It is currently 29 Nov 2024, 20:47

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: Dupa mult timp, salutari
PostPosted: 30 Sep 2008, 19:36 

Deci, salutari :)

N-am mai intrat pe forum de fooooarte mult, imi place noua 'fata' si coloarea e foarte potrivita. Felicitari tuturor celor implicati, chiar ati facut o treaba excelenta.

Oricum, postez la aria 159 sa va mai spun peripetii si ce probleme am mai avut cu masinuta intre timp. Nici nu stiu cu ce sa incep, cronologic vorbind habar n-am care s-a intamplat mai intai, dar am cateva probleme deranjante pe care o sa incerc sa le rezolv cat mai repede. Intre timp m-am mutat in Germania si sper sa am parte de servicii mai bune prin partile astea (scuip in san), inca n-am testat profesionalismul niciunui dealer Alfa. Deci, urmeaza lista:

1. Se pare ca am un scurt la cablajul senzorilor de parcare spate care imi arde (sau ardea ca n-am mai patit-o de 3 luni) o siguranta pe circuitul butoanelor de bord, control geamuri, senzori spate, senzori lumina si ploaie. Ultima oara in iunie parca mi s-a ars de 3 ori in 2 zile.

2. Nu imi mai merge incalzirea in scaunul soferului, si nu e butonul ci se pare ca rezistenta e dusa (verificata la AutoPerugia inainte sa plec, n-am avut timp sa rezolv pentru ca dura prea mult - evident nu aveau pe stoc rezistenta).

3. Tacane un injector. Ar fi al doilea pe care il schimb, in Romania nu am reusit sa ii determin sa-mi schimbe decat unu, AutoItalia n-a fost de acord sa efectueze schimbarea in garantie si pentru al doilea. Am sperat in timp sa se mai curete si sa-si revina dar vad ca n-are sanse.

4. Aripa stanga-fata, schimbata dupa o lovitura si vopsita la AutoPerugia se cojeste frumusel pe margini. Deocamdata nu se vede decat de aproape, dar stiti si voi cum e, de ajuns ca stii tu ca defectul e acolo ca sa te foiesti noaptea in somn.

5. O portiune din volanul meu gri si frumos (cam pe la ora 8-9 daca il privesti ca pe un ceas) incepe sa-si arate culoarea neagra de sub vopsea. O sa incerc sa bag tot pe garantie, dar nu cred ca am sanse. Din fericire scaunele inca arata foarte bine, mai putin o ciupitura facuta de subsemnatul cu un nasture de blugi.

6. Scartaie franele. Rau. Placutele si discurile sunt bune (verificare facuta acum 3000 de km, masina are acum 33.400 in total). Daca aveti sfaturi ar fi binevenite (dar va rog nu d-alea cu 'dai cu vaselina :clapping:' )

Cam atat cred, oricum e mai mult decat indeajuns. In rest numai de bine, masina asta imi trezeste acelasi feeling ca atunci cand am vazut-o prima oara, efectiv nu ma satur s-o privesc si s-o conduc, am "reusit" sa fac ro-de (2000 de km) in 24 de ore, un fel de 'personal worst' pentru mine din cauza drumului super aglomerat si a santierelor omniprezente in Austria si Germania, si cu toate astea parca drumul nici n-a contat, inca ma uimeste cu pot sa conduc ore in sir, fara sa opresc, fara sa beau apa, fara sa fumez, parca nimic nu mai conteaza cand sunt la volanul Alfei mele.

In fine, hai ca ma opresc aici, saptamana asta o sa testez primul dealer (am unul la 10 minute de mers pe jos de unde locuiesc acum) din Germania si o sa va tin la curent.

Salutari! :wave:

Last edited by bluebit on 30 Sep 2008, 23:00, edited 1 time in total.

PostPosted: 30 Sep 2008, 20:12 

Car: Giulia Q
cand este fabricata alfa ta ? si ce motor ai? sa stiu si eu la ce sa ma astept , am 30000 km si ma duc la revizie saptamana asta .

Giulia Quadrifoglio 2.9 AT 2024 -

PostPosted: 30 Sep 2008, 22:58 

alfetta Quote:
cand este fabricata alfa ta ? si ce motor ai? sa stiu si eu la ce sa ma astept , am 30000 km si ma duc la revizie saptamana asta .
Februarie 2007, 1.9 JTDm. Neagra ca noaptea :)

PostPosted: 30 Sep 2008, 23:07 

Car: Giulia Q
surori , sa-mi bag p... , eu tot cred ca la cat de mult am dorit sa am o alfa nu cred ca ma lasa D-zeu singur chiar acum.

Giulia Quadrifoglio 2.9 AT 2024 -

PostPosted: 30 Sep 2008, 23:50 

kinky, vrem pozne cu ea :) :naughty:

PostPosted: 01 Oct 2008, 01:01 

Car: 115/960
hehe, bluebit, ne bucuram sa auzim vesti de la tine! din pacate nu pot sa iti recomand nici un fel de rezolvare la problemele tale, vroiam doar sa te salut :wave:

PostPosted: 01 Oct 2008, 01:05 

bluebit Quote:
6. Scartaie franele. Rau. Placutele si discurile sunt bune (verificare facuta acum 3000 de km, masina are acum 33.400 in total). Daca aveti sfaturi ar fi binevenite (dar va rog nu d-alea cu 'dai cu vaselina :clapping:' )
Si eu am aceeasi problema si dupa ce le-am verificat au continuat sa scartaie.
Nu prea ai ce face decat sa schimbi placutele cu unele de ferodou. Astea originale
sunt ecologice cu continut redus de ferodou si din cauza asta scartaie.

