It is currently 22 Nov 2024, 20:50

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 1029 posts ]  Go to page Previous 17 8 9 10 1142 Next
Author Message
PostPosted: 12 Feb 2009, 19:19 

cica ' bafta si cat mai putine probleme ' ....asta da :P ..ms de sfaturi ..sau mai bine zis incurajare :P de mers pot sa zic ca merge nu bine, foarte bine . si la banii cu cat am cumparat-o nu gaseam altceva nici golf 4 asa ca , pot zice ca sunt si eu mandru :P

PostPosted: 13 Feb 2009, 11:10 

Esti mandru doar fiindca la pretul asta nu gaseai golf 4?? Ai condus golf4 in viata ta? Crezi ca se poate face comparatie la sportivitate, tinuta de drum, comfort, design, personalitate, etc intre ele? (de consum nu am ce sa spun - presupun ca nu ai pretentii de 4 L/100 km la un 2000 benzinar..). Stai linistit ca ai facut o alegere buna si sunt convins ca dupa cativa kilometri alaturi de ea vei realiza si tu! :) Sa ne auzim cu bine - deschide un topic si pune niste poze sa ne bucuram si noi de ea :-p

And see Heaven in the headlights,
Mile after mile, after mile, after mile..

PostPosted: 14 Feb 2009, 02:42 

hy..nu unt mandru doar ca pentru banii astia am luat`o ..ca a fost o ferta , ziceam cca nu gaseai golf 4 la 2.000 de euro ..nu de alta...mie imi place alfa romeo de mult timp..si ca sa iti raspund la mica ta intrebare ..daca am condus golf4 la viata mea ..:) am condus mult mai multe masini decat cred ca ai condus tu..:) nu vreau sa incep cearta sau altceva ..dar stau in germania - si acuma sunt acasa in ro :D yeee vacanta - si pintre altele , cumnatumiu e hadler si are multe masini .si am condus cam tot ce exista..inafara de logan :)) si ferrari sau astea foatte scumpe :) eu sunt convins ca am facut o alegere foarte buna :D ...cat priveste partea cu cei 4L / 100 nici golfu nu consuma atata :)) asa ca sa nu imi zica mie cineva ca consuma atata ca minte :))) aa si ce am vrut sa zic..acuma sunt tanar :)) nu la batranete :P

Te rog sa ai grija la cum scrii. Mai putin mIRC/mess style si grija la cum iti formezi discursul. Pe acest forum se pune mare pret pe calitatea mesajului si pe modul in care e transmis. Citeste regulamentul.
cu stima, Marian Melinte - moderator Alfa 156

PostPosted: 14 Feb 2009, 23:23 

Se vede ca omul e total pe din afara si cu gandul si cu domiciliul. ha ha ha
Nu cred ca exista alfa sa consume 4 litri la suta indiferent ca e diesel sau benzina. referitor la condus, cam toti care au permis de maxim 2 ani sunt mai tari ca schumi.

PostPosted: 14 Feb 2009, 23:52 

ce ziceam eu si ce ai inteles tu :) eu carnetu de soferi il am pe germania, si e complect(corect e complet) diferit fata de cel romanesc si la reguli ce circulatie si la cum se conduce...si nu conduc de 2 ani , am ceva mai multi ani in spate...si nu am zis ca alfa consuma 4l..ci mult mai mult :) dar nu ma deranjeaza
mesaj editat de moderator.
las greseala pentru ca autorul sa si-o asume spre corectare

PostPosted: 17 Feb 2009, 23:24 

Greseala mea cu consumul, mi-o recunosc, dar cu regulile de circulatie sa fie diferite.... ma cam insel doar nu merg toti cu spatele in loc cu fata sa fie totul pe dos, indicatoarele si regulile sunt ceva international, permise diferite....normal ca doar n-a scrie RO pe ele. Besprechen Deutschland... Ich habe es viel besucht. Ich mache Geschäft mit Autos.
Numai bine!

