Salutare la toata lumea. Incerc sa ma tin de promisiune sa tin un jurnal de bord macar la a 3 a Alfa daca la primele 2 nu am reusit si sa va transmit ce parere am despre masina dupa 2 luni de cand o am.
In comparatie cu 159 1.9 jtdm 16v Sportwagon am urmatoarele remarci:
- ca si design exterior, ador faptul ca e rosie si in 2 usi, dupa 159 nu imi fugeau ochii la fel fiind break si argintie
- inauntru in schimb imi lipseste foarte mult calitatea interiorului de pe 159
- ca si dinamica se simte mult ca e mai usoara masina iar motorul de 135 cp trage foarte bine pe caroseria aceasta iar in franare mi se pare ca se opreste mult mai repede. Sta bine pe viraje masina dar in oras la drumurile noastre se simte rigiditatea pe care o transmite mai mare care o are dar m-am obisnuit.
- cu servodirectia electrica nu m-am obisnuit inca 100% dar suntem pe drumul cel bun
Acum sa va povestesc ce planuri am cu masina.
Dupa ce am vandut 147 luna trecuta am luat banii si instant am facut comanda pe alfisti.net

Unele piese le-am montat, unele urmeaza sper cat de repede:
- filtru de aer sport BMC - se aude frumos cand calci pedala mai tare, nu imi dau seama daca trage cu mult mai bine masina, ce simt sigur e ca in N e mai responsiva pedala de la inceput la apasare spre deosebire de inceput unde trebuia sa apesi pana pe la jumatate ca sa se miste masina.
- novitec sport shifter - o minunatie!!!! - intra mai greu in viteza iar cursa se micsoreaza considerabil, imi da un feeling placut. Mi-a lipsit la inceput pana sa instalez shifter-ul modul cum se simtea schimbatorul pe 159 iar acum imi place mult mai mult. Recomand!
- distantieri novitec 15mm x 4, embleme QV, nuca schimbator, presuri si alte accesorii pentru Alfa Fest 2017
- placute de frana Brembo fata+spate,
Dupa ce am citit de m-am saturat pe Alfa Owner de arcuri si amortizoare, de raport confort-sportivitate, pret
am ajuns la concluzia urmatoare Eibach Pro Kit si Koni FSD (se gasesc ca echipare de fabrica pe Mito QV fara suspesie adaptiva dupa 2014 si sunt mai ieftine ricambi originale decat branduite Koni). Asa ca am mers cu codul de piesa si am comandat un set si mi-au venit 3 amortizoare, refacut comanda pentru al 4 -lea si acum m-am saturat de asteptare.
Daca tot o se demonteze suspensia am ales sa schimb si toate cele 4 flanse ca sa fie bine sa nu fie rau.
Cind va merge la mecanic va primi si o baterie noua deoarece e cu bateria veche de 7 ani.
Pana la Fest mai trebuie: vopsit etrieri, folii geamuri si insonorizare usi si...am vorbit cu Tibi pentru un Stage 1 tunning ca sa ne castigam emblema de pe aripa.
O sa revin cu impresii dupa ce montez suspensia si cu multe poze bineinteles!
O zi buna tuturor!