Era cat pe ce sa fac un nou topic despre ceea ce urmeaza sa spun, dar mi-am dat seama ca ar fi mai bine sa fie aici, ca o "completare":
Umbland prin boxa la parinti, am dat peste o cutie in care se afla vechiul meu HC-85 + cateva casete cu joace... Oh my fuckin' God, instant m-au trecut fiorii! Prin minte au inceput sa se deruleze amintirile din copilaria mea, ele reusind sa imi umezeasca ochii... NU AM CUM SA UIT caraiala pe care o scotea casetofonul cand incarca jocul... Si stateam cu surubelnita in mana sa reglez capul de citire, ajunsesem sa fiu expert in reglaje d-astea numai dupa "timbrul" caraielii... Si odata la 4-5 casete stergeam capul cu vata si spirt... Nu existau doua casete la fel, fiecare casetofon dupa care era inregistrata respectiva caseta avea alt offset...
Si ce mai nenoroceam butoanele cu jocuri precum:
Tanks (pfaraaaamamaaaa ce meciuri la dublu faceam cu prietenii...)
Saboteur (criminal jocul)
Dizzy
Elite - criminal jocul
1943 - cu avionul ala cu care te dadeai si aruncai bombe pana ti se termina benzina si cadeai in ocean
Incredibile vremuri!!! Si era anul 1986...
Renegade
Bruce Lee
Hehe... Si cand ceream de la ai mei bani de inghetata, ii economiseam si cu ei ne luam jocuri de la diversi dubiosi. Pe carcasa erau niste poze cu jocuri, erau listate 5-10 jocuri si de multe ori in realitate erau doar 3-4 jocuri, si toate fara nici o legatura cu ce era pe poze.
Acum vreo 3 ani am dat pe net peste un emulator de ZX Spectrum, am avut parte de ceva retrairel a ceea ce a fost pe vremuri, dar NICIODATA NICI MAMA EMULATOARELOR nu o sa poata reda feelingul dat de tot, imperfectiunile acelea gen taste "loose" si care nu prea faceau contact cum trebuie, derulat caseta si asteptat cu infrigurare incarcarea jocului timp de minute bune, nu inainte de a regla capul de redare cu surubelnita, si cand dadea "TAPE LOAD ERROR" fix la sfarsit, dadeam o palma la cas
Am ajuns sa imprumut casetofoane de la vecinii din scara si pana nu le-am nenorocit pe toate nu m-am lasat!
Jocurile le jucam pe vechiul televizor alb-negru "Sport".
Ce vremuri...
Dupa acel HC-85 am luat un HC-2000 (care e la fel ca 85-ul, doar ca avea FDD - useless, ca nu l-am folosit never ever) - il mai am, si merge brici, e in colectia mea de calculatoare!!!
Apoi am avut timp de vro doi ani de zile extraordinarul Commodore Amiga 500, achizitionat din UK imediat dupa Revolutie... avea o grafica si sunet la care PC-urile si MAC-urile visau pe vremea aia!!! Jocurile preferate erau F-29 Retaliator, Escape si extraordinarul Rainbow Islands, jocul care a reusit sa distruga 5 joystick-uri de firma.
Ulterior a aparut PC-ul in 1992... un 386... Si el cu niscaiva jocuri extraordinare, din care amintesc cu ranjetul pana la urechi:
Prince of Persia
Sharkey's 3D Pool
F1 GP
Trilogia Indiana Jones, DOTT.
Dupa 1995 a inceput declinul... doar cateva jocuri au reusit sa ma captiveze, insa NICIODATA NICI UN JOC nu a reusit sa ma captiveze precum vechile Saboteur, Dizzy... Ma uit la pustii din ziua de azi si ii compatimesc... iau un joc de parca iau o ciunga... De multe ori sar peste intro, joaca 3 minute, zic noah, naspa si dau EXIT... Trist... Noi pe vremea noastra cand faceam rost de un joc era fascinatie maxima!!! Cu cata truda si sacrificii faceam noi rost de jocuri...
Continuati si voi, cei care ati apucat vremurile acelea de glorie!!!