It is currently 05 Nov 2024, 19:20

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 4441 posts ]  Go to page Previous 155 56 57 58 59178 Next
Author Message
 Post subject: Re: Alfa Romeo Giulia
PostPosted: 06 Nov 2015, 10:00 

toshy Quote:
Marius, poti sa zici tu ce vrei, dar de cand a fost anuntata, prezentata, lansata si relansata eluziva asta Giulia, Audi a scos o noua generatie de A4, cu o gama completa de motoare, echipari si gadget-uri de care FCA inca nici nu le are in plan pentru urmatoare decada. Probabil ca au si vandut deja (sau au comenzi pentru) 50k exemplare.

Lucrurile nu se fac asa, mai ales cand esti pe o piata atat de competitiva. Fa un exercitiu si cauta maretele planuri pe care le-a prezentat incompetentul asta mizerabil de Marchionne la sfarsitul lui 2011 (parca) si compara-le cu realitatea de azi... si daca era vorba doar de Alfa intelegeam, dar in aceeasi situatie e vorba de toate marcile FCA.
Nu pot decat sa aprob.
Ii mai dadusem lui Marchionne o circumstanta, cand a lansat (pasamite) Giulia. Revin la gandurile mele anterioare: tipul e o plaga pentru Alfa Romeo si alte marci din portofoliu. Daca actionarii FCA sunt multumiti de el, e treaba lor. Mai devreme sau mai tarziu se va dovedi o plaga pentru tot grupul. Oricine are o cat de mica idee (profesionista) de cum se face o strategie de produs, brand sau firma, e dat peste cap de "strategiile" lui Sergiu.
In curand nu va mai avea nici amaratele astea de Giulietta si Mito. Si atunci?...

Ex: FURIA ALBA, AR 159 JTDM, 210 CP

PostPosted: 06 Nov 2015, 10:46 

Car: o cisterna
Cu Giulia au plecat de la zero, absolut de la o foaie alba, nu au avut 7 generatii precedente ale aceluiasi model de succes pe care sa-l mai cizeleze putin pe la colturi, si au reusit sa faca prezentarea intr-un timp record, o spunea seful de proiect intr-un interviu. Faza cu gadgeturile credeam ca am lamurit-o: infotainmentul si alte acadele cum ar fi farurile full led sunt furnizate si pentru unii si pentru altii de MM. Doar pentru ca MM face parte din FCA nu inseamna ca trebuie sa le serveasca pe gratis, e o firma diferita in cadrul concernului, va furniza cui plateste. De data asta sunt si banii alocati intern ca Alfa sa devina un client Magnetti Marelli si sa beneficieze de toate inovatiile disponibile. Si insist, nu acel constructor german ar trebui dat exemplu, cel putin nu acum. Ce parerere ai, din alea ipotetice 50.000 de exemplare comandate de care zici tu, cam cate au in panoplia de "gadgeturi" si de un soft de manipulare a emisiilor?
Amanarea asta are o explicatie oficiala din partea lui SM, a fost prezentata la intalnirea actionarilor de zilele trecute, cred ca am pus si eu informatia pe undeva (incetinirea vanzarilor in China, situatia nu foarte buna din Brazilia). Pe forumurile italiene eu am citit insa ca amana lansarea pentru ca au chiar probleme in testarea masinii, si nu vor sa o lanseze pana nu este pusa la punct (electronica dar si tinuta de drum). Daca asta e adevarul, chiar prefer sa fie asa. Asta chiar nu mai pot face: nu pot risca sa vina pe piata cu un produs nedezvoltat, cu o masina a carei defecte sa le descopere primii proprietari. Si asta ma face sa ma intorc la ce spuneam la inceput: cu Giulia au plecat de la zero, si au facut prezentarea intr-un timp record!

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 06 Nov 2015, 11:17 

Car: BMW 320D
Din astfel de cauze lumea nu ia aceasta marca in serios! Noi traim in lumea noastra, intr-o bula, izolati cumva de realitate, bula alimentata de pasiunea pentru marca. Dar: NOBODY GIVES A FUCK about Alfa!
Vorbesc cu colegi de serviciu si mai tineri si mai batrani (lucrez intr-o banca) si nimeni nu stie mai nimic de Alfa, nimeni nu stie de Giulia si mai toti au o impresie proasta - o considera un fel de marca obscura. FIX acelasi lucru se intampla si la sala. M-am mai trezit vorbind atat la birou cat si pe la sala:
ca Alfa, ca Giulia, ca e vorba de un concurent pentru Audi, BMW si Merc, ca premium, ca pasiune ca bla bla. Toti (dar TOTI) fie au ras, fie au facut misto fie s-au uitat la mine ca la un nebun.
Sunt convins ca peste cativa ani, Alfa va ajunge la cosul de gunoi cum a ajuns si SAAB...

