Salut
in caz ca nu ai cumparat inca masina:
zic si eu din experienta proprie
am un GT 2.0JTS ...nu am stat pe ganduri ce sa iau, benzina sau motorina. stiam clar ca vreau benzina si asta am luat. pt ca discutii benzina sau motorina se tin la nesfarsit
important e ce vrei TU.
deci GT'ul meu consuma cam 14L in oras (sunt din tg.mures) asta in trafic de luni pana vineri cand e super aglomerat. in weekend consuma cam 12
are 1390kg adica nui cel mai greu. deobicei ma plimb singur sau cu inca 1pers. presupun ca 156 are mai mult.
consum dat de fabrica este de 12.2L/100km. este cam vrajeala (testele alea se fac in conditii ideale asa k nu iti zice niciodata cat consuma cu adevarat)
in leg cu bani: bag 50ron la 2zile constant. asta inseamna undeva la 7mil/luna cum ziceau si altii pe aici
eu acuma pun numere pe ea si pot sa zic cat te costa toata povestea cu taxele:
deci taxa de talon 30ron; taxa inmatriculare (nu confunda cu taxa de prima inmatriculare) 50ron; taxa numere 40ron (sau 85 preferentiale) plus 25ron la birou de copiat acte sa iti faca dosaru. deci avem 145, respectiv 185ron.
la primaria te mai pune sa platesti impozit pe masina. eu am dat 93ron. dar eu am masina trecuta pe firma deci nu stiu cum e la pers fizice.
RCA la transilvania ma costa 320ron/6luni
taxa poluare o calculezi pe autovit.ro
nu iti zic ca ii mai bun JTS decat JTD pt ca nu am condus niciodata JTD. doar sa stii ca un diesel te impresioneaza f mult pt ca are turbina care ii da un cuplu mare (de ex la un 1.9JTDm cuplu e mai mare decat la un 3.2 V6) iar un benzinar urca f mult in ture si suna bestial.
iti urez bafta la cumparat
si astept sa vad si eu masina pe forum
P.S. ia in calcul si cat costa acuma motorina. vezi cam cati km faci pe an si tragi un calcul aproximativ. vezi ce se merita (din cate stiu eu sub 50.000km/an merita benzina)