It is currently 15 Nov 2024, 23:17

All times are UTC+03:00

Post new topic  This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 95 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 Next
Author Message
PostPosted: 25 Feb 2009, 18:08 

Mda, asta se intampla in Romanica,...nu stiu daca si in alte tari este la fel, ca nu am fost in nici un service, da asa e la noi: toti sunt meseriasi, si cand e sa-i iei la bani marunti "ca stai dom'ne c-o fi c-o pati,..."

Acum caut piesa 60616479 - "surub tirant spate" - asa mi-au zis cei din service. Este vorba de surubul care leaga butucul rotii stanga spate de bratul inferior al suspensiei. Astia nu sunt in stare sa aduca o piesa, ca daca nu e la Autoitalia care e importator ei nu-s in stare sa faca nimic.
Si ce sa zic, as prefera ca piesa sa fie noua. Ca altfel parca vad ca imi zic ca imi pierd garantie,....bleah,..mi se face lehamite.

Am postat si un anunt la mica publicitate, sa vedem, poate are cineva. Cel mai devreme termen l-am gasit pe un site, ma rog, magazin de aici din Bucuresti, dar mi-l aduc pe comanda in 5 zile.

PostPosted: 27 Feb 2009, 15:52 

Am facut ieri comanda de surubelul cu pricina. In principiu ar trebui sa vina saptamana viitoare pe joi vineri, asta daca se tin baietii astia din Bucuresti, de la magazinul respectiv, de cuvant.
Sa vad atunci cat le mai ia astora din service sa il inlocuiasca si sa faca o geometrie.

PostPosted: 05 Mar 2009, 00:22 

A venit si surubelul si l-am si dus la service. Pentru cine nu stie aceasta e piesa cu numarul de cod 60616479 pe care stimabilii de la service nu au fost in stare sa o aduca.

Acum practic am intrat in linie dreapta: nu ma las pana nu am masina, ziua limita pe care le-o dau e vineri.
Multa sanatate domnilor.

P.S. bineinteles ca ei tot nu sunt gata :bash: , ca aparatoarea de noroi a venit, dar pentru partea dreapta. Asa ca or s-o puna pe aia veche si cand vine cea noua le mai fac o vizita :disgust1:

Attachments:
60616479.jpg
60616479.jpg [ 37.37 KiB | Viewed 1780 times ]

PostPosted: 05 Mar 2009, 12:47 

fratele meu pentru asta ai asteptat atat? pai gaseai si in alte locuri daca avea dimensiunile si pasul filetului, si banui ca la bani de nimic , sa inteleg ca la voi cei de la alfa nu au fost in stare sa aduca un surub???!!!!!!!!! retarzii......

de cat timp stai tu cu masina in service crede-ma in cluj ti-o faceai de 5 ori deja si nu la alfa ci la .....altii si iesea impecabil....ce porcarie sa nu te descurci ca reprezentanta fereasca sfantu'

tipic romania , iar influenta asta ...inca la voi in zona e in floare in ardeal dispare usor usor....dar si aici...vai de unii

sper sa iasa cat mai "bine" ca de repede......nu putem vb :peace:

numai bine

PostPosted: 05 Mar 2009, 13:27 

Pai astia sunt pur si simplu incapabili. Eu am facut comanda si in 5 zile a venit. Astia au facut comanda si dupa o saptamana jumate nici nu aveau confirmare ca au gasit piesa si ca ajunge in X zile.
Am ramas fara cuvinte, nici nu mai stiu ce sa zic despre ei.