Pacat!

Audi A3 sedan (2014)
Giulietta (2012)
Alfa MiTo (2011)
Alfa 159 (2008)

PostPosted: 06 Nov 2015, 11:21 

Eu chiar nu vreau sa intram in polemica. Daca asta a fost un timp record, sa ne fereasca Dumnezeu de timpi normali...
Astept, deja fara sperante, incerc sa fiu un observator neutru, desi mi-e greu cand e vorba de Alfa, si astept sa vad ce se intampla.
Cert e ca in 2009 am putut sa imi iau un 159, in 2013 am retrogradat la Giulietta (care imi place, nu ma intelege gresit), iar pentru 2017 imi fac calcule catre ce marca sa ma indrept. Capisci?

PostPosted: 06 Nov 2015, 11:27 

Car: BMW 320D
Si tu consideri ca ai retrogradat? Si mie mi se pare ca este sub 159. Eu am avut 159, MiTo si acum Giulietta.

Audi A3 sedan (2014)
Giulietta (2012)
Alfa MiTo (2011)
Alfa 159 (2008)

PostPosted: 06 Nov 2015, 11:30 

Car: Alfa Romeo 159 2.4
AlexMito Quote:
Din astfel de cauze lumea nu ia aceasta marca in serios! Noi traim in lumea noastra, intr-o bula, izolati cumva de realitate, bula alimentata de pasiunea pentru marca. Dar: NOBODY GIVES A FUCK about Alfa!
Vorbesc cu colegi de serviciu si mai tineri si mai batrani (lucrez intr-o banca) si nimeni nu stie mai nimic de Alfa, nimeni nu stie de Giulia si mai toti au o impresie proasta - o considera un fel de marca obscura. FIX acelasi lucru se intampla si la sala. M-am mai trezit vorbind atat la birou cat si pe la sala:
ca Alfa, ca Giulia, ca e vorba de un concurent pentru Audi, BMW si Merc, ca premium, ca pasiune ca bla bla. Toti (dar TOTI) fie au ras, fie au facut misto fie s-au uitat la mine ca la un nebun.
Sunt convins ca peste cativa ani, Alfa va ajunge la cosul de gunoi cum a ajuns si SAAB...

Pacat!
Nu poti lua drept reper ce vorbeste lumea din Romania in materie de masini....sa fim seriosi, la noi cultura auto e absolut zero, masinile se cumpara dupa ce spun vecinii de la scara blocului, ne inchinam in fata minunatelor TDI-uri, pe care le intretinem cu piese din dezmembrari si cauciucuri sh, totul la noi in tara, de la cascaval la benzina, trebuie sa fie "de calitate germana"...Romania chiar nu e un reper in ceea ce priveste imaginea unei marci. Altfel, da, si mie mi se pare ca o noua amanare nu va face decat sa aduca probleme la nivel de imagine, dar parca e mai bine asa, decat sa puna in vanzare o masina neterminata.

Ex: Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

PostPosted: 06 Nov 2015, 11:38 

nenea finantistu', pe cat de bun finantist e, pe atat de nepriceput este cand vine vorba de product planning - my 2 cents. Are nevoie de un om bun care sa coordoneze partea product planning and stratetegy. Atat!

China, brazilia etc scade pentru toata lumea, dar numai o marca tot amana lansarea produselor la nesfarsit invocand tot felul de scuze. :disgust: :sleep: :uhuh:

PostPosted: 06 Nov 2015, 11:45 

AndreiMR Quote:
Nu poti lua drept reper ce vorbeste lumea din Romania in materie de masini....sa fim seriosi, la noi cultura auto e absolut zero, masinile se cumpara dupa ce spun vecinii de la scara blocului, ne inchinam in fata minunatelor TDI-uri, pe care le intretinem cu piese din dezmembrari si cauciucuri sh, totul la noi in tara, de la cascaval la benzina, trebuie sa fie "de calitate germana"...Romania chiar nu e un reper in ceea ce priveste imaginea unei marci.
Ei, hai, a se slabi... Nu sunt romanii chiar ultimii cunoscatori in ale masinilor. Or fi si neaveniti, dar sunt multi cunoscatori, crede-ma. Si nu numai alfisti. :wink:

PostPosted: 06 Nov 2015, 11:58 

Car: Alfa Romeo 159 2.4
Multi cunoscatori? Da-mi voie sa ma indoiesc, doar vazand ce circula pe strada, ce (si de unde) se cumpara, ce se comenteaza pe baza articolelor auto on-line...nu contest existenta unor cunoscatori, dar sa zici ca Romania are o cultura auto dezvoltata e exagerat. In fine, e offtopic in cazul de fata, si complet irelevant pana la urma pentru o marca auto, ce imagine are pe o piata de 80k unitati noi vandute anual, din care 80% masini cumparate de firme.