PostPosted: 18 Feb 2009, 00:41 

stai linistit ... nu ma supar , nu, dar cu condusu in Germania e un pic diferit..cand dai examenu de exemplu stai in examen 45 de minute in trafic si multe altele...am un prieten , a avut profesionist in romania.in Germania l`a dat de 3 ori orasu pana sa`l ia..apropo de 156 am un prieten are un 156 negru foarte trantit...are si ceva poze cu el pe hi5 . numa ca nu vrea sa intre pe forumu asta . e careva interesat de aia sa o vada ?

PostPosted: 18 Feb 2009, 08:37 

Offtopicul se opreste aici !! :mad2:
Daca nu aveti sfaturi de cerut sau de oferit va rog sa postati in alta parte
Aici nu e chat si nu e mIRC. Discutati diverse pe PM sau poate in sectiunea de offtopic.
Toate mesajele care nu sunt la subiect vor fi sterse.
Va multumesc. Moderatorul.

Post subject: cateva intrebari :)
PostPosted: 26 Feb 2009, 18:52 

citesc forumul de aprox. o luna, la inceput am avut dubii despre masinile italiene, acuma sunt fff sigur ca imi doresc o alfa-ideal un 156 1,8 cel putzin din 2003, km sub 100'000
problema ar fi pretul, in urma asa zisei crize cica au scazut mult preturile- pe mobile am gasit cateva masini interesante, in jur de 7000 euro-daca aduc pe firma mai scad cu vreo 1300 din pret recuperand TVA
daca la dealeri sunt masinile in jur de 7000 euro (tva inclus) atunci la persoanele fizice ar fi normal sa gasesc alfe sub 6000 euro

ceva in genul asta aprox 7000 E la dealer-asta inseamna ca la PF scade sub 6000 chiar 5000:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

Post subject: Re: cateva intrebari :)
PostPosted: 01 Mar 2009, 10:42 

liviu simi Quote:
citesc forumul de aprox. o luna, la inceput am avut dubii despre masinile italiene, acuma sunt fff sigur ca imi doresc o alfa-ideal un 156 1,8 cel putzin din 2003, km sub 100'000
problema ar fi pretul, in urma asa zisei crize cica au scazut mult preturile- pe mobile am gasit cateva masini interesante, in jur de 7000 euro-daca aduc pe firma mai scad cu vreo 1300 din pret recuperand TVA
daca la dealeri sunt masinile in jur de 7000 euro (tva inclus) atunci la persoanele fizice ar fi normal sa gasesc alfe sub 6000 euro

ceva in genul asta aprox 7000 E la dealer-asta inseamna ca la PF scade sub 6000 chiar 5000:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
Tine cont de faptul ca sunt destui "smecheri" in vest care se ascund in spatele identitatii de persoana fizica pentru a putea vinde masini aranjate (fost accidentate, km dati inapoi, etc.) fara sa poata fi trasi la raspundere. Si uite asa, cu un pic de ghinion, te trezesti ca o asa zisa "ocazie" se transforma intr-o teapa... Ca de obicei, nu tot ce straluceste este aur... ;) Iti tin pumnii sa ai noroc si sa alege Alfa ta pereche :)

