Salut,
Desi sunt nou pe forum, caut o masina adecvata pentru mine de vreo juma de an.
Dupa foarte multe comparatii intre diverse brand-uri/modele, am decis ca o 147 ar fi perfecta pentru mine.
Ca orice viitor "ingrijitor" de Alfa, am rasfoit forumul cam pe toate partile insetat de nevoia de a afla mai multe despre 147 si Alfa in general. Ehh dupa ce am tot citit ca guest, aseara am facut si contul, mai mult pentru a vedea pozele din sectiunea de 'Publicitate", ce pot sa spun e ca am ramas foarte impresionat de frumusetile postate la vanzare.
Din nefericire nu imi permit momentan sa dau mai mult de 7000 euro pe o 147 (incluzand aici si cheltuielile cu acte/rar..etc)
Mai mult de curiozitate am accesat si autovit.ro pentru o comparatie de preturi, desi nu am o parere foarte buna despre autovit (preturi umflate, multi samsari), totusi am gasit o 147 din 2003
http://www.autovit.ro/html/6/8/9/3/936893.php
Am fost azi sa o vad.. vanzatorul cam samsar.. masina in principiu ok, vopseaua ciobita pe alocuri (usi, praguri), desi nu prea ma pricep la mecanica cred ca avea o bataie (tacaneala) la motor si parca parea "sufocat". Am dat o tura cu ea, si spre surprinderea mea (am ajuns la 80 in conditii de trafic) nu prea am simtit-o sub mine, mentionez ca va fi prima masina personala (pana acum am condus cam ce am prins pe mana: Opel Astra G, Vectra, Renault Kangoo, Clio, Hyundai Getz, dar nu perioade mai mari de o saptamana).
Ambreiajul era "taricel" si impingea putin piciorul, asa e la Alfa de obicei?
Cutia parea ok, intra foarte usor in viteze.
Problema mea majora este ca nepricepandu-ma la mecanica, si fiind prima Alfa pe care am condus-o nu pot decide daca merita sau nu.
In princiupiu ceea ce as vrea de la o Alfa 147 ar fi: un pret pe la 7000 Euro, in jur de 100k km, si un an mai bun (2003 sau 2004), aer conditionat (preferabil clima, dar sunt ok si cu ac manual), un motor potrivit (1.6-1.9), benzinara (nu voi merge suficient de mult cu ea incat sa vreau doar diesel, nu cred ca o voi tine mai mult de 4 ani, cand sper sa o schimb poate tot cu o Alfa), sunt ok si cu 3 si cu 5 usi, daca ar putea fi si rosie...daca nu, asta e.. cam atat la capitolul preferinte.
Poate par putin cam "intins" avand in vedere ca e primul meu post si topic pe acest forum, dar as aprecia foarte mult daca as primi o mana de ajutor cu alegerea unei 147.
Astept sfaturile voastre si eventuale intrebari, daca sunt...
Multumesc anticipat,
Marius
--------------------oOOo-(_)-oOOo--------------------
Now: Alfa Romeo Stelvio, 2.0T, 280CP
Hers: Mitsubishi ASX 1.6, 117CP
EX: Mitsubishi Outlander 2.2, 150CP
EX: Mitsubishi Lancer 1.6, 117CP
EX: Alfa Romeo 147, 1.6 TS, 105CP
EX: Alfa Romeo 147, 1.6 TS, 120CP