It is currently 15 Nov 2024, 06:09

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Cum sa fac?
PostPosted: 28 Jan 2009, 16:01 

Nu stiam unde sa postez topicul asa ca m-am hotarat sa il postez aici

Am o Alfa 156 1.6 TS, traiesc in strainatate mai precis in Spania si as vrea sa aduc masina in Romania ca sa am cu sa sa umblu cand vin prin Romania.
Masina are la ora actuala 240.000km si nu stiu cum sa o pregatesc pentru a face
fata drumurilor din Romania.
La masina nu s-a schimbat mai nimic de cand am cumparat-o doar a fost refacut motorul la 170.000km, distributia la fiecare 100km si ceva probleme cu ralentiul.
Credeti ca este nevoia sa schimb amortizoare, planetare,etc...nu stiu de unde sa incep :D

PS Alta problema ar fii cum sa circul cu ea in Romania fara a inmatricula masina in tara.

Post subject: Re: Cum sa fac?
PostPosted: 28 Jan 2009, 20:34 

Car: o cisterna
N-are rost s-o pregatesti din timp.Mai bine vi cu ea acasa,si invariabil,in doua-trei saptamani va incepe sa troncane.Vezi aici la fata locului ce si cum trebuie schimbat.
Iti pastrezi domiciliul de acolo ? Ai pe cine de incredere in posesia cui sa treci masina ? Te intorci temporar sau definitiv in Romania? Masina va fi aici temporar sau definitiv ?
Nu stiu cum este in Romania,dar in alte tari ale UE,dpv legal nu ai voie sa circuli decat trei luni fara a-ti inregistra masina la nou resedinta.

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 28 Jan 2009, 21:35 

Marius eu circul cu masina de 1 an si jumate cu numerele de italia.pana acum nu mi-a zis nimeni nimic.atata timp cat sunt platite taxele in tara de provenienta nu sunt probleme si aici trebuie sa platesc rovigneta...

PostPosted: 28 Jan 2009, 22:01 

Masina o s-o aduc in Romania doar pentru a avea un mijloc de transport pe perioda
vacantelor si sa fie folosita de tata meu sporadic.
Intentia este de ai pastra matricula de Spania si taxele sa fie platite in Spania, casco si impozitele plus cartea verde daca este nevoie?
Ce imi este foarte frica este ca masina are ceva km si inca nu i-am schimbat nimic la suspensie,etc si cand or sa cada :x sa te ti

PostPosted: 10 Feb 2009, 13:02 

Pai in Romania o sa cada..din pacate drumurile de aici iti rezerve destule surprize; nu cade insa nimic in cateva zile/saptamani, legenda zice ca undeva intre 30k - 40k km rezista in Ro suspensia de Alfa..io am ras cand am auzit si am plans cand fix la 30k au inceput sa-mi scartaie bratele si dupa inca vreo 2000 sa-mi troncane pe fata..

PostPosted: 24 Feb 2009, 13:19 

Car: Alfa Romeo 156
Din cate spui tu mai sus masina nu va circula foarte multi kilometrii intr-un an, deci suspensiile te tin 2 ani fara sa ai probleme. Poate dupa o iarna incep sa scartaie bucsele, depinde si pe ce fel de drumuri va fi folosita...

Iti convine s-o ti inscrisa in Spania(te costa mai ieftin), acum nu mai trebuie sa iesi odata la trei luni cum era pana in 2007. Dupa cum a spus si ady_xxf nu trebuie decat sa platesti toate taxele si asigurarile acolo si pentru a nu avea probleme deloc, sa-i faci o procura tatalui tau cum ca poate circula cu masina (in cazul in care are nevoie sa depaseasca granitele tarii sa specificati si asta in procura).

Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC+03:00