daca tot e vorba de trasee/concedii..eu am unul preferat..ca tot veni vorba, si anume transfagarasanul. L-am facut de vreo trei ori anul trecut numai, imi place tare mult si e destinatia mea de duminica sau de zi in care am chef sa ma plimb. Drumul, din Brasov, este dificil pana dupa Fagaras, fiindca se lucreaza de cand sunt mic la el
sau macar asa am eu impresia..apoi incepe. Dupa ce iei stanga, incepe partea frumoasa. Pe prima portiune, pana la Cascada, parca esti la antrenamente pentru ce va urma..drumul are linii drepte, apoi din ce in ce mai multe curbe. De la Cascada in sus se schimba tot. Intri in inima muntelui. De fapt cand se inchide Transfagarasanul practic de la Cascada in sus se inchide. Ce urmeaza de aici insa este magnific. Serpentinele din vale ajung aproape tangential una de urmatoarea pe alocuri, iar peisajele sunt excelente. Obiectivul este sa ajungi sus, unde parchezi cuminte si mergi sa mananci daca esti epuizat de drum
..ai doua variante serioase, cel putin vara trecuta asa era: cabana de vanatoare (zice-se) a lui Ceausescu..cam pre-89 style, apoi cea a "neamtului"...personal recomand prima pentru o cafea si atat si a doua pt masa..aia au plin mai tot timpul => mancare mai rapid si mai buna..in fine, aveti cateva poze mai departe sa va faceti o idee.
Despre calitatea drumului: dinspre Fagaras pana la Balea, excelent, cel putin drumul de la Cascada pana sus este asfaltat tipic de munte, gen Austria sau Italia, fara gropi si se pare destul de rezistent fiindca stiu ca deja are ceva ani de cand a fost refacut. Pe partea asta nu circula camioane, nu se transporta lemne etc. Pe partea cealalta, dupa ce treci de tunel, cred ca sunt vreo 10-15km pe care poti sa mergi fara griji..apoi incepe dezastrul, drumul este brazdat de santuri, asfaltul este prost iar camioanele care urca aproape zilnic pana la un punct au distrus si ce ramasese bun din el. Se poate merge, insa incet si cu grija mare. Frumusetea traseului de nord insa face toti banii. Eu prefer Brasov-Balea si inapoi. Enjoy!