It is currently 08 Feb 2025, 18:02

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: 31 Mar 2009, 15:10 

Salutare Alfisti,

E primul meu post pe forum, desi am cont de ceva vreme, de cand mi-am luat si eu minunea de masinuta(de la mucas - http://forum.alfaclub.ro/memberlist.php ... ile&u=1266).

Ca sa imi aduc si eu contributia la acest forum care m-a ajutat destul de mult sa deslusesc o parte din misterele mecanice ale Bellei mele, am decis sa va pun la dispozitie o colectie de manuale electronice, destul de bune pt Alfe: http://193.219.82.238/~manual/Workshop%20manual's/ Linkul il am de un prieten alfist bulgar care are documentele astea hostate pe un server pe care vrea sa-l vanda, sugestia mea e sa downloadati repede :wink:

Acum vin si intrebarile mele, pentru care am cautat raspunsuri deja in forum, dar la una nu prea am gasit nimic:
1. Am un zgomot destul de ciudat si enervant, care ma face sa cam rosesc cand se aude de la Bella mea :oops: :
este un fel de zanganit metalic si se aude pentru 1-1.5 secunde numai dupa ce am accelerat si turatia scade(cand ajunge pe la 2500RPM), cred ca e cauzat de ceva vibratie, dar nu stiu ce...

2. cand e motorul rece, si vreau sa accelerez se cam ineaca, intre 1000 si 2000 de turatii, si cateodata se mai aud si ceva explozii in toba de esapement :? , banuiesc ca e MAF-ul(desi l-am curatat si pe el si valva fluture, nu stiu cum ii zice exact in romana, m-am ghidat dupa indicatiile de pe alfa156.net)

3. are cineva vreun soft bun pentru diagnostic(freeware), eu am interfata USB si Alfadiag demo(l-am conectat si imi arata un grafic frumos la RPM cand accelerez, dar atat :disgust: )

PostPosted: 02 Apr 2009, 17:52 

Salut, bine ai postat, ca de venit inteleg ca ai venit mai demult :)

Ce ai tu la 1. am avut si eu la alfa mea. Fix la 2500 de ture se auzea un zanganit metalic, am crezut initial ca sunt niste pietricele sau un scut spart si care zbarnaie.
A fost un suport al sistemului de evacuare - nu va zic cum am aflat, ca mi-e rusine. Trebuia intai sa caut pe forum si dupa aceea sa merg la mecanic, nu invers... :(
Deci pune masina pe rampa, si uita-te sub ea: prinderea tevii de esapament, langa motor, se slabeste cumva, si aia zbarnaie. Mr. Mirica spunea ca e un surub de vina care trebuie scos - posibil, nu m-am bagat eu sub masina, s-a bagat un mecanic, dar m-a rezolvat imediat.
Rog sa fiu corectat daca gresesc...

Succesuri!

PostPosted: 09 Jun 2009, 22:26 

daca nu te-a corectat nimeni inseamna ca ai dreptate nu? :-?? si eu am aceeasi problema, dar nu ma gandeam ca rezolvarea este atat de simpla :scratch: o sa o urc pe o rampa sa vad daca se poate rezolva asa

Audi A4 1.9TDI 2004 (sold)

PostPosted: 22 Sep 2009, 09:21 

Car: 159 1.9jtdM 110kw
Salut,
dupa ceva vreme de mers cu zgomotul respectiv, am descoperit suportul de vina si se pare ca bucsa de la el e cam distrusa.
Aveti idee daca se gaseste separat? La piese auto incearca sa-mi vanda tot ansamblul si ajunge peste 250 lei.
La prima vedere pare ca s-ar scoate bucsa. (E vorba de piesa 8 de aici , Imaginea nu este foarte reusita si bucsa nu se vede efectiv). Problema cu toata piesa respectiva este ca nu prea se gaseste pe stoc, decat la comanda 5-6 zile.
In ce a constat rezolvarea la voi?
Mersi anticipat.

~2002 147 1.9 jtd

Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC+03:00