Tocmai ce mi-a facut si mie figuri dracia aia de EGR. Simptome:
- prima zi: masina deabea se tura pana in 2000, mai ales cu motorul rece, turatia parea sa oscileze usor la ralanti
- a doua zi: nu se mai tura aproape deloc, nu puteam sa urc in 3 mii de ture decat cu rugaciuni
- a 3-a zi l-am dat jos. Parea sa se agraveze rapid treaba, daca se strica te lasa in drum si apoi platforma si alti nervi.
Asa ca, l-am dat jos, l-am curatat, l-am pus la loc. Facea mai urat, nu mai statea deloc la ralati si murea. L-am dat din nou jos a doua zi, dar de data asta l-am curatat complet. Adica, o data ce-l iei de pe motor, el se mai despare in 2 componente, partea cu solenoidul si cealalta ce se prinde pe motor. (sa-mi iertati exprimarea, dar nu prea stiu multe in domeniu.)
Partea cu solenoidul, are un ...cui, sa zic asa, ce ar trebui sa impinga valva pentru a o deschide. La mine era blocat inauntru. Pentru ca egr-u sa functioneze normal tre sa fie iesit cam jumatate de cm, sa se apese usor cu degetul inauntru si sa vina singur inapoi fara sa aghete. Daca asta nu se intampla degeaba se curata luna si bec restul, pentru ca tot o sa aveti probleme. Ce am facut:
- gaurit cu bormasina plasticul din partea unde intra mufa electrica (burghiu 4mm, gaura fix in centru)
- introdus in orificiu ceva metal dur si batut cu ciocanul pana cuiul ala metalic de care vorbeam iese afara (tre lovit cu tupeu)
- odata scoase componentele, curatat temeinic tot ce pe acolo, erau pline de mizerie
- pus la loc, verificat ca acel cui culiseaza usor si revine, montat pe masina, cheie, surpriza. Masina merge perfect, nu are deloc oscilatii la ralanti, raspunde mult mai prompt la acceleratie si trage liniar.
Daca eu am reusit, oricine poate, imi pare rau ca n-am fost inspirat sa fac poze, sigur erau mai de ajutor. Parerea mea e ca trebuie sa mearga o vreme buna "reparatia", pentru ca arcurile din interior pareau in stare buna dupa curatire si toate piesele le-am sters pana au devenit lucioase, deci nu ar avea ce sa se strice curand, in teorie.
Pentru cei ce au sau vor avea probleme, mai bine sa incerce asta inainte sa dea 700 ron sau sa il blocheze.