapta 1 cald sau rece nu conteaza ,daca nu trec de 1500rpm cel putin, simt vibratii in masina gen socuri dar foarte scurte.
2. Tot in treapta 1 in mers, daca o las sa curga la relanti totul bine is frumos daca trec peste 1500 totul ok , dar intre nu o pot tine zici ca sunt calare ma scoate din minti.
3. Cand schimb din treapta 1-2-3 se aude un sunet ciudat care imi aduce de vremea cand mergeam cu dacia papuc si cardanul facea un sunet minunat. Aici totul tine si cum o menajez,daca sunt foarte atent nu face asa de tare daca fortez clincul e acolo.
4.In treapta 5-6 cand imi iau piciorul de pe aceleratie simt soc in cutie,transmie si il si aud in spate prin portbagaj. Si tot in treapta 6 vad cum vibreaza putin schimbatorul.
Note :
Masina are 323k km . A avut 2 proprietari in germania . Am cumparat-o de la neamt direct am mers la el acasa.
La 280k a avut schimbat ambreajul si volantul. Cardanul a fost si el schimbat cu totul dar sa va spun cand nu stiu si nici nu mi-a venit sa intreb doar mi-a aratat omul cardanul vechi in garaj.
Am mers pe la diferiti "mecanici" si care mi-au spus ca e suportul de la cutie....care costa in jur de 1500lei, am mai avut unul care mi-a spus ca deasupra la grup pe spate ,vin 2 bucse pe un cadru in forma de U si alea ar fi fost sparte, le-am schimbat dar masina face exact la fel...Mi-a regalat cineva pinionul de atac dar atat a luat 1 "foaie" si a pus-o in fata deci nu a fost nimic grav acolo.
Sper ca am descris destul de bine si sigur e o problema comuna.
Va multumesc ca v-ati rapit din timp sa cititi!