It is currently 16 Nov 2024, 15:58

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 42 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
 Post subject: Scartait incredibil!!!
PostPosted: 17 Jul 2008, 17:14 

Salut,

De cateva zile de cand am schimbat bratele oscilante inferioare imi scartaie mai rau masina la gropi sau denivelari sau efectiv cand pun frana sau ma dau jos din masina si las greutate pe masina, desi speram ca dupa ce schimb bratele scap de beleaua asta. Vreau un sfat , din ce cauza poate fi???Bucsile de la bara stabilizatoare ?? sau ce altceva?
De unde pot cumpara doar bucsi si nu bara cu totul|?? :samui:

PostPosted: 17 Jul 2008, 19:18 

Si eu am avut un scartiit pe fata,credeam ca se rupe masina in doua.Banuiam ce are,dupa ce luasem o groapa cu viteza.Brat superior fata..

PostPosted: 21 Jul 2008, 23:01 

Car: AR 156 1.9 JTD
Bucsile bratelor superioare scartie asa ingrozitor. Se greseaza cu un spray si nu mai fac sau cel mai bine se schimba.

PostPosted: 22 Jul 2008, 14:53 

MainEvent Quote:
Bucsile bratelor superioare scartie asa ingrozitor. Se greseaza cu un spray si nu mai fac sau cel mai bine se schimba.
hai sa ti zic ceva .........
eu nu am schimbat bratele superioare .....am schimbat doar bucsile de la bratele inferioare si scartaie foarte tare...este adevarat ca daca dai cu un spray nu o sa mai scartaie dar pentru o perioada.....

PostPosted: 23 Jul 2008, 15:47 

Eu ziceam ca solutia ideala e schimbarea bratelor. Schimbatul bucsilor e un compromis pentru ca in timp se duce si pivotul si atunci te gasesti nevoit sa schimbi bratul cu totul. E chiar mai scump sa schimbi doar bucsile pentru ca e manopera mai mare deci...

PostPosted: 23 Jul 2008, 16:26 

nu la asta ma refeream
ma refeream la faptul ca ai zis ca doar bucsile de la bratele superioare scartaie
eu ziceam ca la mine scartaie cele de la bratele inferioare...... la asta ma refeream
:smart:

PostPosted: 28 Jul 2008, 09:30 

Aceeasi problema o am si eu
intrebarea este unde se gasesc bucsile astea, cei de la ItaloParts au spus ca nu au decat bratele

PostPosted: 28 Jul 2008, 10:34 

italo_alfa Quote:
Aceeasi problema o am si eu
intrebarea este unde se gasesc bucsile astea, cei de la ItaloParts au spus ca nu au decat bratele
pentru a n+1-a oara: bucsele de la bratele inferioare se pot schimba; se recomanda totusi schimbarea bratului complet din pricina pivotului. in cazul in care pica pivotul trebuie sa schimbi oricum bratul cu totul,adica cu tot cu bucse
bucsele de la bratele superioare nu se schimba. Se schimba bratul cu tot cu pivot si bucse.
nu dispera f tare

desi investitia pare mare e mai mica decat la orice audi sau bmw si dupa schimbare comportamentul pe sosea nu se compara cu situatia in care schimbam doar 2 bucse
dupa investitia facuta depinde numai de tine sa nu dai in toate gropile

PostPosted: 28 Jul 2008, 19:01 

Bucsile de la bratele superioare se schimba si ele separat dar situatia e aceeasi deci e mai bine de schimbat cu totul.

PostPosted: 28 Jul 2008, 23:22 

Corect !
kk amestecat ..... carpeala .... costuri suplimentare .... NU MERITA !

AR 156 2.0 TS 155-CP, blue cosmo, putin tuning exterior
new: Fiat Grande Punto 1.3 multijet 90 CP

PostPosted: 29 Oct 2008, 16:34 

asa si la mine, scartzaie dreapta fatza de zici ca mai e un pic si sare roata
mecanicu a zis ca tre sa schimb bratzele superioare
intrebare: dupa ce schimb bratzele astea inafara de scartzait mai troncane in gropi? daca da ce tre sa mai schimb sa nu mai zdroncane in gropi

PostPosted: 29 Oct 2008, 16:38 

La mine scartaie mai nou si in spate.. mai ales dimineata, sau cand e frig afara. Si acolo oare sunt bratele de vina?

And see Heaven in the headlights,
Mile after mile, after mile, after mile..

PostPosted: 29 Oct 2008, 17:57 

Mie in prezent, masina imi scartaie pe dreapta fata ca o caruta, la orice denivelare a drumului, aproape permanent (95% din timp). Mesterul Militaru mi-a zis ca de vina este pivotul care face ca naiba, nu vrea sa taca nici dupa ce l-a dat cu spray-uri si uleiuri de tot felul, e foarte incapatanat :bash: . N-am ce face, pana nu schimb si bratele, asa o sa fie :disgust1:

PostPosted: 29 Oct 2008, 22:09 

si la mine a scartait....pana am schimbat bratele superioare. Ca si alte masini si Alfa sufera de probleme cu bucsele.
Multi spun..."si ce daca scartaie...o sa o schimb cand troncane". Surpriza apare atunci cand incepe sa troncane, ca schimbi piesa si uimit constati ca nu ai scapat si de scartait. Asta pentru ca intre timp alta bucsa si-a facut veacul pe drumurile noastre si a inceput sa "cante". Si uite asa mergem mai departe in sunet de bucse inmatranite si metale uzate, pentru ca suntem romani si nu avem bani sa schimbam o piesa cand ne face probleme si alegem sa mergem asa mai departe.
aaaaa...si mai e si mitul ala ca "Alfa scartaie".
Eu nu cred in astfel de mituri si o pot dovedi. Mie nu-mi scartaie nimic acum si de mers, merg 95% in oras si cei ce cunosc strazile din Iasi, stiu ca numai bune nu sunt.(traiasca primarul) ....si nici incet nu merg.
Ce spun eu e simplu...schimba piesa defecta si scapi de scartait, dar ramane problema identificarii corecte a pieselor cu probleme, care e alta mancare de peste.
Va urez doar drumuri line si fara denivelari; si bani in buzunare pentru eventuale mici reparatii.

PostPosted: 30 Oct 2008, 00:43 

Marian, nu este un mit, Alfa scartaie mai repede decat multe marci de masini, de fapt suspensia e cam singura ei problema observata de mine pana acum. Multa lume poate confirma ca nu este doar un mit. Iar reparatiile nu sunt deloc mici in cazul suspensiei, dar pana la urma isi merita pretul :peace:

PostPosted: 30 Oct 2008, 01:22 

Alex, intradevar, scartie mai repede decat Golful, dar suspensia nu un minus camparativ cu alte marci, e foarte bine gandita, ca nu e facuta sa reziste pe drumuri cu santuri este alta discutie.
Legat de pret, e mai avantajos decat Clio (pana la urma trebuie sa castige si ei niste bani, nu?)
Pana acum ceva timp (nu stiu acum) Alfa Romeo avea cea mai puternica masina cu tractiune fata, ( 147 Gtam) si dupa cum stii rotile alea din fata trebuie sa faca multa treaba, o treaba destul de grea fara o suspensie buna....
:roll:

PostPosted: 30 Oct 2008, 02:16 

vam intrebat si eu daca scap de stres dupa ce schimb bratzele superioare
imi poate raspunde cineva ?

PostPosted: 30 Oct 2008, 03:17 

Ai sanse mari sa scapi, nu putem sa comunicam cu masina ta prin intermediul forumului, dar in general primele sunete apar de la basculele superioare, avea dreptate mecanicul tau.
@Bubu Sunt facute in Italia totusi ca masini de oras , in Italia nu sunt chiar cele mai bune drumuri din lume. "What were they thinking" :lol:
Serios acum si eu cred ca suspensia e superioara multor masini , in schimb faza cu scartaitul cred ca are legatura cu cauciucul de proasta calitate(din cauza comportamentului la temperaturi diferite), am auzit ca la destule marci basculele nu scartaie, doar bat cand sunt pe duca, o fi adevarat? :bored:

PostPosted: 30 Oct 2008, 03:39 

deci, scartzaie de o gasesc dracii si cand dau in gropi nu neaaparat majore vibreaza tot in ea ca intrun taxi
am inteles ca din cauza bratzelor superioare scartzaie si odata schimbate scap de problema dar: ce vreau eu sa stiu... "in general" ( normal ca nu puteti comunica, cu masina mea ) bratzele superioare odata schimbate mai zdroncane in gropi? sau mai trebuie sa fac rost de bani si pt alte tipuri de bratze, pivotzi, bucse si alte sf-uri superioare si inferioare...

PostPosted: 30 Oct 2008, 12:03 

Quote:
Schimba si bucsele de la bara stabilizatoare fata daca tot esti la capitolul schimbat brate/bucse! O sa ai o surpriza placuta!

PostPosted: 30 Oct 2008, 14:48 

High Octane Quote:
Quote:
Schimba si bucsele de la bara stabilizatoare fata daca tot esti la capitolul schimbat brate/bucse! O sa ai o surpriza placuta!
ms pt raspuns. la cum a ajuns masina chiar am nevoie de o surpriza...

PostPosted: 30 Oct 2008, 15:16 

MaDDoG Quote:
Si masinii ii place elegant nu numai domnisoarelor, poate o confunzi cu vreo japoneza de 200+ cp , daca o sa continui asa mai bine schimbi masina

PostPosted: 30 Oct 2008, 15:37 

Allex Quote:
MaDDoG Quote:
Si masinii ii place elegant nu numai domnisoarelor, poate o confunzi cu vreo japoneza de 200+ cp , daca o sa continui asa mai bine schimbi masina
ma frate da elegant mai esti... :D
am 155cp imi consuma destul pt dimensiunile ei... nu crezi am motive sa o calc pe coada?
din punctu meu de vedere o masina sau de ce nu si o domnisoara este speciala atunci cand e capabila sa imi satisfaca nevoile... nu atunci cand sta cu nasu pe sus si cere zi de zi :wink:

PostPosted: 30 Oct 2008, 16:37 

eu am mare grija de a mea la gropi etc..si in general cu ea...si scartaie deci e tabu asta la ele...

"It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt...so I Am so Clever That Sometimes I Don't Understand a Single Word of What I Am Saying"

PostPosted: 30 Oct 2008, 16:51 

pentru vibratii puternice si tremurat al masinii, poate ar fi bine sa te uiti si la tampoanele de fixare a motorului

Post new topic  Reply to topic  [ 42 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC+03:00