Am avut ocazia aseara de a face un mic drive-test neoficial cu 159 TI MY2008 2.4mJTD 210cp, Q2 electronic.
O sa incep cu inceputul: inca de la vederea masinii am fost extaziat de faptul ca au inceput sa puna pe TI si alte interioare inafara celui negru. Asadar, masina in cauza era in combinatia perfecta pentru sufletul meu, neagra cu interior crem
Masina arata bestial!
La intorior trebuie neaparat sa mentionez volanul, care sincer in poze mie nu-mi spune nimic, insa in mana se simte sublim!
Next, motorul: este de vis! diesel in 5 cilndri, toarce aproape ca o benzinara, e o placere sa il accelerezi chiar si pe loc, iar din interior cu usile inchisa cineva cu mai putina experienta automobilistica ar putea sa jure cu mana pe inima ca se alfa intr-o benzinara! Toate blamarile lui toshy la adresa motorului sunt pure crap, iar daca cumva si restul lucrurilor de care se plange sunt similare, atunci are o masina perfecta!
In mers, motorul incepe sa se simta abia in treapta 3. 1 si 2 pleaca foarte frumos, nu rup aproape deloc aderenta (probabil aici ajuta si Q2ul electronic), trag bine, dar nu sunt violente. Evident ca nici treapta a 3a nu e violenta dar acolo unde alte masini se inmoaie 159le se dezlantuie si inca accelereaza la fel de liniar ca si in treapta 2, dandu-ti senzatia ca motorul nu are limite. Nu am avut loc sa ma dau si la treapta a 4a, dar sunt convins ca as fi ajuns repede la niste viteze nedemne de circulatia urbana.
Handelingul este foarte bun, am intrat destul de tare intr-un sens giratoriu si masina nu a dat nici un semn de neputinta, nu a pierdut nici un pic aderenta, nu s-a inclinat, a revenit fix pe traiectorie la sfarsitul virajului.
Cu toate acestea, masina se simte un pic greoaie in comportament, atat acceleratia cat si handelingul ofera ceva mai putine senzatii decat ofera generatia veche 147/156/GT, ceea ce imi lasa senzatia ca este o masina ceva mai batraneasca, insa, mai sigura (si nu ma refer doar la siguranta in cazul crashtesturilor, ci si la siguranta in conduita)
Overall, masina e super si dupa parerea mea face toti banii (masina in cauza am inteles ca face la momentul actual 30.000E DDP)