It is currently 01 Dec 2024, 00:39

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 14 posts ] 
Author Message
 Post subject: ALFA 156... de unde?
PostPosted: 25 Aug 2005, 23:50 

Imi doresc tare o Alfa 156 2.0 TS, si in maxim doua luni am sa am toti banii necesari pentru achizitionarea unui astfel de vis. Intrebarea mea este: sa ma duc sa o iau de afara sau sa caut in tara, ca am vazut cateva frumusele si pe aici? Niste pareri pro/contra m-ar ajuta. Multumesc.

Post subject:
PostPosted: 26 Aug 2005, 10:06 

Car: 156 - The Red Hawk
Te pot ajuta intr-o privinta: sa fac o lista cu avantaje si dezavantaje ale cumpararii masinii in .RO versus Vest:

Cumparare din .RO: Avantaje:
- beneficiere de service, in cazul in care masina este inca in garantie;
- esti relativ ferit de situatia in care masina cumparata sa fie furata - se pot face verificari la dealer;

Cumparare din Vest: Avantaje:
- pret de cumparare mult mai mic - de exemplu in Elvetia am vazut muuulte Alfa 147 2.0 TS de vanzare la niste preturi... de am ramas prost. Cu tot cu taxe vamale o Alfa 147 2.0TS Distinctive din 2002/50,000km ar costa cca. 7500EUR!
- nu e rulat in .RO :lol:
Dezavantaje:
- necunoscand tara, esti susceptibil la a cumpara o masina furata, nu prea ai cum sa verifici cum a fost intretinuta masina, sunt multe probleme... Ce-i drept, sunt rare.

Iti spun ce-as face io: Cand voi vinde actuala masina, urmatoarea masina o voi cumpara din Elvetia! No comment! Nu as alege Italia, deoarece stiu ca italienii sunt ceva mai "nebuni", si risc sa iau o masina forjata la greu...
Cam asta ar fi. Sper ca ti-am fost de folos cumva.

Bafta!

Post subject:
PostPosted: 26 Aug 2005, 10:26 

Bine, cu italienii mai e si beleaua ca unii se gasesc sa-si declare masina furata ca sa incaseze asigurarea, am mai vazut pe forumuri cazuri din astea....

E interesant ce zici cu elvetia, am sa caut si pe acolo masina. Oricum vb si cu un prieten bun care aduce masini de afara sa vad ce zice... oricum el o sa-mi aduca masina de acolo daca o sa ma hotararasc sa o aduc de acolo, pentru ca eu nu am timpul necesar sa umblu si in plus de asta el deja cunoaste autohausuri, legislatie... etc si nu prea are cum sa se pacaleasca. Decat sa ma duc eu sa cheltui bani aiurea pe acolo mai bine ii dau lui cateva sute de euri si stau linistit.

Ma gandeam ca mai sunt si taxele vamale mult, ca e motorul mare si plus de asta tre sa stii ce sa iei ca de exemplu motorul asta de 2 litri are euro 3 din 2001 asa ca trebuie sa fii atent sa nu te tzapesti.

Post subject:
PostPosted: 29 Aug 2005, 10:26 

Io oricum la anul plec in Elvetia sa imi iau o a doua Alfa147. Inainte am sa anunt pe forum, cine mai doreste sa dea o fuga cu mine in Elvetia sa isi cumpere masina, va veni cu mine. Ar fi grozav ca la plecare sa fie un tren plin de alfisti care la intoarcere se transforma intr-o coloana de 20 Alfe :lol:

