It is currently 27 Nov 2024, 21:38

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 85 posts ]  Go to page 1 2 3 4 Next
Author Message
PostPosted: 23 Jun 2006, 02:08 

Ciao, fratelli alfisti! :)
Incepand de azi, ma alatur si eu clubului. Sunt un alfist cu state vechi, dar pana acum eram doar cu inima. Insa de azi am si eu o Alfa 156 SW 2.0 TS Distinctive, din 2001. E drept, voiam una mai noua, cu facelift, dar banii nu-mi ajungeau. Poate la anul. :wink:
Deocamdata am vazut masina doar in poze, urmand ca de saptamana viitoare sa ma bucur de ea. Cel care mi-o aduce zice ca e super, il baga in scaun cand accelereaza.
Reactia cunoscutilor la aflarea vestii? O cunoasteti cu totii. Cu admiratie: "Oau, Alfa Romeo! Faina masina!" Apoi: "Da' de ce? De ce nu ti-ai luat si tu un Ford, Opel sau (desigur!!! se putea altfel?!) VW? Tu stii cat o sa te coste intretinerea? Benzina 2 litri? Sa vezi tu cat consuma!!!! Trebuia sa-ti iei un diesel..." Si tot asa... Sau: "Alfa?! Puah! Eu imi iau Golf pe motorina!" :bash: Aici in zona mitul masinii germane indestructibile e foarte bine infipt. Daca nu ai Passat sau Golf, nu ai masina... Ma rog, e optiunea lor. Mie imi place Alfa si gata! Eu mi-am luat masina sa o conduc de placere, nu de nevoie. Consumul? Putin imi pasa, atata timp cat senzatiile primeaza. Hai sa facem economie in alta parte daca e nevoie si sa ne bucuram de masinile noastre! Oricum, eu sunt hotarat: in urmatoarele decenii voi avea doar masini italiene. Norocul meu ca familia ma sustine. :) Masina ii place si sotiei, desi mai demult bazaia si ea dupa un VW.
Alfa mea are 121.000 Km, asa ca primul drum va fi la service. Inca nu stiu daca are distributia schimbata. M-am uitat pe forum si m-am speriat cat ziceti voi ca ar costa operatiunea asta: 23.000.000 ???!!!! Azi dimineata am sunat la reprezentanta si am aflat ca m-ar costa doar 8 milioane, cu tot cu manopera (7 mil kit-ul si 1 mil manopera). Parca suna altfel... :pfff:
Astept cu nerabdare primul contact, sa va impartasesc si voua impresiile.

Mai e vreun alfist din Suceava pe aici, pe forum? Sau macar de prin apropiere... ca alfele din sv le numeri pe degetele de la o mana. :(

Last edited by alfa_no1 on 23 Jun 2006, 14:11, edited 1 time in total.

Post subject:
PostPosted: 23 Jun 2006, 03:14 

Car: o cisterna
Bine ai venit pe forum!
Te asteptam cu poze si cu impresii,nu avem foarte multi posesori de SportWagon printre noi.
Am ras la faza "daca n-ai passat n-ai masina!"Lasa-i in durerea lor,nici nu merita sa iti bati capul. :)

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

Post subject:
PostPosted: 23 Jun 2006, 10:14 

Car: 156 - The Red Hawk
Mai sa fie!!! Esti sigur ca distributia te costa 7 milioane?!? Nu uita ca ai 2.0TS, adica sunt 3 (trei!) curele si 5 (cinci!) role!?! Poate e vorba doar de curele, din moment ce la reprezentanta doar 1 (UNA!) curea costa 200 RON!
La 2.0TS tot kitul costa ~1250 RON!
Atentie mare!
Verifica asa, la kilometrajul tau, daca au fost schimbate de curand:
- distributia toata
- bujiile
- lichidele toate (antigel+lichid frana)
- filtrele (inclusiv cel desicator de la A/C si de polen)

Oricum, felicitari pentru noua ta achizitie! E mai bine sa fii "aparte", sa nu fii in grupul posesorilor de nemtia.
In ceea ce priveste consumul, Alfa nu consuma, e ca celelalte, consumul mai ridicat vine doar de la faptul ca nu prea ai cum sa nu te scarpini pe talpa. Io am 2.0TS si in ultima vreme, din cauza dificultatilor financiare, scot consum urban (in Bucuresti!) <10,5%, mers incet, doar un pic mai tare ca daciile.

