It is currently 15 Nov 2024, 23:21

All times are UTC+03:00

Post new topic  This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 95 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 Next
Author Message
PostPosted: 30 Jan 2009, 17:52 

Car: 156 - The Red Hawk
yux_mm Quote:
O sa incerc sa vorbesc cu ei luni. Chiar la asta nu m-am gandit, ca s-ar putea sa mai astept inca vreo 3 saptamani dupa naiba stie ce surubel pe care ei nu il au pe stoc si trebuie adus din Papua-Noua Guinee.
Daca dai de acel surub lipsa, ma suni (ai datele mele de contact pe forum) si se rezolva. In 5 minute.

PostPosted: 30 Jan 2009, 18:47 

mersi alexmirica. Daca e nevoie de ceva te contactez. Insa cu siguranta o sa te contactez dupa ce repara aia pe acolo ce au ei de reparat. Am inteles ca ai un atelier. As vrea sa o aduc acolo sa o suim pe rampa sa ma/ne uit/uitam la cum au reparat aia pe acolo ca sa stiu daca ma intorc la ei cu scandal au ba. Plus ca as vrea sa vad si eu cum arata pe dedesubt sa stiu cand agat ceva pe jos ce agat. Multam fain si multa sanatate.

PostPosted: 30 Jan 2009, 21:29 

Car: Alfa Romeo 156
yux_mm Quote:
@Antiloop

Topicul deschis de tine cu alfa lovita de dementul ala, a fost printre primele citite de mine pe acest forum.

Legat de deviz nu prea stiu la ce m-ar ajuta suma investita in reparatie ce se gaseste pe acel deviz. Reparatia o fac pe polita mea casco cu regresie (adica asiguratorul meu isi recupereaza banii de la asiguratorul (RCA) celui care m-a lovit).
Acel deviz m-ar interesa doar in sensul in care as vedea ce piese s-au schimbat/reparat si ce alte interventii s-au facut.
A fost deja completat un formular de catre agentul constatator al asiguratorului, in care se specifica elementele vizibile avariate ce trebuiesc schimbate/reparate. Pe baza acelui formular (din care am si eu o copie) s-a facut prima comanda de piese, urmand ca in momentul in care acelea vin cei de la service sa se apuce sa desfaca masina si sa faca o noua evaluare. Si abia in acel moment se poate intocmi un deviz complet. Corecteaza-ma daca gresesc.

Nemultumirea mea este ca azi se fac 3 saptamani de cand astia au facut comanda, si uite ca nu s-a intamplat nimic. Si incep sa imi pierd rabdarea. Dar de saptamana viitoare intru in ei puternic, chiar ma gandesc sa aduc piesele necesare pe banii mei, cu curierat rapid, daca ei nu sunt in stare.

Oricum va tin la curent cu evolutia problemei. Cu ocazia asta chiar m-am gandit la un mic tunning a partii tehnice a masinii, pentru ca din punct de vedere al exteriorului mi se pare perfecta,.....poate inca un rand de jenti, pentru cauciucurile de vara.
Sanatate.

PS @Antiloop: am inteles ca masina ta a fost trecuta pe dauna totala,...ok. Intre timp ti-ai luat o alta alfa?sau ce s-a mai intamplat?
Da ai dreptate ca nu te ajuta prea mult sa vezi un deviz estimativ,dar asa se face.Si cum zicea si cristi 99 daca dupa reevaluare mai trebuie comandat ceva?mai stai iar o luna.Sper sa nu stai mult dupa piese
Si da am luat alta Alfa dupa accident de data asta 156.Imi pare rau si acum dupa 147 dar.....nu a fost sa fie.Cand am inceput sa caut masina dupa accident mi-am dat seama ca trebuie sa iau berlina ca nu prea mai aveam loc in porbagaj cand plecam pe undeva si asa am ramas la 156(asta e topicul unde am prezenta-to Link ).Dar totusi 147 ramane prima mea iubire :love: .