Am citit pe un alt topic in care LEXX^ afirma ca "In Germania am vazut mai multe cu km putini. Parerea mea este ca fiind o masina pretentioasa si neamtul fiind comod si obisnuit cu masinile indigene la care le pui carburant si ulei din cand in cand plus alte consumabile si merge 200k km fara sa-l doara capul o ia pentru ca e frumoasa si se trezeste pe la 20-30k km ca tre sa faca nu stiu ce pe la ea si-i cam trece pofta de alfa. Altfel nu justific preturile mici la care sunt masinile astea.".
Afirmatia asta este total neadevarata. Hai sa iti explic cum sta treaba:
- Alfa Romeo este considerata una dintre cele mai fiabile masini, raportand la puterea ei. La preturile mici motivul este altul: ii omoara taxele. In Elvetia de exemplu o Alfa147 2.0TS cu 50,000km din 2002 costa cam 8500EUR. De ce: taxele cresc direct proportional cu vechimea masinii. Pe ei ii omoara taxele, asta este unul dintre motivele pentru care masina se vinde mai ieftin. Am vazut cimitire de masini unde elvetienii bagau in concasor masini PERFECTE, nelovite, etc., dar sunt mai vechi de 2001!!! Muream de inima pe-acolo!
- Doamne, mare Ti-e gradina! Mitul masinilor germane se pare ca nu a disparut! Iti spun eu, daca nu ai auzit de articulatii schimbate din 2 in 2 ani sau chiar mai des, turbosuflante schimbate la 4 ani, etc. VW e o masina cu probleme, nu vreau sa ofensez pe nimeni! Se vand bine, sunt bune... Dar nu sunt fiabile!!! Si sunt al naibii de scumpe.
- Faptul ca in Germania o Alfa e mai ieftina este si din cauza preturilor sensibil mai crescute la piesele de schimb, deoarece ele sunt importate din Italia. Pe cand un VW are piese produse la ei acasa, e ca Dacia in Romania. Asta e motivul!

Inca o chestie: in Italia Alfele cu motor 2.0TS sunt adevarate raritati. De ce: taxele sunt direct proportionale cu puterea motorului. Io cand am fost in Italia si am intrebat de chiptuning la Alfa 2.0 TS s-au uitat aia la mine... asa... ca broasca la sudura. Pe-urma mi-au explicat cum sta treaba...
Insa in Elvetia sunt raritati Alfele cu motor 1.6! Majoritatea sunt 2.0TS, iar JTD-urile sunt inexistente.

Bafta!

Post subject:
PostPosted: 29 Aug 2005, 18:11 

daca vrei sa-ti iei masina de afara, desi zici ca nu te duci tu dupa ea, poti sa arunci un ochi pe articolu asta: http://autotuning.ro/News/article/sid=9.html
eu mi-am adus masina din semnatura si la intoarcere am scris articolul asta
bafta

Post subject:
PostPosted: 29 Aug 2005, 22:41 

Foarte bun si folositor articolul. Felicitari!

Post subject:
PostPosted: 30 Aug 2005, 10:09 

BeToN!

Post subject:
PostPosted: 30 Aug 2005, 11:10 

supertare articolul, din fericire am un prieten bun care cu asta se ocupa (aduce masini de afara) si il trimit pe el, plus ca imi ararnjeaza si actele super-rapid ca are cunostinte, si ii mai dau si lui acolo un 300 euri in plus in afara de cheltuielile aferente...

Post subject:
PostPosted: 11 Nov 2005, 01:41 

Alexdane adrese la niste siteuri din Elvetia sa comparam preturile.

Post subject:
PostPosted: 11 Nov 2005, 11:08 

Belgia si Olanda sunt cele mai ieftine, daca asta cautai

Post subject:
PostPosted: 16 Dec 2005, 15:39 

so, ai cumparat ceva ori ba?

Post subject: Re: ALFA 156... de unde?
PostPosted: 10 Sep 2008, 15:58 

intra pe http://www.yahoo.it -auto. si vezi acolo. sint toate modelele ,pret intr.... fino...km parcursi,an fabricatie ,date tehnice ,nr.tel etc.succes. :) :) :) :) :clapping:

Noi lo chiamiamo:Cuore Sportivo"...

PostPosted: 11 Sep 2008, 10:15 

cam tarziu dupa 3 ani eugene, nu crezi? :D

PostPosted: 12 Sep 2008, 12:26 

Tirziu da, dar este valabil ptr.cine vrea sa se documenteze.(modele,pret,date tehnice,etc) :!:

Noi lo chiamiamo:Cuore Sportivo"...

Post new topic  Reply to topic  [ 14 posts ] 

All times are UTC+03:00