Ex: Crosswagon
Ex: 156 1,9 JTD 8V Sportwagon

PostPosted: 02 Mar 2009, 08:02 

Salut,

Sunt nou pe forum, si m-am hotarat sa-mi iau o alfa romeo 156, dupa ce o sa-mi vand masina veche. Din ce am inteles, sunt nervoase, designul este bestial (mai ales 159... dar pana acolo multi bani).Nu vreau masina germana, iar franceza :) mi-a ajuns pana-n gat, am nimerit una mancatoare rau de tot de bani.
Am gasit o alfa romeo 156 din 98 cu 5000 euro (negociabil), revizii facute doar la reprezentanta, primul propietar. Are 105.000 km la bord. Motorul este de 1.8 benzina 144 CP. Am vorbit cu propietarul, si mi-a zis cam urmatoarele : articulatiile schimbate recent, distributie schimbata recent, placute, etc. Stiu ca poate nu-si are locul, dar am intrebat si de consum in ideea sa stiu cam ce autonomie am cu ea la drum lung. Mi-a zis ca la drum lung un consum de 7 jumate - 8, iar oras 10-11. Poate cineva sa-mi confirme asta ? Mi-a mai zis ca modelul asta nu are filtru de combustibil, asta poate fi o problema ?
Ca fiabilitate cat de bun este motorul asta ? Se merita 1.8 benzina ? Nu am experienta in mecanica, deci daca o sa o iau, la ce sa fiu atent ?

Va multumesc.

PostPosted: 02 Mar 2009, 10:54 

Bine ai venit pe forum domnule radu dobre!
Referitor la intrebarile tale poti cauta raspunsul in diverse topicuri de pe acest forum. Foloseste functia de search, e pe prima linie in dreapta sus. Rezerva-ti cateva ore din timpul pretios si daca vei cauta cu atentie sunt sigur ca vei primi raspuns la orice ai dori sa stii despre Alfa 156.
Cateva sfaturi ti le pot da acum: o Alfa din '98 are cativa ani in spate, 105 mii km sunt putini pt o masina cu o asemenea varsta, ai grija sa nu fii mintit. La fel, pentru o masina cu peste 10 ani vechime trebuie sa ai mare grija ce cumperi.Daca nu te pricepi te duci la cineva care stie ce face.
Succes si bafta la cumparaturi!
cu stima, Marian Melinte

PostPosted: 02 Mar 2009, 14:44 

Salut Marian,

Preferam sa aud alta raspuns decat cauta. Am crezut ca asta e un topic unde sunt centralizate informatiile cele mai importante, fara a mai fi nevoie de "a cauta" in alta parte. Tot ce vreau si eu sa stiu este fiabilitatea motorului de 1.8i benzina, consum, si daca pretul este justificat. Poate posesorii acestui model imi pot spune. Nu vreau sa incep cu stangul prezenta mea in acest forum, si sa nu ma simt bine venit, asa ca daca te-am deranjat cu postul meu, imi cer scuze.

Post subject: o nelamurire
PostPosted: 02 Mar 2009, 15:30 

motoarele Euro 4, au aparut la alfa romeo 156 doar din 2003 odata cu varianta face lift?

P.S noua taxa auto la motoarele E3 cam sare de 1400euro :(

PostPosted: 02 Mar 2009, 20:13 

monolog:
...of frate, ce sa ma mai fac eu cu cel ce considera ca daca e trimisi sa caute ceva, am eu sau altul ceva cu el. GRESIT !
Pur si simplu se umple forumul cu aceleasi si aceleasi probleme, de altfel foarte bine detaliate in zeci, sute de postari. Oare ce ar trebui sa fac? Sa ma apuc sa caut eu in locul lui ca sa-i dau mura-n gura....oare nu am altceva mai bun de facut?

Acum ca reply:
Vrei sa stii daca e bine sa o cumperi?!!? Opinia mea, nu o cumpara. O alfa din '98 nu va fi in nici un caz mai fiabila decat frantuzoaica de care ai pomenit initial. Nu o cumpara ca ai sa bagi o gramada de bani in ea si apoi ai sa vii aici si ai sa te plangi ca nu ai fost indrumat corect si ai fost pacalit, ca nu ti-a dat nimeni galusca gata mestecata, etc, etc.
Daca te hotarasti sa o cumperi, iei inainte de asta forumul la puricat cum ti-am spus, incerci sa intelegi despre ce e vorba si abia daca nu intelegi vii si intrebi aici.
Imi pare rau, de obicei nu sunt rau in postarile mele dar azi probabil ca m-ai prins intr-o pasa proasta. Si asta doar pentru ca esti un "cry-baby"
cu mult prea deosebita stima, Marian Melinte

PostPosted: 02 Mar 2009, 20:22 

Pai si e vina mea ca ai zi proasta? Trebuie sa-ti descarci nervii pe mine si sa ma insulti ? Puteai sa zici de la inceput, nu o lua, nu e buna, si gata, iti multumem de sfat, si cautam altceva.