Te rog cand mai postezi linkuri foloseste optiunea URL pentru ca se face o harababura.
Screech 147

PostPosted: 31 Jan 2009, 02:17 

Sanatate si fericire alaturi de noua alfa. Cred ca ne vedem la o intalnire dupa ce a mea iese din service. :D

PostPosted: 01 Feb 2009, 23:38 

yux_mm Quote:
Sanatate si fericire alaturi de noua alfa. Cred ca ne vedem la o intalnire dupa ce a mea iese din service. :D
Multumesc.Mai ai vesti noi de la service?

PostPosted: 01 Feb 2009, 23:46 

Luni o sa vorbesc cu ei. Pana atunci ma montez sa intru tare in ei :boxing: :scandal: :bandit:

PostPosted: 02 Feb 2009, 20:50 

Am sunat azi la AutoPerugia (ca de la ei am cumparat-o) sa-i intreb de sanatate si de masina, daca mai sta s-o ploua, daca a crescut iarba in ea, daca si-au facut cateii cuib in ea...Mi-au raspuns ca azi a intrat in reparatii. Bun. Ii intreb daca pot sa le fac maine o vizita sa vad si eu masina asa golasa, sa ma uit pe sub fusta ei. Ei nu si nu, ca nu e nevoie ca stiu ce au de facut. Eu insist: ca sunt curios ca vreau sa o vad. Ei nu si nu. Bine, ok, zic, atunci daca tot v-ati apucat de ea, imi trimiteti si mie devizul sa vad despre ce e vorva in aceasta reparatie?ce se repara, ce se schimba? Mi-au raspuns ca nu pot sa imi trimita acum devizul ci ca mi-l vor trimite cu cateva zile inainte sa se finalizeze reparatia, atunci cand il vor trimite si la asigurator.

OK. Pe de o parte inteleg ca nu pot sa faca un deviz acum, ca daca la sfarsit mai tre adaugat un surubel, sau mai tre o garnitura sau mai stiu eu ce, tre trecut si acel ceva pe hartie. Dar ma gandesc ca ceva aproximativ tot pot face, si sa mentioneze, acest deviz (sau ce o fi el) este cel de la momentul actual , el putand sa sufere modificari pe parcurs.
Al doilea lucru care imi da de gandit este, de ce au tinut ei mortis sa nu ma duc?din moment ce masina e a mea si am dreptul sa ma duc sa vad ce se intampla cu ea?

Poate vreunii dintre voi care ati avut masini luate de noi si care ati avut probleme cu ele cat erau in garantie (accident sau alte lucrari de reparatii), pot sa imi spuna si mie la ei cum s-au petrecut lucrurile?

P.S. nea caisa ala cu care am vorbit (este omul care se ocupa de preluarea masinilor ce necesita lucrari de tinichigerie) mi-a aproximat vreo 2 saptamani de lucru la ea. Nu stiu ce sa zic, o fi mult, n-o fi mult, mai ales ca necesita si vopsire si stiu ca astea dureaza mai mult.

PostPosted: 02 Feb 2009, 22:20 

yux_mm Quote:
Am sunat azi la AutoPerugia (ca de la ei am cumparat-o) sa-i intreb de sanatate si de masina, daca mai sta s-o ploua, daca a crescut iarba in ea, daca si-au facut cateii cuib in ea...Mi-au raspuns ca azi a intrat in reparatii. Bun. Ii intreb daca pot sa le fac maine o vizita sa vad si eu masina asa golasa, sa ma uit pe sub fusta ei. Ei nu si nu, ca nu e nevoie ca stiu ce au de facut. Eu insist: ca sunt curios ca vreau sa o vad. Ei nu si nu. Bine, ok, zic, atunci daca tot v-ati apucat de ea, imi trimiteti si mie devizul sa vad despre ce e vorva in aceasta reparatie?ce se repara, ce se schimba? Mi-au raspuns ca nu pot sa imi trimita acum devizul ci ca mi-l vor trimite cu cateva zile inainte sa se finalizeze reparatia, atunci cand il vor trimite si la asigurator.