Adminul.

Post subject:
PostPosted: 23 Jun 2006, 11:18 

Merci de primire!
Am sunat din nou la reprezentanta, am dat seria de sasiu si mi s-a reconfirmat: 6.700.000 kit-ul, dar cu o curea si 2 role :?: Cica doar daca vreau sa schimb si transmisia sunt 3 curele si 5 role. Transmisia?! Voi ce ziceti?

Post subject:
PostPosted: 23 Jun 2006, 11:48 

Salutare si bun venit printre noi :D

-------------------------------------
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 120 CP
Alfa Romeo GTV V6 3.2 270CP
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 101CP
Alfa Romeo 33 boxer 1.7 16V QV 140CP
Ex. Alfa Romeo GTV V6 2.0 Turbo 240CP

Post subject:
PostPosted: 23 Jun 2006, 11:56 

Pai normal ca trebuie si transmisia, si ECHILIBRAREAAAAA!!! Exact, 3 curele si 5 role! Ce pret au?

Post subject:
PostPosted: 23 Jun 2006, 12:01 

Trebuie sa recunosc, deja cunosc satisfactiile date de o alfa. :) Iar ultimul drive test pe care l-am facut a fost cu noua 159 1.9 jtdm 150 cp, pe care se pare ca a condus-o juma' de forum. Eu am facut testul in afara orasului, asa ca am putut sa ma bucur de performantele ei. :wink: Am schimbat a 5-a pe la 140 km/h la peste 4000 rpm, dar cand am ajuns pe la 170 km/h a trebuit sa reduc brusc la 40, asa ca n-am mai apucat sa-i dau si a 6-a, pe care cred ca o schimbam pe la 180 - 190.
Masina in care m-am simtit cel mai bine? Alfa GT. Nu-mi venea sa mai cobor, voiam sa plec cu ea acasa. Poate intr-o zi...

Pt admin.
O sa-i intreb saptamana viitoare, cand o sa merg cu masina la ei. Cine stie? Poate am noroc si e schimbata deja. Aici pe shop e 1250 RON?
Inca ceva despre masina: ea e din Germania dar a fost folosita in Italia.
Ce nu-mi place la ea: consola centrala si volanul de lemn. Parca nu-si au locul intr-o masina ca asta. Dar, deh, e Distinctive. Macar interiorul e "pelle momo irlanda".

P.S. De ce nu pot incarca o poza in profil? e jpg si are dimensiunile corespunzatoare.

Moderator edit: Pt a nu posta consecutiv, este suficient sa folosesti butonul "edit" din coltul dreapta-sus al mesajului anterior
Multumesc pt intelegere!
Alex_Alfa

Post subject:
PostPosted: 24 Jun 2006, 00:16 

Se pare ca o voi avea mai repede decat ma asteptam! :) Sambata seara plec dupa ea la Cluj, sa o preiau. Deci duminica dimineata voi fi acolo. Plec cu trenul, dar la intoarcere... vruuuummmmm. Abia astept!
Poate cunosc si vreun membru al clubului in cele 3-4 ore cat stau in Cluj. :) O sa ma uit dupa alfe!

Last edited by alfa_no1 on 24 Jun 2006, 01:26, edited 2 times in total.

