cuore sportivo Quote:
salut
sunt nou pe forum si s-ar putea sa devin un alfist in curand.Vreau sa cumpar de la cineva o alfa 156 1.8ts din 1998 si are 240000km.Propietarul mi-a spus ca trebuie schimbata bujiile ca uneori merge in trei si ca tacane tacheti(acum nu stiu ca sunt tacheti sau culbutori sau pastilele, dar el zicea ca a fost la service si asa i-au zis).In legatura cu consumul de ulei a zis ca consuma foarte putin.spuneti-mi va rog daca masina este ingrijita se merita sa o achizitionez si la ce pret m-ar duce piesele necesare?Si o rugaminte daca cineva de aici stie un mecanic bun sau este dispus sa vina cu mine pana la sibiu sa nu i-au plasa m-as bucura foarte mult.aaa si inca ceva trebuie schimbata si distributia.
Nu te supara, te rog, de lipsa raspunsurilor la intrebarile tale, insa nici tu nu ai furnizat date suficiente.
Din cate inteleg, masina se afla in Sibiu iar tu nu esti de acolo. Proprietarul ti-a furnizat doar niste poze si detalii sumare. Nu te pricepi la Alfa si nu prea mult la masini, in general.
In primul rand, 240000 km pentru un benzinar este destul de mult. Daca a fost intretinuta bine masina este ok, daca nu, pot aparea probleme. Bujiile se schimba la 100000 km, si sunt destul de scumpe (citeste topicul asta
http://forum.alfaclub.ro/viewtopic.php?f=17&t=6630 ). Mersul in trei poate avea drept cauza si o bobina de inductie defecta. Tachetii pot fi uzati prematur din cauza uleiului neschimbat la timp. Distibutia costa 300-400 euro. Consumul de ulei este chiar suspect de mic (producatorul spune ca 1 litru la 2500km e normal). In general, piesele originale pentru alfa sunt scumpe (comparabil VW, Audi) poti gasi si aftermarket la preturi rezonabile.
Cel mai sigur lucru pe care il poti face este sa te duci la un servis Auto Italia sa ii faci o diagnoza completa pe Examiner. Si asta costa cateva sute de lei. Trebuie sa fi de fata cand se face diagnoza, altfel ramai doar cu alte vorbe.
Din pacate, pleci la drum bazandu-te doar pe onestitatea vanzatorului. Si cat de bine intentionat ar fi acesta, pot fi defecte de care nici el nu le cunoaste. Alegera unei masini sh e o loterie, oricum ai privi-o.
Daca ai da si tu mai multe detalii, poate se va gasi un coleg de pe forum din Sibiu dispus sa te ajute.
Toate cele bune!