OK. Pe de o parte inteleg ca nu pot sa faca un deviz acum, ca daca la sfarsit mai tre adaugat un surubel, sau mai tre o garnitura sau mai stiu eu ce, tre trecut si acel ceva pe hartie. Dar ma gandesc ca ceva aproximativ tot pot face, si sa mentioneze, acest deviz (sau ce o fi el) este cel de la momentul actual , el putand sa sufere modificari pe parcurs.
Al doilea lucru care imi da de gandit este, de ce au tinut ei mortis sa nu ma duc?din moment ce masina e a mea si am dreptul sa ma duc sa vad ce se intampla cu ea?

Poate vreunii dintre voi care ati avut masini luate de noi si care ati avut probleme cu ele cat erau in garantie (accident sau alte lucrari de reparatii), pot sa imi spuna si mie la ei cum s-au petrecut lucrurile?

P.S. nea caisa ala cu care am vorbit (este omul care se ocupa de preluarea masinilor ce necesita lucrari de tinichigerie) mi-a aproximat vreo 2 saptamani de lucru la ea. Nu stiu ce sa zic, o fi mult, n-o fi mult, mai ales ca necesita si vopsire si stiu ca astea dureaza mai mult.
Mai au dreptate ca nu pot sa iti dea un deviz final dar unul estimativ trebuia sa iti dea.Exact cum ziceai tu ca putea sa faca unul pe care sa il modifice pe parcurs.Si ca si durata de reparatie,nu cred ca e mult 2 saptamani dar numai sa se tina de cuvant.Totusi e lovitura urata,e de munca.Da eu zic sa le faci o vizita pe la sfarsitul saptamanii pe la service,dar fara sa ii suni.Nu de alta dar sa nu ai o surpriza peste vreo saptamana ca nici nu s-au apucat de ea.Numai bine.

PostPosted: 02 Feb 2009, 22:43 

"azi a intrat in reparatii" : bullshit!! eu nu cred ca au facut ceva la ea...
"nu te duce la service" : iti recomand insistent sa te duci si asta cat mai repede. cu ocazia asta ii pui sa-ti faca un deviz estimativ ad-hoc
doua saptamani?????!?>!?!>!>! : Dumnezeule!! dar ce-i face? lucreaza cate jumatate de ora in fiecare zi la ea? Am un bun prieten cu tinichigerie... face lucrari excelente calitate garantata. I-am aratat pozele pe forum, l-am intrebat si pentru ce ai tu de facut acolo nu ia mai mult de o saptamana, asta in regim de lucru relaxat.

concluzia: te duc cu fofarlica

PostPosted: 02 Feb 2009, 23:58 

Mai mult ca sigur ca il duce cu "fofarlica" :haha: :haha: ,dar fara suparare nu cred ca s-ar face masina intr-o saptamana.Numai in cazul in care aia ar lucra numai la ea.Si ma indoiesc sa fie singura din service.

PostPosted: 04 Feb 2009, 14:39 

Buna ziua domnilor. Am vesti relativ bune.
Am sunat iar la service, de data asta pe altcineva sa intreb de masina. Prima data l-am sunat pe Sorin Tomescu, am inteles ca el e seful serice-ului, si mi-a dat nr de telefon al unui gagiu care e sef peste sectia tinichigerie (o groaza de sefi la astia, oare cine mai e subaltern acolo?). Am vorbit si cu nenea asta si mia zis ca intr-adevar de luni s-au apucat sa lucreze la ea, si de data asta m-a invitat chiar el sa trec pe acolo sa vad masina in ce stare este. :D . daca vreau. Si bineinteles ca vreau, dar o sa trec abia vineri, ca sunt cam ocupat pana atunci.
L-am intrebat cum i se par ravagiile, si mi-a zis ca la prima vedere pare ok, adica lonjeronul stanga spate nu pare stramb, iar sasiul nici macar. Dar ca au suit-o pe o masinarie care cica ii verifica integritatea (am inteles ca masina are niste repere conform carora se poate verifica daca e contorsionata, nerectilinie, stramba, etc iar masinaria pe care au suit-o exact asta verifica). Chiar eu am propus sa trec vineri pe acolo, ca sa aiba si aia timp sa faca unele constatari si sa mi le zica si mie, de fapt pana vineri nici nu puteam. In schimb ansamblul suspensie stanga spate pare afectat, dar il vor verifica abia dupa ce termina partea de tinichigerie (ceea ce mi se pare corect).
L-am intrebat cam in cat timp poate fi gata si mi-a aproximat vreo 2-3 saptamani in functie de ce probleme mai descopera pe parcurs.
Sper sa aud vesti bune vineri cand ma duc, nu chestii prea grave, sau cel putin care sa poata fi remediabile,...ca nu am chef, incercand sa merg cu botul masinii inainte, eu de fapt sa merg cu de-a latul :death:

Deja ma gandeam ca o vand si mai pun niste banuti pentru un Q2,...dar pe criza asta cine ar lua-o?
Sanatate. Vineri mai vin si alte stiri.

PostPosted: 04 Feb 2009, 16:10 

Car: o cisterna
Iti poti cumpara separat sistemul Q2 si monta ulterior,nu trebuie sa-ti vinzi masina pentru a intra in clubul celor care stau bine pe drum.

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 04 Feb 2009, 22:12 

Ma bucur ca ai vesti bune.Cred ca te-ai saturat de cele rele pana acum :naughty:

PostPosted: 04 Feb 2009, 23:35 

chestia asta cu cumparatul Q2-ului ulterior suna bine. Dar acum ce sa zic, nu ma prea pricep asa de bine la mecanica: ce modificari presupune acest upgrade, ca diferentialul asta cu alunecare limitata tre sa ia locul celui deja existent (normal), si in plus banuiesc ca e ceva mai voluminos. Si in plus, doar el singur, la ce pret ar ajunge?plus manopera. Pentru ca diferenta de pret (pretul de catalog) intre versiunea de echipare pe care o am eu, adica Distinctiv, si versiunea imediat urmatoare, adica Q2, este de aproximativ 1800euro. Este adevarat ca in varinta Q2 mai sunt si alte artificii de design incluse care mai umfla pretul, dar ma gandesc la faptul ca diferentialul cumparat aftermarket o sa fie ceva mai scump decat in cazul achizitionarii lui direct din fabrica, plus manopera.
Deci?aveti idee de pret?sau macar unde anume sa caut?ca m-ar interesa aceasta varianta.

PostPosted: 05 Feb 2009, 21:14 

Car: 156 GTA
Se poate face fara probleme, inca nu am un pret pentru toata operatia dar in cateva zile o sa am o oferta pentru montare Q2 pentru alfaclub. :wink:

The 5 stages of buying petrol.

PostPosted: 06 Feb 2009, 16:48 

"Buna ziua doamnelor, domnisoarelor si nu in ultimul rand bai domnilor", ca sa incep precum Razvan Exarhu.
Am fost azi la service sa vad ce mai face masina, si intr-adevar, i-au despuiat poponetul si lucreaza la el. S-a inlocuit deja aripa spate, adica au taiat-o in partea superioara a montantului spate, pe la nivelul superior al usii spate, au indreptat ceva table prin portbagaj, au indreptat lonjeronul stanga spate care era un pic dus spre interior.
I-am mai intrebat inca o data cam pe cand e gata, si acelasi raspuns: "in vreo 2 saptamani domnu' ". Acu sa vedem, ca mi-a aratat ce probleme mai sunt la suspensia stanga spate: un brat si prinderea lui pe butucul spate indoite. Mai tre sa se intocmeasca apoi hartogariile cu asiguratorul, sper sa nu se fastaceasca aia prea mult, sa termine repede.

Saptamana viitoare, tot pe vineri le mai fac o vizita, sa vad progresele.
Sanatate.

PostPosted: 12 Feb 2009, 10:54 

Salutare domnilor.
Am cautat si am gasit pretul de achizitie pentru sistemul Q2:1779ron+tva la o firma din Bucuresti (nu stiu daca e bine sa-i zic numele, asa ca mai bine, pentru cei interesati, le comunic pe PM). Pretul pare ok, avand in vedere ca l-am mai gasit doar prin UK, la un pret usor mai mic dar la care se adauga si taxele de transport. Mai ramane de vazut costul manoperei la un service autorizat, am insa impresia ca va fi cam piperat.