Post subject:
PostPosted: 24 Jun 2006, 00:23 

Super!!
Bafta si drum bun! :)
Ai grija mare cum mergi acasa cu ea! :P
Si cand ajungi, fa-i niste poze sa o vedem si noi ;)

Post subject:
PostPosted: 24 Jun 2006, 01:14 

Alex_Alfa Quote:
Super!!
Bafta si drum bun! :)
Ai grija mare cum mergi acasa cu ea! :P
Si cand ajungi, fa-i niste poze sa o vedem si noi ;)
Merci, Alex_Alfa!
O sa merg linistit, pana ajung cu ea la service, ca sa nu am surprize.
O sa-i fac si poze.
Cu postatul consecutiv, scuze! Am omis sa editez din graba. N-o sa se mai intample! :)

Attachments:
File comment: Asta-i poza de la autohaus
alfa.jpeg
alfa.jpeg [ 17.5 KiB | Viewed 2733 times ]

Post subject:
PostPosted: 24 Jun 2006, 08:59 

sa ai parte numai de bucurii cu ea! :D
io zic ca pentru linistea ta schimba distributia,cei de la AI nu au de unde sa stie cind a fost schimbata, eventual daca odata cu masina iti vin si ceva hirtii,canet de intretinere,facturi ca sa iti poti da seama cind a fost schimbata!

Post subject:
PostPosted: 24 Jun 2006, 09:31 

Da, dar mai e o problema: pe carnetul de intretinere poate sa scrie "schimbat distributie", si sa fie schimbata doar cureaua, dar rolele ioc. Sunt Stan Patitul, stiu asta foarte bine! Desi nu avea mult, a trebuit sa ii fac distributia din nou, ca sa includa si rolele!!!
Cel mai bine iti dai seama dand capacul jos de la distributie si studiind rolele si curelele.

Post subject: salut fratilor!
PostPosted: 24 Jun 2006, 13:31 

Am observat ca va creste nr-ul membrilor!Ei,mai aveti inca unul,sper sa nu va fac de rusine cu a mea 156 2.0TS din 2000,adusa de un prieten din Franta (am cumparat-o cu japca de la el:).E frumoasa de pica,negru blue cosmo cu praguri,scaune beton alfatex,praguri,jenti alfa pe 16`.Am ceva probleme cu bara stabilizatoare fata(cam suna pe gropi).In rest sunt multumit,nu mi-as lua alta marca.Zilele trecute stateam intr-un BMW si aveam senzatia ca stau intr-o caruta.Cine stie,stie!O sa pun poze cand am timp.V-am salutat din mers!

Post subject:
PostPosted: 24 Jun 2006, 13:40 

Bine ai venit pe forum alfalex!Cum adica sa ne faci de rusine?Nici daca ai avea...Arna n-ai avea de ce sa fii mai prejos.

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

Post subject:
PostPosted: 24 Jun 2006, 13:47 

Salutari alfalex!
Bun venit pe forum!
Din cate ai scris se pare ca ai o masina foarte frumoasa (mai ales culoarea :D :oops: )
Chiar te rugam sa ne pui niste poze cu masina, cat mai curand posibil :) , dar intr-un alt topic ;)

