Salutare!
Dupa o lunga analiza a discutiilor deja existente pe forum, am ajuns la concluzia ca desi o marca puternica, Alfa Romeo are si deficite. Acest lucru l-am si resimtit personal cand alfuca mea a inceput sa "clacheze".
Astfel, ma confrunt cu urmatoarele probleme:
1. Scartatit extraordinar de enervant la rotile din fata - sesizabil numai la viteze sub 20km/h. La ultima revizie de la Autoperugia nu au reusit sa identifice problema (si nu ma surprinde), asta in conditiile in care discurile+placutele erau ok, bascule superioare ok (referitor la un alt subiect pe forum). Acel scartait il aud si in prezent.
2. Zdranganit ciudat in zona blocului motor insa numai cand turometrul atinge valori intre 1900rpm - 2000rpm (nici sub, nici peste). La 1800rpm se aude impecabil, la 2100rpm la fel.
3. Cutia de viteze manifesta un "fluierat" la primele schimbari ale treptelor de viteza. Dupa aproximativ 5 min, efectul dispare. Pe langa asta, intra greu in masalier (oarecum "pe langa", intr-o zona neutra).
Sincer va spun, sunt usor dezamagit cand vad cum astfel de mici...disfunctinoalitati...pot distruge intreaga placere de a conduce o Alfa Romeo.
Rugamintea mea este sa imi spuneti parerile voastre, insotite de o eventuala estimare a costurilor de reparatie.
Multumesc anticipat. Mircea