Salut.
De aproximativ 2 luni sunt fericitul posesor al unei Alfa Romeo 159 echipata in varianta Distinctive, avand sub capota dieselul de 2.4, 210 CP si 4 roti motrice (Q4).
Trebuie sa le multumesc lui Alex(EGE) si George(G) pentru ca m-au indrumat spre aceasta masina(initial vroiam un suv) si daca alex isi pierduse speranta in mine... intr-o seara am aflat de la george mai multe detalii, inclusiv promotiile pe care le practica AI in preajma inceputului de an 2009. El, nou posesor de 159 TI, mi-a aratat masina, la doua zile am condus-o(numai erau masini de drive test ale AI), mi-a aratat cam ce poate si am realizat ca am sansa sa redescopar condusul cu o astfel de masina; in doua zile am semnat...
Nu pot spune ca am ales masina(culoare, echipare). Aflasem ca sunt cateva 159 pe stoc la care as fi beneficiat de reducerea de sezon; am ales-o pe cea cu Q4, iar varianta distinctive mi s-a parut mai echilibrata decat TI(garda la sol cam mica pentru o conducere relaxata aka incomptaibila cu gropi si borduri); numai vazusem de mult o masina in culoare in care urma s-o iau eu(de interior numai vb)... ce-o fi o fi: blind date.
In maxim doua saptamani am ridicat-o; ne-am vazut, ne-am placut si de atunci imi caut loc sa-mi pun o poza cu ea in masina
. Singurul lucru care mi l-as fi dorit sa-l am pe masina este sistemu Blue&Me. In rest... distinctive + xenon + spalator faruri + mp3 + vopsea metalizata + senzor de parcare posterior + Q4. Jante 17 inchi cu anvelope dim 225/50.
Cred ca am mers impreuna 4-5000 km si ne cunoastem destul de bine acum.
Atuurile ei sunt tractiunea(geniala), motorul echilibrat si cutia de viteze foarte exacta. Tehnic vorbind imi satisface dorintele actuale comportandu-se foarte bine mai ales in viraje.
In schimb suportul de pahare este mult prea ingust pt a fi folosit, daca o faci, renunti la bricheta, iar scrumiera este mult prea mica pt a fuma in timpul mersului. Daca fac abstractie de aceste minusuri, masina este extraordinara.
Check out some pics (10x EGE)