Post subject:
PostPosted: 27 Jun 2006, 01:59 

Salutare!
Am adus ieri masinuta acasa.
Cu ce sa incep? Cu drumul spre Cluj cu acceleratul Iasi - Timisoara, care a fost sub orice critica. Doar trenul asta si personalul de Oltenita pot fi intr-o stare atat de jalnica. Am mers la clasa I si vagonul nu era nici macar de clasa a III-a! Cine a fost cu el stie ce vorbesc. Multumim CFR!
Cand am coborat in gara, am pus mana pe telefon sa-l sun pe cel care mi-a adus-o, pentru a ne intalni. Dar... In timp ce formam numarul, ridic privirea si vad o Alfa care se odihnea in fata garii. Ma astepta.
Impresii.
Ce-mi place:
Masina arata SUPERB, merge FANTASTIC si motorul se aude BESTIAL. Are radio CD Clarion, dar cui ii mai trebuie asa ceva cand aude motorul?
Desi spuneam ca nu-mi place volanul din lemn, mi-am schimbat parerea. Arata foarte bine si cred ca e mai practic decat unul imbracat in piele.
Tapiteria e din piele si arata excelent. Doar scaunul soferului e folosit, scaunul pasagerului si bancheta sunt ca noi. Nu cred ca scaunele sunt incalzite. Daca sunt, eu inca n-am gasit butonul. :)
Ceasurile de bord au lumina verde. Desi la inceput ma gandeam sa le schimb, imi plac asa, contrastul cu acele rosii fiind foarte placut.
Becul de la airbag nu sta aprins! :)
Motorul. Despre el ce sa zic? La turatii mici toarce ca o pisica, iar la turatii mari urla ca o fiara si trage ca o locomotiva. Masina are o stabilitate excelenta si o directie precisa, merge ca pe sine. Cred ca suspensia e facuta de curand, desi in cartea de service nu scrie. Arcurile si amortizoarele par destul de noi si nu se aude nici un zgomot la rularea pe drumurile noastre gaurite.
Imi place foarte mult spoilerul decupat de la hayon, care e de mare efect. Daca as fi pus sa aleg intre o berlina si o SW, nu stiu ce as alege. Amandoua sunt frumoase si imi plac la fel de mult.
A mea, desi e SW, nu a dat semne ca ar fi mai putin stabila la curbe.
Franele se dozeaza foarte usor. Poti opri masina lin daca e nevoie, dar poti si sa arunci pasagerul din dreapta pe geam, daca nu poarta centura. :))
Si-mi place ca intoarce capetele dupa ea pe strada. Azi cineva s-a impiedicat tot uitandu-se la ea . :)
In plus, a mai facut doua victime, in sensul ca doi amici s-au hotarat sa-si ia si ei Alfa, asa de mult le-a placut. Un al treilea amic, proaspat proprietar al unui Opel Asta 1.7 dti model 2000, care-si lauda masina vinerea trecuta si ma intreba ce-mi trebuie Alfa ("ehe, masina aia-i de fite, o sa te usuce consumul si intretinerea! Ce-o sa faci cu 150 CP? A mea are 75 si merg si eu cu 160 la ora"), a coborat azi oftand din Alfa mea. :))

Ce nu-mi place:
Bara din spate e putin zgariata la coltul din dreapta, probabil de la o parcare gresita.
Bara din fata are si ea cateva urme, cred ca inerente unei utilizari timp de 5 ani a masinii.
In rest, caroseria arata excelent.
Are instalatie de remorcare. Nu pare a fi folosita, nici macar nu are carlig. E doar instalatia, fara urme de uzura. Conform actelor, a fost montata la reprezentanta Alfa Romeo, la livrarea masinii catre primul proprietar.
Capul schimbatorului de viteze. Are o culoare oribila, diferita de cea a volanului si a consolei centrale. Nu are logo-ul Alfa Romeo.
Atat cu ce nu-mi place!
Aaaa, desi pe maneta pentru stergatoare e indicat faptul ca am stropitoare pentu luneta, de fapt nu am.

Acum trebuie sa ma culc. Voi face un "later edit" maine, dupa ce trec cu masina prin service.

P.S. Merci de sfaturi si bun venit lui alfalex pe forum. Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea!

Post subject:
PostPosted: 27 Jun 2006, 13:46 

Felicitari!!
Pt stropitorul de luneta incearca sa impingi maneta in fata. Cred ca asa functioneaza... :?

Post subject:
PostPosted: 27 Jun 2006, 23:31 

Si eu imi doream ceasuri cu lumina rosie ,alt bord decat lemn ...m-am ales cu ceasuri albe cu lumina verde ,interior din piele si lemn si sunt foarte multumit ..tipul asta de interior arta mai bine decat in poze.
Felicitari pt. noua ta amanta ..pardon - achizitie. Sa ai noroc de ea si sa te stapaneasca sanatoasa !