Ex: Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

PostPosted: 06 Nov 2015, 16:18 

Car: Giulia Competizione
Decat sa scoata un produs prost, dupa atata asteptare, mai bine mai intarzaie putin si scot ceea ce trebuie.

(ex) Alfa 33 16v

PostPosted: 06 Nov 2015, 17:56 

AlexMito Quote:
Noi traim in lumea noastra, intr-o bula, izolati cumva de realitate, bula alimentata de pasiunea pentru marca. Dar: NOBODY GIVES A FUCK about Alfa!
Vorbesc cu colegi de serviciu si mai tineri si mai batrani (lucrez intr-o banca) si nimeni nu stie mai nimic de Alfa, nimeni nu stie de Giulia si mai toti au o impresie proasta - o considera un fel de marca obscura. FIX acelasi lucru se intampla si la sala.
Trist. Pentru ei, nu pentru tine. Nu te lasa influentat de ignoranta lor sau lipsa lor de cultura automobilistica. Pentru mine personal oamenii de genul asta nu reprezinta un etalon in ceea ce priveste pasiunea pentru automobile. In afara oamenilor de calitate pe care i-am cunoscut prin intermediul forumului asta am avut ocazia sa intalnesc si alti alfisti, sau pasionati de automobile in sensul larg al cuvantului. E drept ca nu Romania. Am cunoscut si alfisti fanatici, talibani, ce considera ca ultima Alfa este 75-ul, masina suprema coborata chiar de Dumnezeu pe pamant, dar am cunoscut si alt tip de oameni, old money daca vrei, cu o cultura generala in domeniul auto foarte vasta, nu neaparat alfisti dar toti admiratori ai istoriei marcii. Faptul ca tu nu i-ai intalnit nu inseamna ca nu exista.
lucianm Quote:
. Daca asta a fost un timp record, sa ne fereasca Dumnezeu de timpi normali...
Cred ca s-a creat o confuzie. Desi discutam de 7 ani despre "Giulia" aici, asta nu inseamna ca lucrul la proiectul a carui finalitate am vazut-o pe 24 Iunie a inceput in 2008. Au existat cel putin alte doua directii, tentative mai mult sau mai putin avansate, fiecare cu codul ei de proiect individual, pana sa se ajunga la resetul total si decizia de a construi o platforma total noua. Pun un citat din articolul publicat in revista Car in care Krief da detalii despre Giulia:
Quote:
'You ask every car maker: doing a car in two years, everyone will tell you it’s not possible,’ says Krief. ‘The industry standard says four, the longest say five years, everywhere in the world. We had to do it in two and a half years.'
lucianm Quote:
Cert e ca in 2009 am putut sa imi iau un 159, in 2013 am retrogradat la Giulietta (care imi place, nu ma intelege gresit), iar pentru 2017 imi fac calcule catre ce marca sa ma indrept. Capisci?
Dupa algoritmul tau data la care te pregatesti sa iti schimbi masina se potriveste la fix cu perioada in care putem astepta, realistic vorbind, inceperea comercializarii variantelor normale ale Giuliei. Asta am inteles eu. Sau mi-a scapat ceva? :)
goldfinger Quote:
China, brazilia etc scade pentru toata lumea, dar numai o marca tot amana lansarea produselor la nesfarsit invocand tot felul de scuze. :disgust: :sleep: :uhuh:
Asa este, dar sa nu imi spui ca ceilalti constructori nu reactioneaza in functie de schimbarile pietei. Pe noi aici ne intereseaza Alfa, avem acces la informatii privitoare la planurile FCA, asta comentam. Si mai trebuie spus, credeam ca e evident: nu Marchionne a spus ca se amana lansare Giuliei si a suv-ului cu 6 luni. El a spus ca se schimba ordinea modelelor, investitia finala si cadenta lansarilor ramanand neschimbate. Jurnalistul de pe automotive news a spus ca se amana datorita scaderii vanzarilor in China, iar el stie asta din "surse". Pana una alta eu dau crezare "surselor" mele care spun ca se lucreaza la perfectionarea masinii, si nu lui. Si e mai bine sa fie asa, decat sa lanseze un produs nefinalizat in intregime

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 06 Nov 2015, 19:52 

Evribadi STOP!
Attachment:
Screenshot_2015-11-06-17-42-55-1.png
Screenshot_2015-11-06-17-42-55-1.png [ 172.17 KiB | Viewed 1464 times ]
Si inca:
Attachment:
Screenshot_2015-11-06-17-46-01-1.png
Screenshot_2015-11-06-17-46-01-1.png [ 519.43 KiB | Viewed 1464 times ]
Aici linkul.
Proceed.