PostPosted: 06 Mar 2009, 18:14 

Buna ziua domnilor.
Dupa 2 luni si 1 zi mi-am recuperat masina din service. Asa per total arata destul de bine in sensul ca aripa e aliniata, imbinarea nu se observa. Calitatea vopselei as zice eu ca e satisfacatoare, la o privire mai atenta se observa ca este ceva mai valurita decat cea orginala. Dar buba cea mare apare atunci cand ne uitam la culoare: ei bine meseriasii de la autoperugia nu prea au nimerit culoarea. Cea originala este, dupa cum se vede si in poze, un rosu destul de inchis ce da intr-un bordo(cred ca se scrie boreaux, dar nu sunt prea sigur), iar aripa spate si bara este un rosu ceva mai deschis, mai lipsit de profunzime. Si nu se poate spune ca de fapt culoarea originala de pe masina s-a modificat in timp de la soare, intemperii, etc., deoarece masina este noua, productie octombrie-noiembrie 2008. Deci tot ce pot sa deduc de aici este ca ori nu au comandat exact culoarea care trebuie, ori nu prea se pricep asa de bine aia de la vopsitorie.

Si bineinteles ca de fapt nu au terminat, pentru ca trebuie sa imi mai aduca o aparatoare de noroi pentru roata stanga spate (lor cica le-ar fi venit, dar pentru dreapta), si un element de tapiterie pentru partea stanga in portbagaj care s-a deteriorat la accident. Pentru acestea 2 obiecte ter sa ma intorc din nou la ei cand or veni sa le monteze.

Cat despre culoare, poate ca exagerez eu si mi se pare diferenta prea mare pentru ca stiu, dar mai astept sa vad daca alti oameni observa la fel de usor ca si mine. Si daca ajung la concluzia ca intr-adevar e prea evidenta diferenta o sa incerc sa revopsesc elementele cu pricina in alta parte.
Acum poate va da-ti si voi cu parerea despre aceasta diferenta de culoare. Imi pare rau, dar pozele sunt facute cu telefonul. In weekend-ul asta o sa ii fac niste poze mai bune cu aparatul foto si o sa le postez.
Pana atunci, sanatate si numai bine.

Attachments:
Resize of 06032009(001).jpg
Resize of 06032009(001).jpg [ 66.74 KiB | Viewed 1670 times ]
Resize of 06032009(002).jpg
Resize of 06032009(002).jpg [ 65.96 KiB | Viewed 1670 times ]
Resize of 06032009.jpg
Resize of 06032009.jpg [ 69.97 KiB | Viewed 1670 times ]

PostPosted: 06 Mar 2009, 18:32 

La faza cu nuanta, probabil ca vezi bine si au gresit-o deoarece mai sunt minim 2 persoane pe forum cu aceeasi situatie tot la Perugia. Pacat ca a trebuit sa o duci chiar acolo...

PostPosted: 06 Mar 2009, 18:56 

Car: o cisterna
In prima poza se observa cel mai bine diferenta,intr-adevar ea exista. :(

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 06 Mar 2009, 19:48 

Daca se observa in poze, nu vreau sa stiu cum e in realitate. Idioti, ca peste tot. Probabil au tzshpe mii de scuze pentru ca nu au nimerit culoarea, dar realitatea e ca pur si simplu nu si-au dat interesul.
Eu am avut aceeasi problema cu un anume BMW la un anume service, prefer sa nu dau nume, au vopsit masina in 3 culori, nici un nu era aproape de culoarea originala. Scuzele existau, din pacate eu stiu cum se prepara o vopsea dupa cod(ca si in cazul tau, ei nu comanda nici o culoare, au un cod si computerul le spune compozitia, tot ce trebuie, ei doar o prepara) si pot vedea peste scuzele lor, insa nu m-a ajutat cu nimic(a trebuit sa platesc 2000 RON in plus ca sa vopseasca integral masina in culoarea nr. 3, adica ultima nuanta inventata de ei), cum nu te ajuta nici pe tine cu nimic sa te duci inapoi si sa ii pui sa o revopseasca. Va dura iarasi mult, probabil tot nu vor nimeri culoarea, asa ca...suporti, ca asa e la noi.

Partea buna e ca, din poze, masina pare bine reparata ca tinichigerie. Eu la AI service nu pot spune ca am avut acelasi noroc, in sensul ca a venit aliniata cam in bataie de joc. De atunci nici ca am mai trecut pe acolo, si nici nu voi mai trece vreodata.

