AlexMito Quote:
Noi traim in lumea noastra, intr-o bula, izolati cumva de realitate, bula alimentata de pasiunea pentru marca. Dar: NOBODY GIVES A FUCK about Alfa!
Vorbesc cu colegi de serviciu si mai tineri si mai batrani (lucrez intr-o banca) si nimeni nu stie mai nimic de Alfa, nimeni nu stie de Giulia si mai toti au o impresie proasta - o considera un fel de marca obscura. FIX acelasi lucru se intampla si la sala.
Trist. Pentru ei, nu pentru tine. Nu te lasa influentat de ignoranta lor sau lipsa lor de cultura automobilistica. Pentru mine personal oamenii de genul asta nu reprezinta un etalon in ceea ce priveste pasiunea pentru automobile. In afara oamenilor de calitate pe care i-am cunoscut prin intermediul forumului asta am avut ocazia sa intalnesc si alti alfisti, sau pasionati de automobile in sensul larg al cuvantului. E drept ca nu Romania. Am cunoscut si alfisti fanatici, talibani, ce considera ca ultima Alfa este 75-ul, masina suprema coborata chiar de Dumnezeu pe pamant, dar am cunoscut si alt tip de oameni, old money daca vrei, cu o cultura generala in domeniul auto foarte vasta, nu neaparat alfisti dar toti admiratori ai istoriei marcii. Faptul ca tu nu i-ai intalnit nu inseamna ca nu exista.
lucianm Quote:
. Daca asta a fost un timp record, sa ne fereasca Dumnezeu de timpi normali...
Cred ca s-a creat o confuzie. Desi discutam de 7 ani despre "Giulia" aici, asta nu inseamna ca lucrul la proiectul a carui finalitate am vazut-o pe 24 Iunie a inceput in 2008. Au existat cel putin alte doua directii, tentative mai mult sau mai putin avansate, fiecare cu codul ei de proiect individual, pana sa se ajunga la resetul total si decizia de a construi o platforma total noua. Pun un citat din articolul publicat in revista Car in care Krief da detalii despre Giulia:
Quote:
'You ask every car maker: doing a car in two years, everyone will tell you it’s not possible,’ says Krief. ‘The industry standard says four, the longest say five years, everywhere in the world. We had to do it in two and a half years.'
lucianm Quote:
Cert e ca in 2009 am putut sa imi iau un 159, in 2013 am retrogradat la Giulietta (care imi place, nu ma intelege gresit), iar pentru 2017 imi fac calcule catre ce marca sa ma indrept. Capisci?
Dupa algoritmul tau data la care te pregatesti sa iti schimbi masina se potriveste la fix cu perioada in care putem astepta, realistic vorbind, inceperea comercializarii variantelor normale ale Giuliei. Asta am inteles eu. Sau mi-a scapat ceva?
goldfinger Quote:
Asa este, dar sa nu imi spui ca ceilalti constructori nu reactioneaza in functie de schimbarile pietei. Pe noi aici ne intereseaza Alfa, avem acces la informatii privitoare la planurile FCA, asta comentam. Si mai trebuie spus, credeam ca e evident: nu Marchionne a spus ca se amana lansare Giuliei si a suv-ului cu 6 luni. El a spus ca se schimba ordinea modelelor, investitia finala si cadenta lansarilor ramanand neschimbate. Jurnalistul de pe automotive news a spus ca se amana datorita scaderii vanzarilor in China, iar el stie asta din "surse". Pana una alta eu dau crezare "surselor" mele care spun ca se lucreaza la perfectionarea masinii, si nu lui. Si e mai bine sa fie asa, decat sa lanseze un produs nefinalizat in intregime