PostPosted: 12 Feb 2009, 18:13 

yux_mm Quote:
Salutare domnilor.
Am cautat si am gasit pretul de achizitie pentru sistemul Q2:1779ron+tva la o firma din Bucuresti (nu stiu daca e bine sa-i zic numele, asa ca mai bine, pentru cei interesati, le comunic pe PM). Pretul pare ok, avand in vedere ca l-am mai gasit doar prin UK, la un pret usor mai mic dar la care se adauga si taxele de transport. Mai ramane de vazut costul manoperei la un service autorizat, am insa impresia ca va fi cam piperat.
Mie mi se pare un pret foarte bun.Sa ne comunici si noua cand vei afla la cat duce manopera.Sant foarte curios

PostPosted: 12 Feb 2009, 20:22 

Car: 156 GTA
Repet inca o data, oferta e in facere, cu tot cu montaj, garantie si ce mai trebuie!
Aveti putina rabdare!

The 5 stages of buying petrol.

PostPosted: 17 Feb 2009, 15:47 

Noutati: masina e la vopsitorie, pe vineri e gata. Urmeaza inlocuirea unui tendon care e dat ca sigur ca e stramb, apoi geometria sa vada ce mai e stramb.

Initial mi-au spus ca e posibil sa fie si amortizorul stramb, acum nu au mai zis nimic, sper sa nu o dea la-ntoarsa si sa mi-l lase stramb.
Apropo de asta, cum se verifica un telescop daca e stramb? As exclude inspectia vizuala care de cele mai multe ori poate fi inselatoare.

Deci, in principiu pe la inceputul saptamanii viitoare ar trebui sa fie gata.

PostPosted: 17 Feb 2009, 23:16 

yux_mm Quote:
Noutati: masina e la vopsitorie, pe vineri e gata. Urmeaza inlocuirea unui tendon care e dat ca sigur ca e stramb, apoi geometria sa vada ce mai e stramb.

Initial mi-au spus ca e posibil sa fie si amortizorul stramb, acum nu au mai zis nimic, sper sa nu o dea la-ntoarsa si sa mi-l lase stramb.
Apropo de asta, cum se verifica un telescop daca e stramb? As exclude inspectia vizuala care de cele mai multe ori poate fi inselatoare.

Deci, in principiu pe la inceputul saptamanii viitoare ar trebui sa fie gata.
Multa bafta.Te asteptam pe strazi :)

PostPosted: 24 Feb 2009, 18:10 

Mai tineti minte ce am spus legat de acel surubel care lipseste si trebuie asteptat dupa el? Ei se pare ca acel surubel chiar exista si se asteapta dupa el. Este acel surub care leaga tendonul puntii spate (cred ca asa ii spune la bara aia transversala inferioara a puntii spate) de butucul rotii. Cica au terminat cu partea de tinichigerie si ai naibi stau in surubul asta, ca tre sa faca geometria spate. Si cand ii intrebi cand e gata, toti dau din umeri,...ca nu depinde de ei ca asiguratorul, ca importatorul....

L-am sunat pe unu dimineata si-mi zice ca revine cu un telefon. Nici pana la ora 4 nu a sunat, iar cand il sun eu nu raspunde. Altul pe care l-am sunat da vina pe colegii de la nu stiu ce departament ca nu mai sunt si nu poate sa imi spuna.

Dar bah tata, stiau dinainte ca e dus tendonul ala si surubelu vietii, de ce nu au facut comanda sa vina in timp util? Data trecuta mi-au zis: da domnu, e pe stoc, e o chestiune de cateva ore, se rezolva. Profesionistii vietii,...asa-mi vine sa :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: de/in Romanica....

Mda, cam asta e. Cam nasol.