PS. Lipseste ornament cromat hayon. Au "uitat" ei sa il puna sau nu l-ai mai vrut tu ?

PostPosted: 06 Mar 2009, 20:02 

Ornamentul cromat de care vorbesti nu l-am avut de la inceput (de cand a venit masina), si sincer oricum nu prea imi placea. Din cate am inteles de fapt nu se mai monteaza de loc, pentru ca cica au primit critici ca prea seamana a opel :lol: (poate ma insel, dar cert este faptul ca nu a existat de la inceput).

Cat despre tinichigerie, intr-adevar, mi se pare si mie ca e destul de ok, adica nu e sesizabila din exterior vreo diferenta fata de partea dreapta. Iar pe dedesubt inca nu m-am uitat, nici tapiteria din portbagaj nu am dat-o la o parte sa vad ce si cum arata. O sa vedem in timp cat de bine se comporta.

PostPosted: 06 Mar 2009, 20:03 

eu cand am avut probleme cu niste zgarieturi si mici infundaturi am ales varianta sigura m-am dus frumos la casco si am declarat toata masina zgariata(se gaseau mici chestii peste tot) si am vopsit-o pe toata in afara de plafon si ma laud in fiecare zi pt asta.
Dupa ce am luat-o din service am stat un pic sa analizez culoarea si am descoperit ca cea pusa acuma pe masina este mult mai metalizata decat cea originala(care este pe plafon) noroc ca tocmai din aceasta cauza nu se observa vreo diferenta dar ar fi fost cumplit ca o aripa sa fie puternic metalizata si usa de langa ea mult mai putin...
Si ganditi-va masina mea e gri, deci o culoare care se pierde foarte usor in eventualitatea unei vopsiri pe bucati
Daca pana si la gri sunt probleme de genul asta nu vreau sa ma gandesc ce se intampla la negru, rosu sau alte culori la care se observa imediat orice mica diferenta de nuanta...
Service-ul la care am fost este Autoimola si nu am fost multumit de ei din alte motive de "nesimtire romaneasca" dar per total masina a iesit ok, era loc si de mai bine dar ce sa faci...nu poti sa ramai fara masina 1 an de zile ca sa faca ei treaba cum trebuie

Iti doresc sa nu mai ai parte niciodata de asa ceva

Sfat:incearca sa faci un polish(care mi se pare ca ti-l fac ei, cel putin mie asa mi-au zis) poate se mai uniformizeaza culoarea dar trebuie sa mai astepti cel putin 1 luna...

PostPosted: 06 Mar 2009, 20:17 

Ca sa nu fiu rau, recunosc, acum 2 ani la AutoItalia Service, desi tinichigeria a iesit cam aiurea, vopsitoria si-a facut treaba impecabil. Pe atunci faceau tinichigerie si vopsitorie la TopLac, pe Iuliu Maniu, chiar am fost de fata cind au lucrat la ea, iar vopseaua a iesit perfect, nu am observat nici o diferenta, nici o problema, nimic. Insa dupa vopsit au dat ei chix, adica au montat bara putin aiurea, au lipit sigla pe dreapta cu SuperGlue, si tot asa.

PS. Da, clar e mai bine fara ornament, desi pare ceva lipsa acolo.

Last edited by Alexandrus on 06 Mar 2009, 20:39, edited 1 time in total.

PostPosted: 06 Mar 2009, 20:29 

cunosc chestii de genul asta:
-nu au mai schimbat un semnalizator desi era trecut pe factura(si nici nu mi-au spus ca nu a fost schimbat)
-nu au mai montat la loc o aparatoare de roata
-au gazat toate gemurile chedere oglinzi tot pana si un cauciuc:))
-mi-au furat benzina din rezervor...
M-am dus la ei cu scandal mare si vreau sa zic ca in 15 min au rezolvat toate problemele de mai sus si eram si la benzinarie si un tip imi punea benzina de pe cardul companiei :))
La sfarsit le-am zis ca daca ar fi lucrat de la inceput asa la masina era gata in 2 zile nu in 2 saptamani cat mi-au tinut-o ei...si-au mai cerut scuze de nu stiu cate ori si i-am bagat in....am plecat si nu vreau sa mai am de aface cu ei vreodata.