Post subject: Re: o nelamurire
PostPosted: 02 Mar 2009, 21:09 

liviu simi Quote:
motoarele Euro 4, au aparut la alfa romeo 156 doar din 2003 odata cu varianta face lift?

P.S noua taxa auto la motoarele E3 cam sare de 1400euro :(
chiar si pe facelift gasesti motorizari euro 3..

@radu_dobre: in loc sa ai impresia omului persecutat, chiar era indicat sa urmezi sfatul lui Marian si sa cauti pe forum!
Intelegi sau nu, chiar e plictisitor/enervant pt membrii mai vechi si foarte activi (cum e Marian) sa repete aceleasi lucruri in diferite topicuri, la un anumit interval de timp. Plus ca in functie de problemele uzuale care le vei afla, nu crezi ca numai TU esti cel mai indicat sa decizi daca sa o cumperi sau nu?

Vina ta e ca te scuzi ca majoritatea ca esti nou pe forum, vezi ca exista si masini mai fiabile si forumuri mai "primitoare" :lol:

Ex: Alfa Romeo 156 2.4 JTD 10V black
Ex: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 8V blue-cosmo

Live to drive, drive to live

PostPosted: 02 Mar 2009, 23:27 

s-au incins lucrurile pe aici, totusi e sectiunea sfaturi achizitie: asa ca, Euro 4 din ce an a inceput sa apara pe alfa, poate sunt sacaitor dar vreau sa fiu bine lamurit inainte sa ma iau in gura cu dealerii :)

merci/mersi, si o zi buna

totusi e bine sa citesti si regulamentul inainte sa citesti alte sectiuni, asa ca o sa te las sa il citesti sa iti dai seama singur ce ai gresit.
ALXege

PostPosted: 03 Mar 2009, 21:11 

multumesc doamna invatatoare, probleme e aceeasi- euro 4 pe alfa din ce an a aparut, doar pe model facelift sau si model vechi din 2003, am gasit cazuri :)

PostPosted: 03 Mar 2009, 21:19 

Car: o cisterna
Motorul 2.0 JTS se incadreaza in normele Euro 4 si este disponibil inca din 2002. :wink:

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 16 Mar 2009, 10:45 

salut.imi puteti spune si mie daca pe JTS exista filtru de funigine (sau daca se poate pune )? am vazut una pe mobile.de,eu stiam ca doar pe JTD sint,dar poate ma insel :o.multumesc

PostPosted: 16 Mar 2009, 14:39 

Car: 156
WTF is that?nu am auzit de asa ceva decat in cazul motoarelor diesel, respectiv DPF-ul.Nu exista asa ceva pe jts si tind sa cred ca nici pe vreun motor pe benzina.
Am insa o curiozitate:la ce iti trebuie asa ceva?

