It is currently 24 Nov 2024, 02:18

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Alfa GTV 2.0 TS 2002
PostPosted: 21 Jul 2008, 03:47 

Salut , am primit si eu un pliant de la un baiat cu Alfaclub.ro , si ma bucur ca este un forum dedicat Alfa.

Am cumparat un Alfa GTV 2.0 TS din 2002 din Germania , Hof , acum vreo 2 luni , tot pe numere roshi is inca , am dat pe el 7000 euro , am negociat cu neamtzu de la 8000 si umpic. Masina pare in stare destul de buna ,nu bate nimic ,motoru merge bine. Eu am mai dus cateva masini din Germania si mi se pare mie sau incep toate ornamentele de interior sa bata dupa vreo 5000 de km ? Da , cam asa-i. O inceput sa bata , sa faca zgomot diferite chestii in masina , inclusiv scaunu de piele im scartzaie sub fund , ehh nui o problema .
Am un preten cu o Celica alba , o castigat ceva concursuri de tuning si o aparut si in revista Cox. El mi-a sugerat sa las masina mai jos 3 cm pe fatza si 2.5 cm pe spate cu niste arcuri WEITEC care nu necesita si schimbarea suspensiilor, cel putin asa zice la ei pe site.
Citind despre GTV pe forum m-am intalnit cu : Probleme cu chederele de la ushi - am in cateva zone dezlipit chederu dar nu-i uzat sau obosit , ii doar pus prost mi se pare.
Rigiditate : mie nu mi se pare o masina foarte rigida , ii destul de comoda , im pun si arcuri sport deci nus un adept al confortului, bine nui nici seria 7 sau Bentley
Electric : Electrica pare cam ciudata la ea,pare ca bateria ii intrun continuu chin , dau un geam jos pe loc , mi se inchide umpic lumina in bord (parca :D) , geamu scoate un sunet de shobolan electrocutat cand urca/coboara , da noah , alfa, nam ce sa zic :P , clima pe automat ii ceva cumplit , merge in disperare.
Directia : Capitolul critic : Eu am obiceiul sa am foarte mare grija de masina mea , si ocolesc daca nu pot ma opresc la 1km/h sa trec peste o groapa , ca este timp , si as vrea sa stiu , pe langa uz normal al masini , directia la GTV pare fragila , ii ? foarte? si foarte scumpa? pentru ca uneori am impresia ca im trage volanu apoi im dau seama ca is in GTV si in Romania , si poate ii o mica denivelare de tir si trage roata.

Pur si simplu vreau sa spun ca pentru un om care ii foarte atent cu masina lui si o intretine , GTV-u mai ales adus din Germania si nui bate nimic (de obicei) , il duce in paranoia mergand prin Romania (ARAD), ar trebuii sa im fac probleme mari de fiabilitate la ea?

P.S. Am un preten din Arad cu Alfa 156 2.5 V6 Mark 2 , poate ar vreau sa comenteze si el ceva ca nui stiu numele aici :P

Post subject: Re: Alfa GTV 2.0 TS 2002
PostPosted: 21 Jul 2008, 09:11 

Bine ai venit pe forum :)
In primul rand, nu trebuie sa mergi paranoic pe drumuri ci doar sa ai grija la gropi sau denivelari. Masina se comporta fosrte bine cu articulatiile standard si te va tine pe drum chiar daca ai sentimentul de fragilitate. Articulatia pe fata nu este chiar usor de distrus insa nu trebuie sa abuzezi de ea. Daca ai sentimentul ca nu se aseaza egal pe drum la iesirea de pe viraje cauta sa verifici starea amortizoarelor si unghiurile rotilor. Nu stiu ce jante ai pe ea insa masina asta a fost gandita sa mearga cu 225/45/17, dimensiuni care asigura un tren de rulare stabil. Masina are o caroserie robusta si rigida insa poti opta pentru o bara de rigidizare intre amortizoarele fata pentru cresterea raspunsului in directie. Masina mea are modificat tot trenul de rulare (amortizoare Bilstein B6, arcuri Eibach, bucse Powerflex) si acum se comporta ca un kart pe drumuri bune dar este groaznic de mers pe ea acolo unde carosabilul este prost. Intradevar ai sentimentul ca se rupe in doua.

Legat de faza cu bateria, verifica capacitatea de incarcare a alternatorului sau starea bateriei. Nu apar probleme majore la partea electrica a GTV-ului. Vis a vis de tuning sper sa nu iti vina ideea sa faci modificari la exterior... este aproape imposibil de imbunatatit cu gust. Dupa parerea mea exista un singur Kit exterior care se potriveste pe masina asta si anume ce Zender facut pentru versiunea GTV Cup. Problema este ca nu se mai fabrica si nu mai ai cum sa il gasesti.

Oricum, sa va stapaniti sanatosi si asteptam poze cu ea :)

-------------------------------------
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 120 CP
Alfa Romeo GTV V6 3.2 270CP
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 101CP
Alfa Romeo 33 boxer 1.7 16V QV 140CP
Ex. Alfa Romeo GTV V6 2.0 Turbo 240CP

PostPosted: 21 Jul 2008, 13:40 

Are jentile pe 16 stock de alfa si nici prin cap numi trece sa o modific cosmetic in afara de evacuare si jenti, ce? doara nus eu mai bun ca Pinifarina :D. Sincer mi greatza de tuningul ce il vad pe net la GTV , sunt unele dragutze cum spui tu de la Zender si cateva kituri americane , cam exagerate dupa parerea mea , dar acceptabil , le inghitzim. Are 70.000 km s mi se pare ca totul e la locul lui la directie , mai distributia sa o schimb , cum am spus , arcurile sport -3cm , niste jenti Eta Beta eventual pe 18" desi nu vreau sa fortez nota , 17" ar fi ideal cum spui tu. Mam gandit la o evacuare duble cu muffler rotund si cu buza ascutzita , sau una simpla cu dublu muffler inox. Jentile m-am gandit sa le vopsesc negru semi-crome , sau negru mat. Deci GTVu ii gri metal , cu jenti negre , ce ziceti? pareri? Ca de vopsit toata masina deocamdata ii cam mult, stai sa platesc de poluare :( ~800 euro

P.S. Urmeaza pozele cand aflu cum sa le pun , is cam penibil la partea forum , asa ca scuze de incompetanta mea la adresa erei cibernetice :))

PostPosted: 24 Jul 2008, 01:51 

poza , link numa ca habar nam sa thumb :( anyway :
Image
:D

PEntru alti ii o masina sport ieftina , pentru mine in schimb ... Caut motive sa ies cu ea sa ma plimb , incerc eu sa ma conving pe mine ca NU , NU STRIC BENZINA DEGEABA , nuuuuu ,dar BAAAA , o stric , numa sa ma plimb :dribble:
SI IM PLACE !!! worth all the money :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

PostPosted: 24 Jul 2008, 09:34 

Car: o cisterna
Te-am ajutat ajutat eu cu thumbu'.Pe viitor cand folosesti imageshack preselecteza redimensionare la 640x480 si copiezi linkul pentru forumuri.
Faina masina ta,arata bine chiar si pe argintiu.

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC+03:00