PostPosted: 01 Oct 2008, 16:17 

Car: Alfa Giulia 2.0T
Continuarea "off topic" a fost mutata la http://forum.alfaclub.ro/viewtopic.php?f=6&t=5029

Salut, Sebi! Ne face placere sa te vedem din nou pe forum.
Asteptam sa ne povestesti mai multe despre viata in Germania, cel putin in relatie cu Alfa.
Toate bune,

Cristian

PostPosted: 01 Oct 2008, 16:19 

pentru ca cine ca facut split-ul nu s-a uitat si la ce trebuie:
alexmirica Quote:
Scartaitul il rezolvi aplicand un strat de solutie de cupru pe spatele placutelor, ele nu au nici o vina.
Scartaie la frecarea cu etrierul, nu cu discul. Asta e problema...
Placutele mai de firma au un strat mai gros pe spate de ceva cauciucat pentru a preveni scartaitul.
Cypy Quote:
Solutia respectiva se gaseste si sub denumirea de brake silencer si are o pensula cu care se aplica pe placute .

PostPosted: 02 Oct 2008, 13:56 

Salut Cristi, EGE! Ma bucur sa fiu din nou pe aici. Pentru mine ultimile 3-4 luni au fost ca un uragan, d-abia incep sa incetinesc, si din aceasta cauza n-am apucat sa ma opcup nici de masina, biata de ea.

Alex, multumesc pentru sfatul cu placutele. Oricum cel mai probabil la viitoarea revizie o sa le schimb, asa ca pentru viitor macar stiu ce am de facut. Cypy, mersi si tie

Apropo de revizii, pe mine ma bate gandul sa le fac pe sistemul occidental, adica la 30k o data cu un schimb de ulei la 15k. De distributie nu stiu ce sa zic, parca n-as schimba-o la 2 ani ca in Romania, dar va trebui sa o verifice cineva, n-am chef s-o patesc. :censored:

Last edited by bluebit on 02 Oct 2008, 13:59, edited 1 time in total.

PostPosted: 02 Oct 2008, 13:58 

Ahh si l-am trecut cu vederea pe domnu Tupac. Sorry man, au facut astia mici mizerie in topic si vad ti-a mutat Cristi si postul tau. Man, eu cred ca raman definitiv p-aici ca-mi place!! :wave:

PostPosted: 02 Oct 2008, 14:32 

bluebit Quote:
Ahh si l-am trecut cu vederea pe domnu Tupac. Sorry man, au facut astia mici mizerie in topic si vad ti-a mutat Cristi si postul tau. Man, eu cred ca raman definitiv p-aici ca-mi place!! :wave:
:) Off...speram sa nu ne parasesti defintiv totusi.. :)

PostPosted: 22 Oct 2008, 11:43 

Ok, am resusit sa ajung la service cu masina, per total o experienta foarte placuta. N-a ridicat nimeni din spancene sau din umeri, foarte amabili si evident grijulii fata de orice client. In plus multi oameni pasionati inginerul cu care am stat eu de vorba era un italian cu biroul acoperit de certificate si diplome si un ceas Sinn Alfa Romeo (Sinn 144 pentru cunoscatori) editie limitata la mana - i-am propus in gluma sa mi-l vanda si m-a refuzat spunandu-mi ca o sa fie ingropat cu el.

Am lasat masina 2 zile la ei, am gasit-o foarte curata, nici o amprenta plina de vaselina pe tapiterie sau scaunele murdare. Ramane sa revopsesc aripa care se cojeste, dar asta alta data. Mai jos gasiti desfasuratorul:
bluebit Quote:
1. Se pare ca am un scurt la cablajul senzorilor de parcare spate care imi arde (sau ardea ca n-am mai patit-o de 3 luni) o siguranta pe circuitul butoanelor de bord, control geamuri, senzori spate, senzori lumina si ploaie. Ultima oara in iunie parca mi s-a ars de 3 ori in 2 zile.
Intrucat acea siguranta nu s-a mai ars din Romania, nici nu le-am spus sa verifice circuitul, ci doar sa stearga erorile - daca le gasesc (apareau erori legate de senzori).
bluebit Quote:
2. Nu imi mai merge incalzirea in scaunul soferului, si nu e butonul ci se pare ca rezistenta e dusa (verificata la AutoPerugia inainte sa plec, n-am avut timp sa rezolv pentru ca dura prea mult - evident nu aveau pe stoc rezistenta).
Rezolvat frumusel, n-a fost rezistenta din scaun ci un cablu de legatura de dedesubt. Intre timp mi-am amintit si cand am observat prima oara ca nu-mi mai merge incalzirea, a fost dupa ce am lasat masina la AP pentru un retus de vopsea. No comment.
bluebit Quote:
3. Tacane un injector. Ar fi al doilea pe care il schimb, in Romania nu am reusit sa ii determin sa-mi schimbe decat unu, AutoItalia n-a fost de acord sa efectueze schimbarea in garantie si pentru al doilea. Am sperat in timp sa se mai curete si sa-si revina dar vad ca n-are sanse.
Rezolvata si asta, in plus mi-au facut si nu stiu ce update de soft, se pare ca ramasesem in urma :thumbdown:
bluebit Quote:
5. O portiune din volanul meu gri si frumos (cam pe la ora 8-9 daca il privesti ca pe un ceas) incepe sa-si arate culoarea neagra de sub vopsea. O sa incerc sa bag tot pe garantie, dar nu cred ca am sanse. Din fericire scaunele inca arata foarte bine, mai putin o ciupitura facuta de subsemnatul cu un nasture de blugi.
Asta n-am rezolvat-o, se pare ca nu intra pe garantie, e uzura si atat. Oricum, paranoia mea aplifica 'damage'-ul, nici sotia nu vede unde e vopseaua uzata :wink:

Post new topic  Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC+03:00