PostPosted: 24 Feb 2009, 19:28 

Pai i-am zis omului: ziceti-mi in cate zile vine piesa, pentru ca daca vine peste un veac si jumatate, fac comanda la altii care pot sa-mi aduca piesa respectiva muuuult mai repede si suport eu transportul piesei respective chiar daca vine de al 9 galaxi departare. Pai sa vedeti ca asa si pe dincolo. Maine dimineata ii sun iar sa vad ce-or zice, si daca imi dau un raspuns din ala ca nu stiu ii iau la intrebari sa-mi spuna ce piesa(cod, nr, serie sau cum o fi ea reperabila) si ma apuc sa o caut singur.

Legat de Romanica o injur pentru ca modul asta de tratare este valabil in toate domeniile, nu doar in domeniul auto. Toti stiu sa ceara, dar cand e vorba sa dea si ei ceva se trag pe c*r. Ma lovesc la tot pasul de oameni din astia.

Faza e ca saptamana trecuta mi-au zis LUNI. Eu am zis, bine acum ca o fi marti nu e problema. Ei nu domnu', e treaba de cateva ore, luni e gata. Ei bine, luni canci. I-am sunat azi,...canci, nema, zerobarat.

Si in plus, de cate ori am trecut pe acolo cu diverse probleme, i-am vazut cum "lucreaza",....la povesti si cu burta la soare. Unu da la cheie si 10 se uita. Ca in reclama aia cu Dorel....ar trebui sa ma duc sa ii intreb: "dorele ne mai ti mult?"
Sau altfel spus: la ritmul in care se misca aia rabdare si tutun ne trebuie.

PostPosted: 24 Feb 2009, 21:05 

yux_mm Quote:
Pai i-am zis omului: ziceti-mi in cate zile vine piesa, pentru ca daca vine peste un veac si jumatate, fac comanda la altii care pot sa-mi aduca piesa respectiva muuuult mai repede si suport eu transportul piesei respective chiar daca vine de al 9 galaxi departare. Pai sa vedeti ca asa si pe dincolo. Maine dimineata ii sun iar sa vad ce-or zice, si daca imi dau un raspuns din ala ca nu stiu ii iau la intrebari sa-mi spuna ce piesa(cod, nr, serie sau cum o fi ea reperabila) si ma apuc sa o caut singur.

Legat de Romanica o injur pentru ca modul asta de tratare este valabil in toate domeniile, nu doar in domeniul auto. Toti stiu sa ceara, dar cand e vorba sa dea si ei ceva se trag pe c*r. Ma lovesc la tot pasul de oameni din astia.

Faza e ca saptamana trecuta mi-au zis LUNI. Eu am zis, bine acum ca o fi marti nu e problema. Ei nu domnu', e treaba de cateva ore, luni e gata. Ei bine, luni canci. I-am sunat azi,...canci, nema, zerobarat.

Si in plus, de cate ori am trecut pe acolo cu diverse probleme, i-am vazut cum "lucreaza",....la povesti si cu burta la soare. Unu da la cheie si 10 se uita. Ca in reclama aia cu Dorel....ar trebui sa ma duc sa ii intreb: "dorele ne mai ti mult?"
Sau altfel spus: la ritmul in care se misca aia rabdare si tutun ne trebuie.
Imi pare rau ca ai patit exact cum ti-am spus intr-un post anterior,in privinta pieselor.Pana la urma se va rezolva.

PostPosted: 25 Feb 2009, 17:47 

si cand iti spuneam ca esti dus cu fofarlica nu ai vrut sa ma crezi. E adevarat, cam asa e peste tot. Eu am marele noroc sa fiu f bun prieten cu un patron de service/tinichigerie. Totdeauna am fost servit prompt si am avut prioritate la lucru.
Asa e la reprezentante, e tot un fel de "stat". Doar sunt platiti cu salar fix, nici un mecanic/tinichigiu nu castiga mai multi bani daca isi face treaba mai bine sau mai repede! Si ce e culmea e ca daca esti seful lor si vrei sa-i pui la treaba cand nu au chef, se supara si isi fac bagajele, se muta la alt service! :)
imi pare rau de ce ai patit.
cu stima, M M

Post new topic  This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 95 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 Next

All times are UTC+03:00