Cred ca cea mai buna varianta este sa pleci in vacanta pe undeva cu masina 1 sapt exemplu:Germania iti lasi masina in service acolo si la terminarea vacantei o iei inapoi si pleci cu ea acasa

PostPosted: 06 Mar 2009, 20:40 

zet Quote:
-au gazat toate gemurile chedere oglinzi tot pana si un cauciuc:))
? cum adica "au gazat"?

Tu te referi tot la Autoperugia? ca ti-au facut de treaba cu ce ai enumerat mai sus?

PostPosted: 06 Mar 2009, 20:42 

ma refer la AUTOIMOLA am scris si mai sus
Asta inseamna ca au dat cu vopsea sau o chestie care se da inainte de vopsire pe geamuri chedere etc.
Acest lucru se vede ca ft multe puncte de culoare pe geamuri

PostPosted: 07 Mar 2009, 14:01 

Car: Alfa Romeo 156
Ca tinichigerie arata bine dar cu vopseaua au dat-o in balarii.Incearca sa ii faci un polish.Poate se mai diminueaza diferenta de culoare.

PostPosted: 08 Mar 2009, 13:53 

Car: 115/960
incaodata mi se confirma faptul ca AutoPerugia nu au nici o treaba cu vopsitoria auto! Ma mir ca totusi au facut-o rosie, maine-poimaine vedem ca au gresit si culoara, nu doar nuanta :lol:

PostPosted: 09 Mar 2009, 09:59 

ALXege Quote:
incaodata mi se confirma faptul ca AutoPerugia nu au nici o treaba cu vopsitoria auto! Ma mir ca totusi au facut-o rosie, maine-poimaine vedem ca au gresit si culoara, nu doar nuanta :lol:
Ca sa fiu sincer eu speram ca aripa sa iasa un verde-praz, dar deh, tot rosie le-a iesit, desi nu rosul din restul masinii :lol: De mult imi doream o masina bicolora dar nu stiam cum sa fac. Asa ca am vorbit cu omul cu matizul sa ma paleasca strategic in spate. :naughty:

PostPosted: 09 Mar 2009, 12:53 

Car: Alfa Giulia 2.0T
Incredibil, te poti imbolnavi de nervi!! :evil:
Stie cineva totusi o vopsitorie decenta in toata Romania !? Adica un loc unde rezultatele acestei "ultra-sofisticate" operatiuni satisfac pretentiile de bun simt?
Eu daca as fi managerul service-ului AutoPerugia, adica al unui service cu pretentii, as concedia instant responsabilul vopsitoriei. Inteleg ca se poate gresi, dar nu livrezi niciodata masina clientului asa! Am auzit zeci de astfel de povesti, un prieten de pe forum a mers de 4-5 ori la AP pt ca pragul vopsit se exfolia repetat dupa 1 saptamana!

PostPosted: 09 Mar 2009, 19:56 

georgecristian.......hai in cluj
haideti toti in cluj!!!!!!

acum....sti cum e.... depinde de unde te uiti la masina ....e oarecum inadmisibil ...o diferenta asa mare zic eu de culoare....deoarece cred ca in realitate e mai mare diferenta ....acum , cum toti au spus, da-i o ceara rosie.....peste tot , se gaseste in magazine si cu siguranta iti va uniformiza culoarea masinii , si eu am descoperit dupa multe spalari de la cumpararea masinii din germania ca o usa e mai ciudata sa zic asa... dar am luat cu 16 euro o ceara cu reion corector....bleu marin si....masinutza e.....cam impecabila...dar diferenta nu era atat de mare ....

ce sa zic.....e nasol ca...astea sunt prestarile pe care.....ti le ofera romania in general..imi pare tare rau sincer :peace:

PostPosted: 09 Mar 2009, 20:10 

Invata si tu sa scrii coerent in limba romana, te rog mult, m-am chinuit de 3 ori sa citesc ce ai scris, tot imi da eroare. Si lasa naiba punctele alea puse d-ampicioarelea asa, peste tot, fara logica.