ex: 156 3.0 v6 racecar
ex: 159 2.4 Q4 TI
ex: 156 2.0 JTS
ex: 147 1.6ts 120cp

PostPosted: 17 Mar 2009, 18:28 

salutare , sunt si eu in dilema vis-a-vis de achizitionarea unei alfe,
prima oara ma oprisem la una din brasov , motor 1.6 (156 berlina) , 91.000 km nedemonstrabili , lista cu ce a fost schimbat la ea fara precizarea km , fusese lovita , avea cateva mici probleme la interior , si probleme putin mai mari zic eu la motor/exterior (un rulment la motor , variatorul praf) , la exterior urme de rugina , in fine , pretul de 5950 mi s`a parut exagerat.
bun , intrebarea este urmatoarea , voi ce ma sfatuiti?
un 156 din 2002 fara nici un lift (nici interior) dar cu piele , jante pe 16 si clima dar 147.000 km (2.0 benzina , omu zice ca e euro 3 , dar ma indoiesc , avand 156 cai si nu 150 (euro 3) ) si full istoric tehnic , stare perfecta
sau 156 . 1.9 jtd , 2001 , fara prea multe optiuni (exclus piele , jante aliaj bla bla) , la 105.000 km dar care a suferit un mic accident in spate si nu are nici un document pentru a demonstra numarul de kilometri sau schimbarile survenite.
precizez ca ambele masini se invart in jurul pretului de 5500 euro , inmatriculate.
p.s. alfa pe benzina de 2 litri are ceva probleme , relantiul instabil (cred ca e vorba de potentiometru de relanti , acel , pas-cu-pas)..
astept pareri , scuze daca am scris prea mult
p.s.2 , sunt prea multi cei 147.000 km pt un motor pe benzina? sa ma astept la multe cheltuieli pt a tine masina "in viata" in sa zic urmatorii 50.000 km?

PostPosted: 19 Mar 2009, 02:45 

mar33 Quote:
Am inteles ce e cu facelift-ul....cat despre tepele de pe autovit...stiu ca in targ sunt multe tepe..insa omul cu alfa era din suceava..oricine poate posta anunturi pe autovit..asta nu inseamna ca toate sunt tepe..de exemplu si eu am vandut masinile pe autovit..si nu am tepuit pe nimeni...dar ma rog..depinde si de noroc si de cat de serios e omul...bmw-ul eu l-am adus din Germania..dar acum nu am timp sa ma duc dupa o alfa..iar cei care le aduc isi pun un capac mare...
Preferabil ar fi sa-ti faci timp si sa ti-o iei din Germania....sfatul meu (eu asa am procedat). O am de 4 luni si crede-ma ca in afara de ulei nu am facut nimic la ea si fac zilnic 40-60 km. Eu sunt foarte sceptic in privinta AutoVit-ului....

PostPosted: 24 Mar 2009, 02:21 

Doresc sa achizitionez de la un cunoscut o Afla Romeo 156 din 2001, 1.6 benzina, inmatriculata. El a luat-o din Germania cam prin august-sept 2008 la 106k sau 116k si a mai mers vreo 60k pana acum, deci ar avea cam 170k. Prin noiembrie am fost cu el pana in Olanda si de atunci avea o problema cu demarajul (probabil debitmetrul), insa nu e rezolvat-o nici pana acum. Ce va rog sa imi spuneti, in masura in care stiti, este daca faptul ca a mers atat timp cu acea problema nu a dus sau va duce la aparitia altor probleme...motor sau alte cele...nu ma pricep deloc. Mi-a mai spus ca masina incepe sa troncane daca se merge o perioada pe drum accidentat...ma rog, atat de accidentat incat sa poti intra cu masina asta pe el...presupun ca ar fi bucsele. Distributia nu stiu daca a fost schimbata sau nu, dar ma gandesc sa o schimb ca e mai sigur.
V-as ruga sa ma indrumati si catre un service auto bun din Bucuresti, unde as putea pune masina la punct, eventual sa o pun si pe un tester sa vad daca mai trebuie ceva facut. Daca stiti care ar fi costul aproximativ al acestor interventii (debitmetru, bucse, distributie) m-ar ajuta foarte mult ca sa stiu ce costuri adaug la pretul masinii (4000e).

P.S. Pretul vi se pare ok? Din ce m-am uitat prin cateva anunturi zic ca e ok...voi ce credeti?

Multumesc frumos tuturor!

Am lipit tipicul la unul deja existent in capul listei de topicuri de pe aceeasta sectiune. Data viitoare il sterg fara niciun avertisment. E nevoie de un minim de IQ si un minim de bun simt pentru a vedea acel topic si pentru a nu crea un altul identic.
Alex_Alfa

Post new topic  Reply to topic  [ 1029 posts ]  Go to page Previous 17 8 9 10 1142 Next

All times are UTC+03:00