Din ciclul "sa nu ziceti ca nu v-am spus":
Imi expira Casco la Generali spre sfarsitul lunii si sun azi sa aflu in ce conditii pot asigura Fitza mea pentru anul urmator. Mi se raspunde ca voi fi sunat si mi se va comunica ulterior, in cursul zilei.
Aveam o banuiala de asta vara, cand au refuzat sa mai asigure pentru un al doilea an GP-ul sotiei, pe motiv ca avea doua daune din vina ei (o revopsire de usa spate + o bara fata schimbata, amble cu plata fransizelor de 100 euro fiecare) + un dosar deschis pentru regres (bara spate atinsa de la un accident langa parcarea rezidentiala) si ca nu mai poate reasigura la ei...
Buuun. Sa revin: mentionez ca am avut doua daune aproape ca si nevasta (o bara spate schimbata - cca. 30 milioane + aripa spate revopsita - cca 11.milioane, la care am platit fransiza cate 200 euro pentru fiecare eveniment).
Ma suna "meseriasul" si-mi da vestea: pentru o suma asigurata de 26700 euro (wtf: masina abia implineste doi ani si a si pierdut 33 % ???) va trebui sa platesc 3133 euro prima de asigurare anuala.
In loc sa ma apuce pandaliile, aproape ca m-a buşit râsul. I-am explicat respectivului ca dupa doi ani in care am platit cam 135.000.000 lei vechi ei au platit abia vreo 27 milioane, si ca orice copil de clasa I care a facut adunarea si scaderea va constata ca au castigat binisor pe seama mea, asa ca nu vad de ce nu ma mai vor de client de-mi trantesc pretul asta. I-am multumit oricum pentru colaborarea de doi ani (si ma gandeam aici la faza cu "dinamica accidentului" de la muscatura cainelui - vezi postul de mai sus) si cam asta a fost tot.
Urmarea: BCR Asigurari, pentru o suma asigurata de 31500 euro platesc 1444 euro anual. Fransiza 0 la furt si avarie totala si 100 euro la avarii partiale (am ales eu fransiza de 100 euro pentru ca fara fransiza plateam inca 200 euro, adica doua posibile evenimente in avans si nu am considerat ca se merita). La GP-ul sotiei, Casco la OTP Asigurari, fransiza 0 la orice si o asigurare anuala de cca 620 euro pentru o suma asigurata de cca 11500 euro.
Concluzia: nu zic ca Generali sunt de cacao. Asta ramane sa constatati voi in urma experientelor proprii. Au marele avantaj in service-urile Fiat / Alfa ca au om care se ocupa de dosare, deci nu mai faci cateva drumuri suplimentare intre service si agentie. Platesc la timp, e advarat DAR: mare atentie la asigurarile ulterioare. Daca aveti vreun eveniment din culpa voastra sau autor necunoscut, oricat de marunt ar fi, luati-va gandul de la o prima corecta in anul urmator. Am luat-o de doua ori in freza, ceea ce exlude ipoteza ca a fost o intamplare sau o neintelegere.
Adica gagiii merg la sigur: asigura doar pe cei care nu au evenimente. Ii filtreaza pe cei cu evenimente, oricat de mici ar fi, prin impunerea unor majorari nesimtite la o eventuala reinnoire de contract sau efectiv prin refuzul de a reincheia o alta polita.
A si sa nu uit: la asigurarea in al doilea an de Casco nu am avut nici un discount pentru lipsa de evenimente in anul anterior pentru ca "meseriasul" de la agentie nu a binevoit pe motiv ca s-au schimbat termenii contractului si mi-era lehamite sa ma cert cu el (bineinteles ca pe contractul nou, uitandu-ma apoi acasa, am regasit vechiul paragraf cu bonus si malus in care prevedea clar ca trebuia sa am discount).
Si cum zicea cineva la intalnirea de pe Transfagarasan: avantajul la Casco e ca in caz de necaz iti recuperezi banii, chiar daca mai tarziu poate din cauza unor asiguratori mai neseriosi, dar banii ii mai vezi, spre deosebire de situatia in care nu ai Casco. Faptul ca platesc mai tarziu mi se pare mai putin relevant atata timp cat isi dau acceptul pe deviz / factura. Imi iau masina si sunt convins ca-mi voi recupera paguba. Asta apropo de reclamatiile ca BCR sunt cam puturosi cu platile.