PostPosted: 09 Mar 2009, 21:26 

Treptat incep sa vad deficientele reparatiilor facute de "mesterii" de la AutoPerugia. Cateodata, hayonul portbagajului trebuie inchis mai cu hotarare, dar nu mereu. Cred ca au montat putin stramb elementul de pe caroserie a incuietorii. Nu imi dau seama exact care e problema deaorece nu mereu trebuie trantit. Oricum, mi se pare ca inainte de eveniment nu necesita decat sa ii dai drumu din mana si se inchidea singur.

Deja incep sa intocmesc o lista cu probleme pentru cand m-oi duce sa imi monteze si aparatoarea de noroi pe care , cica, au incurcat-o italienii si au trimis-o pentru partea dreapta.

Despre culoare mi-e ca nu o sa gasesc solutie la problema la ei (la service) si atunci ma gandesc in felul urmator: astia probabil ca au compus ei culoarea conform codului de nu a iesit bine, si in cazul asta ma intreb daca nu as putea sa comand culoarea direct compusa de la mama ei din Italia; asta ar trebui sa se potriveasca.
Chestia e ca imi place foarte mult cea originala, are o tenta mai inchisa, de parca ar fi fost combinata cu putin negru, si nu as vrea sa renunt la ea.

PostPosted: 09 Mar 2009, 23:51 

Car: Alfa Giulia 2.0T
madkat Quote:
culoarea chiar nu e bine sa fie compusa dupa cod - pentru ca (,) cea de pe masina este deja schimbata, imbatranita, nuanta schimbata de la soare/frig
cel mai corect se prepara nuanta cu un dozator dotat cu un "scanner" special... si nu chiar toate servisurile au dracia asta... sau le e lene sa o foloseasca
la mine s-a vopsit aproape jumatate de masina (cumulat pe diverse elemente) nuanta peparandu-se cum am zis mai sus - si chiar nu se vede diferenta...
Asta cu intemperiile (El Nino, incalzirea globala, etc) e justificarea stas a incompetentilor in materie! Eu ma plictisesc subit cand aud argumentul acesta just dpdv teoretic, dar care nu sta in fapt. Diferenta este una superficiala, ca de la o suprafata proaspat vopsita la o suprafata matuita. Suprafata proaspat vopsita se va alinia la restul caroseriei intr-o saptamana de expunere la "elemente". Nu mai vorbim de un eventual polish. Problema este ca domnii rateaza flagrant tot procesul tehnologic de la preparare pana la izolare si aplicare, indiferent de codul retetei, scanner sau origine de fabricatie.

PostPosted: 09 Mar 2009, 23:55 

Car: 156GTA/Giulia QV
intreb si eu, nu dau cu parul, in elvetia folosesc un scanner si citesc diferite zone alea caroseriei (curata). si acela face amestecul de culoare. la noi nu exista asa ceva?

va salut

------------------------------

Maserati 4200 Coupe Cambiocorsa
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde Montreal
Alfa Romeo 164 3.0 v6 Q4
Alfa Romeo 166 3.2 v6 24v TI
Alfa Romeo 156 GTA 3.2 v6 24v
Alfa Romeo 156 2.0 JTS Scuola Sportiva
Ex many others…

PostPosted: 10 Mar 2009, 00:02 

Ba exista, sau exista la Top Lac. Acuma am auzit ca nu mai au talent la vopsit.

yum, probabil e din dinstantierii de cauciuc si din incuietoare, asa e si la mine dupa ce si-au bagat AutoItalia, de fapt Top Lac, nasul. Trebuie sa ma joc eu cu incuietoarea si cu telescoapele odata, ca nici aliniat nu mai e cum trebuie.

Post new topic  This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 95 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 Next

All times are UTC+03:00