Post subject:
PostPosted: 29 Jun 2006, 13:31 

Merci de felicitari!
Intre timp am gasit si stropitoarea pentru luneta. Era ascunsa sub spoilerul hayonului. Eu ma asteptam sa fie la baza stergatorului, cum vazusem la alte marci.
La RAR a facut impresie si a iesit excelent la teste. Toti care erau pe acolo si-au lasat masinile si s-au strans in jurul ei. Ca la o femeie frumoasa. :) Bine ca ei isi iau Golf-uri. Mi-ar place sa organizam o intalnire nationala la Suceava. Sa adunam vreo 100 de Alfe in centrul orasului, sa-i mai trezim pe germanofilii de aici. :)
E foarte sprintena prin oras si ma ajuta la depasiri (era sa depasesc si masina politiei :) ).
Are totusi o mica problema, o sa deschid si un topic. Indicatorul nivelului de carburant imi arata ca am ba jumatate de rezervor, ba mai am putin si raman in pana prostului. La voi cum e? :?

Aaa, era sa uit. As vrea si eu niste pliante de la Club, sa le dau la dealerul local. Se poate?

Post subject:
PostPosted: 29 Jun 2006, 16:16 

in privinta indicatorului de benzina, la mine e in functie de inclinatia masinii :)
adica imi arata mai mult daca e inclinata pe spate sau in partea stanga, si mai putin invers
dupa un mers de maxim 1 km pe un drum drept isi revine la valoarea normala

Post subject:
PostPosted: 30 Jun 2006, 11:26 

andrei123 Quote:
Si eu imi doream ceasuri cu lumina rosie ,alt bord decat lemn ...m-am ales cu ceasuri albe cu lumina verde ,interior din piele si lemn si sunt foarte multumit ..tipul asta de interior arta mai bine decat in poze.
Felicitari pt. noua ta amanta ..pardon - achizitie. Sa ai noroc de ea si sa te stapaneasca sanatoasa !

Andrei, ai dreptate cu "amanta". Dar avantajul e ca nu starneste gelozia sotiei. Dimpotriva, ii place si ei foarte mult, asa ca se poate vorbi chiar de un adevarat "menage a trois". :D Visul oricarui barbat, nu?

Post subject:
PostPosted: 07 Jul 2006, 10:45 

A venit aseara un vecin sa-mi vada Alfa. Vrea sa-si ia si el o masina si pana ieri nu era hotarat ce. S-a invartit o ora pe langa ea, s-a urcat la volan, a pus o suta de intrebari si a concluzionat : "Acum merg acasa sa-i scot sotiei VW-ul din cap!" :lol:

Post subject:
PostPosted: 07 Jul 2006, 10:56 

Bravo alfa_no1!Raspandeste virusul Alfa! :D

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

Post subject:
PostPosted: 07 Jul 2006, 23:05 

Quote:
Andrei, ai dreptate cu "amanta". Dar avantajul e ca nu starneste gelozia sotiei. Dimpotriva, ii place si ei foarte mult, asa ca se poate vorbi chiar de un adevarat "menage a trois". Visul oricarui barbat, nu?
Corect, un argument in plus pt. ca daca ti-ai fi cumparat WV sau BMW s-ar fi primit "menage a trois" ...dar cu 2 masculi si o fem. ,,ceea ce duce mai mult la cosmarul oricarui sotz . :twisted:

Post subject:
PostPosted: 10 Jul 2006, 23:13 

Am uitat sa va zic o chestie amuzanta. Ca orice om, a trebuit sa fac RCA-ul ca sa-mi iau numerele rosii (maine depun actele pentru inmatricularea definitiva; astept sugestii pentru numar personalizat :) ). Mi-am luat polita de asigurare, merg la politie si acolo ce constat ca a scris tipa? "MARCA: Alfa MODEL: Romeo." :twisted: Normal, a trebuit sa ma intorc sa-mi refaca polita...

Post new topic  Reply to topic  [ 85 posts ]  Go to page 1 2 3 4 Next

All times are UTC+03:00