It is currently 29 Nov 2024, 16:21

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: Check engine
PostPosted: 23 Aug 2008, 13:29 

Salut,

Revin cu o problema. mi apare un mesaj de check engine si aprins becul indicator aferent.

Evident o sa o duc in service, dar aveti ideea la ce sa ma astept? Am o vaga senzatie ca nici zgomotul motorului nu mai e la fel. Injector? 1.9 JTDm.

Fir-ar....

Post subject: Re: Check engine
PostPosted: 25 Aug 2008, 10:33 

Car: Alfa Giulia 2.0T
Salut,

Pot fi multe cauze, cel mai putin grav ar fi o problema de blocare a filtrului antiparticule. Oricum, este necesar examiner-ul, mergi deci la un service "credibil" in materie Alfa Romeo.

PostPosted: 25 Aug 2008, 18:22 

la mine cand s-a aprins a fost de vina o clapeta din galeria de admisie...s-a inlocuit galeria(garantie)

PostPosted: 28 Aug 2008, 21:03 

Bun, am fost in service - asta era - filtrul de particule... "imbacsit". A fost "regenerat". Au astia niste termeni tip Star Treck combinati cu regionalisme Vintzu de Sus.

Cei de la service (Auto Peruggia) mi s-au parut foarte ok. Au rezolvat repede si s-au ocupat si de alte doua probleme minore.

PostPosted: 02 Sep 2008, 21:42 

sper ca nu ti-au luat bani pentru "explicatia" asta...
filtrul de particule il regenerezi singur... iesi un pic la drum lung si ii "dai in gura" 10-15 minute.
sunt foarte curios cum au facut ei "regenerarea".

PostPosted: 02 Sep 2008, 23:09 

Daca filtrul este blocat (intasato, pt cunoscatori :D ), nu il mai regenerezi tu nici cu politia! Doar in service se mai poate! Oricum, se recomanda sa conduci in maniera potrivita unei benzinare tocmai ca sa previi aceste fenomen, mai ales daca mergi mult in oras. Ce spui este valabil doar cu titlu preventiv!

PostPosted: 02 Sep 2008, 23:26 

tudor_3003 are my08, deci foarte putini km, iar DPF-urile sunt facute sa functioneze fara interventie cateva sute de mii de km... si atunci se schimba

"imbacsit"... "regenerat"... sper ca intelegi unde bat, nu?

PostPosted: 03 Sep 2008, 08:27 

Ce zici tu este in teorie. Am citit multe posturi despre probleme cu DPF-urile mult inainte de termenul la care te referi. Iar daca DPF-ul ajunge in starea de "foarte imbacsit" - induce "check engine" - se cheama ca ai nevoie de service pentru regenerare manuala! Este ceea ce i s-a intamplat lui Tudor. Oricum, regenerarile automate se produc si ele intr-un context anume: regim de viteza (turatie ) constanta intr-un interval de timp specific , etc, etc. De acord , poate aparea mesajul "DPF intasato" (nu stiu ce zice in engleza) si atunci merge sa ii dai forja pe drum intins 10 minute in ture inalte, dar "check engine" este altceva.

PostPosted: 03 Sep 2008, 12:30 

tocmai. check engine ala este generic si apare la o multime de probleme... de exemplu mie mi-a aparut pentru ca se balarisera codurile de la imobilizator (mi-a dat vehicle protection not available dupa care...).

s-ar putea sa ma insel eu rau de tot, dar stiam ca DPF-urile nu ai cum sa le "regenerezi" manual. le schimi si asta e.

mai mult, masina lui Tudor are probabil cateva mii de km maxim, este aproape imposibil sa se buleasca DPF-ul... poate doar daca a mers cu motorina de tractor si ma cam indoiesc de asta :)

sunt doua lucruri importante aici: sa se fi rezolvat problema si sa nu-i fi luat bani pentru "regenerare". :)

PostPosted: 03 Sep 2008, 12:38 

DPF-ul are cicluri de regenerare automata in timpul mersului dar poate fi "curatat" (regenerat) fortat in service, nu cunosc exact procedura manuala. Intreaba la service si vei afla.
Oricum, nu am avut probleme niciodata pana acum in acest sens, poate si pt ca prefer regimurile de turatii inalte.

PostPosted: 03 Sep 2008, 18:22 

Eu am patit-o odata cu DPFul de pe Peugeot 407 - a avut nevoie de interventie in service (incercasem eu sa il forjez pe autostrada, dar nu s-a reparat).
La Alfa anterioara (motor 1.9) mi s-a aprins becul ala cu Check engine cand eram in drum spre Croatia, imediat dupa ce am intrat in Ungaria - deci dupa ce mersesem la drum intins, nu prin oras. Banuiala mea e ca de la motorina pe care am pus-o de la Petromul din Arad. Intrucat eram in drum spre destinatia de concediu, am mers mai departe asa - noroc ca dupa vreo 100 km ne-am oprit ca sa dormim noaptea. Si ce sa vezi - a doua zi dimineata era ok, si nici nu mi s-a mai aprins.
Oricum, acum, la fel ca si georgecristian, conduc in turatii ceva mai inalte, nu merg niciodata sub 2000 si schimb spre 4000.

PostPosted: 09 Oct 2008, 22:24 

Multumesc tuturor pentru idei si posibile explicatii. Am fost un timp foarte prins cu diverse si n-am mai intrat pe forum.

Ca sa va raspund, nu mi-au luat nici un ban, a fost trecut pe garantie, masina aveam vreo 5000 de km la momentul respectiv, oricum.

Cat despre motorina, am bagat numai de la OMV si de la Petrom. Oricum, am auzit la versiuni despre calitatea combustibililor de pe la noi... asa ca pur si simplu imi mentin obiceiul, nu cred ca de la asta a fost problema. Cat despre turatii, in prima parte oricum nu i-am "dat in gura", cat avea sub 3000 de km, ca asa mi s-a recomandat si de la AI si de catre alte persoane.

Oricum, nu obisnuiesc sa fiu extrem de agresiv (desi mai am momente).

Cert este ca momentan (am vreo 6500 de km acum) nu am mai avut probleme, dar nici nu am mai apucat sa ies cu ea prea mult.

PostPosted: 13 Nov 2008, 22:05 

Car: 156 1.8 TS
In seara asta mi s-a aprins si mie "check engine" (beculetzu galben din bord) masina imi merge foarte bine......mentionez ca am o afla 156 1.8 ts 2001...poate s-a mai discutat pe undeva ....dar cum pot "stinge" beculetzu...Se poate rezolva cu testaru`???
Multumesc,

Post new topic  Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC+03:00