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 06 Nov 2015, 20:44 

Car: Il Duce
:lol: ceva frumos :clapping:

GTA's are very much a 'labour of love'....and a great emptier of our wallets - AO member

Gone:
Alfa Romeo GTV 2.0 TS CUP
Alfa Romeo 147 1.9 JTDm
Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed

PostPosted: 06 Nov 2015, 20:48 

Car: Vauxhall Frontera
:naughty: Pogea Racing ! Doar el, putea sa primeasca Giulia. Si inca, doua nu una. :clapping:

Alfa 159 SW 2,4 JTDm 210 PS - neagra
Alfa 146 1,7 16v Boxer 129 ps[/b]
Ex. Alfa 159 SW 1,9 Jtdm 16v Ti
Ex.Alfa 159 SW 1;9 JTDM 16v 150+ ps rosie :cry:
Ex. Alfa 156 SW 1,9 JTD 8v 140 ps

PostPosted: 06 Nov 2015, 23:14 

Car: Carla
Aici e mana lu' Sergiu, e felul lui de a-i mai tavali putin pe hateri ! :evilook:

PostPosted: 07 Nov 2015, 00:15 

Location: Fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary f**king Poppins
lucianm Quote:
Astept, deja fara sperante, incerc sa fiu un observator neutru, desi mi-e greu cand e vorba de Alfa, si astept sa vad ce se intampla.
A fost Marius mai rapid dar asta vroiam sa te intreb si eu, daca si tu ai in plan o achizitie dupa H2 2016, esti in plan:) Doar nu vrei sa ramai jumatate de an in urma lui Toshy sa-ti spuna ca umbli inca cu o trompeta sau ce termeni automobilistici se mai folosesc astazi pe forumurile de ITK/connoisseuri:)
Intr-o nota mai serioasa, Marchionne e unul din cei mai buni manageri intr-o lume care merge pe idea aia complet nesanatoasa cum ca scopul unui business e doar de a mari averea actionarilor, daca s-ar merge pe principiul ca scopul unui business e un produs final care sa fie validat cu succes de catre piata si clientul final in conditii eficiente ptr producator, atunci ar fi trebuit sa transpire mult mai mult. Toshy are dreptate ca nu numai Alfa a suferit la capitolul creativitate ci si la alte marci din FCA s-a intamplat acelasi lucru, pe termen scurt si pe timp de criza a mers intrucat s-au redus pierderile, insa pe termen mai lung s-ar putea ca strategia sa fie una mult deficitara intrucat nu stiu cat de bine merg vanzarile. Si piata auto cam duduie de vreo 2-3 ani in tarile dezvoltate, nu poate profita nici de pasul gresit VAG ptr ca nu are un portofoliu adecvat, cred ca de asta e si atat de 'croit' pe merge-ul (de buna voie si nesilit sau agresiv) cu GM.

PostPosted: 07 Nov 2015, 04:49 

Pai pana mea, a mai fost Fiat in hora cu GM si au divortat. Si imi inchipui ca nu de prea mult bine sau prea multa dragoste. Ce naiba mai cauta iar si flirteaza sa intre iar sub plapuma cu GM?

PostPosted: 10 Nov 2015, 12:52 

Nu m-as descrie ca un hater, dar, ce e drept, pe Marchionne nu-l inghit.
Ei vorbesc acum de 2,5 ani de dezvoltare, dar cine puii mei a facut planurile alea de acum 7 ani, 4 ani, 3 ani, etc? Eu? Sau o dau pe "greaua mostenire"? Ca mostenirea, in cazul Alfa, e misto rau de tot... Am un deja vu partial, doar ca ma gandesc la masterplanurile de transport ale guvernelor Romaniei... macar Marchionne a scos o masina finally. :?
Daca apar primele livrari la sfarsitul anului asta, incep sa ma linistesc. Dar raman in strada... :wink:

PostPosted: 11 Nov 2015, 19:45 

Eu sunt curios unde vor face QV-urile astea pe care (cica) le livreaza pana la sfarsitul anului. Tot in fabrica unui carosier sau a celor de la Maserati, cum au facut cu 8c si cu 4c?

