Eu am avut pana acum doua 159, ambele luate de noi.
Prima, cu motor 1.9JTDm ca atat au fost banii atunci (ca dotari era versiunea Distinctive, cea mai buna atunci) mi-am luat-o in dec. 2006. Singura problemuta avuta la ea a fost cu reostatul de la incalzirea in scaune, a trebuit schimbat pentru ca nu incalzea bine scaunul sofer. In rest nici o problema, am tinut-o aproape un an si am facut cu ea 15000 km.
Apoi, am avut ocazia sa o schimb pe un 159 cu motorul nou de 210 CP, asta care o am acum, versiunea Emozione si pe care am pus cam tot ce se putea in afara de navigatie. Cu asta am avut o problema legata de perdere de ulei: la un moment dat, observand ca pierde ulei, am dus-o la AI in service, unde mi-au spus ca trebuie sa imi inlocuiasca o garnitura - si pentru asta mi-au tinut-o in service 8 zile (daca nu le faceam scandal, probabil ca dura mai mult), iar cand mi-au dat-o inapoi, era jegoasa, desi eu le-o dadusem impecabila
In fine, una peste alta, niste probleme minore pe care probabil ca le poti intalni la orice marca; la fel cu service-ul, poti avea si experiente ok, dar si nasoale, cam la fel ca la orice alta marca. Dar feelingul.... feelingul... eu zic ca nu se compara cu nimic dintre masinile din aceeasi gama de pret, si chiar peste... Eu nu eram fan Alfa inainte de primul 159, am ajuns intamplator atunci cand imi cautam masina la un prieten care e dealer Alfa si care mi-a dat in 2006 un discount "nesimtit" de mare, in conditiile in care atunci nu iti dadeau nici covorase gratis...