ce tare sunt,am doua topicuri pentru 2 masini
duminica am facut un drum mai lung de 1700km dus/intors sa vad celalalt gt.plec la 3 dimineata cu uleiul schimbat proaspat,plinul de motorina si 15 litri in portbagaj(de la vapor)
uleiul a fost agip 5w40 si inainte sa il schimb am "spalat"motorul cu mobil delvac 10w40.nu am avut timp sa merg cu masina asa ca am lasat-o sa mearga la relanti pana a ajuns la 90 de grade cu uleiul vechi si cel mobil.
cu uleiul agip motorul se aude bine chiar si dupa 1700km.
acum problema:
am vazut dimineata acul trecut de prima liniuta dar am zis ca sa consumat putina motorina ca am lasat motorul sa mearga mult,peste 90 de minute.
pe autostrada dupa 20km acul a coborat si mai jos,am inceput sa ma intreb daca nu cumva sa fisurat ceva si pierd motorina.am oprit,am verificat si totul era bine.
dupa inca 50 de km acul a coborat sub 15 litri.deci in 70 de km a mancat 15 litri de motorina.
am pus multiecuscan-ul si nici o eroare sau parametri aiurea.deja ma gandeam sa ma intorc inapoi,inca 600 de km costa cat jumatate din masina pe care vroiam sa o cumpar.
am incercat ecu reset:
1. Disconnect the negative lead from the battery for a minimum of 45 minutes.
Some people recommend overnight but that is not really necessary.
2. Reconnect the battery negative lead
3. Put key in ignition, turn to MAR and leave for 90 secs
4. Turn off the ignition, but not remove the key and leave for 90 secs
5. Start the engine but do not touch the throttle and let the car idle for 15 mins otherwise the car will
not rev freely afterwards (as V6 owners know at their peril)
6. Turn the car off and leave for 10 mins
7. Start the car and take her for a blast
am facut din nou plinul cu cei 15 litri si am zis ca daca in urmatorii 50km consuma la fel ma intorc.nu stiu care a fost cauza dar dupa acest ecu reset masina pe restul drumului nu a consumat mai mult de 6,4% in regim de autostrada.
este posibil ca mersul la relanti mult timp sa schimbe ceva prin ecu?nu cred ca noul ulei a contribuit la consumul asta.
as vrea ca dupa ce inmatriculez noul gt sa o vand,daca o sa transfer multe de pe ea va fi dezmembrata.nu vreau sa dau teapa nimanui cum am luat eu.