PostPosted: 11 Nov 2015, 19:50 

Car: 156 seconda serie
Fiat Cassino Plant - Frosinone, Italy

It`s an Alfa Romeo thing, you wouldn`t understand.

AYRTON SENNA SEMPRE

PostPosted: 11 Nov 2015, 20:27 

Car: MB E 250 CDI
lucianm Quote:
Daca apar primele livrari la sfarsitul anului asta, incep sa ma linistesc. Dar raman in strada... :wink:
Sa inteleg ca te bagi ? Sau deduc gresit ?

PostPosted: 11 Nov 2015, 23:57 

Razvan29 Quote:
Fiat Cassino Plant - Frosinone, Italy
Asta ai spus-o asa ca sa te bagi in discutie dupa ce ai citit ceva pe wiki.

Nu asa merg lucrurile in industrie. Cand pornesti o productie in serie, o pornesti cu o linie de asamblare si un proces bine pus la punct. Ca sa faci 100 de masini la o fabrica de dimensiune aia, inseamna ca ai deja toate lucrurile rezolvate si poti incepe productia de serie... lucru care nu prea il au pus la punct inca, altfel ar fi dat drumul la comenzile pentru masinile normale (care sunt alea, ca nu se stie nimic despre ele inca).

PostPosted: 12 Nov 2015, 09:36 

Car: 156 seconda serie
toshy Quote:
Asta ai spus-o asa ca sa te bagi in discutie dupa ce ai citit ceva pe wiki.
Mi-a respins Marchionne apelul si a trebuit sa caut pe net, sorry.
toshy Quote:
Nu asa merg lucrurile in industrie. Cand pornesti o productie in serie, o pornesti cu o linie de asamblare si un proces bine pus la punct. Ca sa faci 100 de masini la o fabrica de dimensiune aia, inseamna ca ai deja toate lucrurile rezolvate si poti incepe productia de serie... lucru care nu prea il au pus la punct inca, altfel ar fi dat drumul la comenzile pentru masinile normale (care sunt alea, ca nu se stie nimic despre ele inca).
E ceva concret aici sau doar iti dai cu presupusul? Desi in industria auto se petrec lucruri care sfideaza logica, ma gandesc ca nu ar fi avut sens dpdv al costurilor sa externalizeze o parte din productie pentru un batch de cateva Giulii QV doar pentru ca Mazzi are capacitate de productie de masini cu acelasi layout (FR); ulterior urmand ca productia sa revina la Cassino.

Uite aiciun articol interesant, chiar daca e din 2014.
Quote:
...Corriere della Sera claims that FCA’s plant in Cassino hasn’t built any Fiat Bravos or Lancia Deltas in July, while production of the Giulietta would have been steadily transferred to the assembly lines where once the Croma rolled off (picture). This is said to have taken place in order to give way for the new assembly line for Alfa Romeo (Giulia)...

It`s an Alfa Romeo thing, you wouldn`t understand.

AYRTON SENNA SEMPRE

PostPosted: 12 Nov 2015, 10:43 

BZ-76-DIA Quote:
lucianm Quote:
Sa inteleg ca te bagi ? Sau deduc gresit ?
M-as baga, dar nu cred ca voi avea acces datorita pretului, chiar si la versiuni normale. Mai curand sper la o noua generatie de Giulietta, dar nu vad luminita de la capatul tunelului.

PostPosted: 12 Nov 2015, 11:35 

Car: MB E 250 CDI
Eu intrebam in ideea ca un om prudent, cu atat mai mult cu cat scula provine de la italieni - renumiti in a da cu mucii in macaroane pe te miri ce, asteapta cel putin un an de la iesirea pe piata ca sa ajunga primii posesori macar la revizia de 50.000. Ca incep sa iasa la iveala bunele si relele, chiar daca relele pot fi amanunte minore, dar deranjante pentru unii cu pielea fina. In plus, mai vede si producatorul una-alta, or fi avand si ei vreun departament de analiza a feedback-ului, mai remediaza din mers, chestii de genul... Dar daca tu pleci cu primul val de livrari, dincolo de retinerile mentionate, pe mine unul nu poate decat sa ma bucure, iesim si noi cu ceva in fata pe clubalfa.

Post new topic  Reply to topic  [ 4441 posts ]  Go to page Previous 155 56 57 58 59178 Next

All times are UTC+03:00