It is currently 01 Feb 2025, 22:03

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: Probleme de directie
PostPosted: 08 Jul 2008, 12:48 

Salutare, de ceva timp am o mica problema la Alfeta mea 156 1.8 i
Se aude un troncanit de la roata de pe stanga fatza.
In momentul in care este foarte cald afara (am observat eu), in momentul in care misc de volan, acesta este destul de greu si se aude un scartzait. Se aude destul de tare si pe franare si troncanitul il simt atat in pedala cat si in volan (cred ca si trage directia).
Tind sa cred ca ar fi un pivot ceva ...habar nu am
Astept sfaturi sau recomandari de service ceva, acum ca Alex M. nu se mai ocupa am o reala problema.
Multumesc anticipat.

Post subject: Re: Probleme de directie
PostPosted: 08 Jul 2008, 21:12 

La mine stiu ce e:bara stabilizatoare.La tine s-ar putea sa fie brat superior(alea scartaie)bieleta directie(dar astea nu prea se duc la alfa).Bag-o undeva pe elevator si trage de brate bielete sa vezi ce si cum. :wink:

Trecut: Dacia 1310 Nissan Sylvia(1987)1,8 turbo Ford Scorpio 2,9 i(1988) Ford Mondeo(2001) Alfa Romeo 156(2003) VW Golf 2(1985) Opel Vectra 1.9(2007) Ford Siera 2.0(1987)RWD, Nissan Pathfinder 2.5, Citroen C4 Cactus 2017,Mazda 5, Peugeot 807, Mercedes-Benz A classe, Toyota Celica
Alfa Romeo 159,2.4 mjtd

PostPosted: 08 Jul 2008, 21:31 

Car: AR 156 1.9 JTD
Aceeasi problema si la mine la roata dreapta fata. De curand se aude si scartaitul la virare si cloncane la franare. Din ce zice si hot sunetul vine de sus adica de la bratul superior. Poti sa verifici daca are joc bagand mana sub aripa si tragand de el. La mine se simte ca-s duse bucsile.

PostPosted: 09 Jul 2008, 09:03 

Problema este ca am schimbat bieletele antiruliu acum 3 luni la Alex Mirica deci nu cred sa fie asta problema.
Am uitat sa va zic ca la un moment dat am dat jos roata ca sa ma uit poate se vede ceva si am gasit intre telescop si arc o bucata de plastic (o jumatate de garnitura de plastic dur).Se poate sa fie din telescop .....?!?!
Oricum incerc sa ma duc intr-un service ceva sa vad ce drac are ca imi face pe creier.
Sper sa nu ma lase in drum ca sambata vreau sa plec la mare si am asa un gol in stomac.
Mi-a dat Alex Mirica un numar de contact (Marian Stoica) si saptamana viitoare o sa ma duc cu ea sa vad ce D-zeu are.
O sa revin cu informatii dupa ce rezolv problema.

Last edited by Radyx on 09 Jul 2008, 09:07, edited 1 time in total.

PostPosted: 09 Jul 2008, 09:05 

MainEvent Quote:
Aceeasi problema si la mine la roata dreapta fata. De curand se aude si scartaitul la virare si cloncane la franare. Din ce zice si hot sunetul vine de sus adica de la bratul superior. Poti sa verifici daca are joc bagand mana sub aripa si tragand de el. La mine se simte ca-s duse bucsile.
Apropo, legat de problema ta, daca iti troncane numai la viraje, cred totusi ca planetarele sunt duse.
Oricum, treci pe la cineva care se pricepe ca sa o verifice.

PostPosted: 09 Jul 2008, 19:13 

Car: AR 156 1.9 JTD
Nu e sunet de planetara si oricum planetara dreapta a fost schimbata.Bate si la gropi iar la viraj in franare face un clanc.Tu verfica in special bucsile bratului superior si pivotul. Eu de acele bucsi vorbeam ca e cel mai probabil sa fie uzate.

PostPosted: 10 Jul 2008, 08:38 

MainEvent Quote:
Nu e sunet de planetara si oricum planetara dreapta a fost schimbata.Bate si la gropi iar la viraj in franare face un clanc.Tu verfica in special bucsile bratului superior si pivotul. Eu de acele bucsi vorbeam ca e cel mai probabil sa fie uzate.
Sper sa ajung saptamana viitoare la service sa vad ce D-zeu are.
Merci de informatii.

PostPosted: 11 Jul 2008, 09:19 

am avut o problema oarecum similara acum aproape un an...
problema era de la unul din suruburile de fixare de la una din bucsele bratului inferior drept care cumva cazuse.
simptome: troncaneala de credeam ca se rupe in secunda doi si probleme mari de directie. functie de cum turam masina unghiul la volan varia cu pana la 10 grade pentru directia de mers inainte
nishte idioti de la autoitalia iasi vroiau pentru asta sa-mi schimbe tot ansamblul dreapta
s-a rezolvat cu un surub bine fixat.... cei mai buni 10 lei dati la un service auto

PostPosted: 13 Jul 2008, 11:00 

sigur este bratul superior , din cauza asta se simte si in volan,mergi si schimbal

Post new topic  Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC+03:00