displacer Quote:
salutare,
cum imi e clar ca giulietta e cel mai frumos hatch de pe piata la ora actuala, as fi interesat sa achizitionez un model SH.
pe autovit am gasit 2 variante interesante:
http://www.autovit.ro/alfa-romeo-giulie ... 42077.html" onclick="window.open(this.href);return false;
dar am ceva dubii cu nr de km, oare e masina de bisnitar?
la ce ar trebui sa fiu atent?
si ar mai fi
http://www.autovit.ro/alfa-romeo-giulie ... 87659.html" onclick="window.open(this.href);return false;
la asta am ceva probleme cu rosul, nu-mi place.
si inca nu am primit raspuns de la ei la intrebarea daca e masina de test drive.
mersi frumos
Salut, iata cateva sfaturi universal valabile in Romania:
1. Masini ieftine si bune nu exista;
2. Verificati istoricul de service dupa numarul de sasiu, din pacate la Alfa nu se pot verifica decat intarile pentru reparatiile efectuate pe garantie.
3. Verificati tehnic masina, la un service autorizat costul pentru aceasta operatiune este de aprox 150 lei;
4. Verificati estetic masina, acest lucru este indicat sa-l faceti cu ajutorul un tinichigiu si/sau vopsitor bun care are experienta iclusiv cu daunele, nu strica sa urcati masina pe un stand de geometrie;
5. Verificati pe Google numarul de telefon al vanzatorului, in majoritatea cazurilor o sa descoperiti ca are mai multe anunturi postate,
6. Solicitati cartea service, sunt multi care trec in anunt ca exista, insa cand vrei sa o vezi invoca tot felul de motive, pentru ca ea de fapt nu mai exista. Cartea service nu este o garantie pentru ca se poate edita cu tot cu stampile, insa puteti suna sau deplasa masina la service-ul mentionat. O carte originala, in cele mai multe cazuri, are trecuta si data livrarii autovehiculului plus datele dealer-ului care a vandut-o, dar nu este obligatoriu, de ex la Giulieta mea nu e trecut nimic despre vanzator.
7. Autoturismele de afara, care sunt ok, este destul de greu sa le aduci si sa le comercializezi la preturi mai mici ca-n Romania. Daca calculezi drumul, taxa de inmatriculare/taxa mediu, numere rosii, RAR, eliberare CIV, asigurari si eventual profit, este greu de crezut ca-i totul in regula, de aceea daca optati pentru o masina importata solicitati in plus documente de achizitie prin care este atestat rulajul (ex: factura de achizitie externa), majoritatea vanzatorilor externi fiind obligati sa treaca numarul de km in doc de vanzare;
8. Un ultim sfat: la orice mica suspiciune renuntati sa mai faceti tranzactia cu respectivul vanzator.
Succes!